Bozdağ: "Tarihi Bir Reformun Arifesindeyiz" - Son Dakika
Politika

Bozdağ: "Tarihi Bir Reformun Arifesindeyiz"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Baktığınızda 67 yılda Türkiye 3 tane darbe, 3 tane muhtıra yaşamış.

18.03.2017 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Baktığınızda 67 yılda Türkiye 3 tane darbe, 3 tane muhtıra yaşamış. Sistem, kriz, arıza, darbe üretiyor. Türkiye'nin sürekli, kriz, arıza, darbe, muhtıra üreten, 10 yılda bir milletin iradesine, boyunduruk koyan bu düzeni, hükümet sistemini değiştirmesi şarttır." dedi.

Bozdağ, Bursa'da Anadolu Öğrenci Birliği üyeleriyle bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Bakan Bozdağ, hükümet olarak son 15 yıl içinde gençlerin önünü açmak, milletin bugünden daha iyi bir hale gelmesini sağlamak, devletin daha kudretli olmasını temin etmek, sadece ülke içinde değil bölgede de güçlü bir Türkiye yaratmak için ellerinden gelen çabayı hep beraber harcadıklarını, bundan sonra da harcamaya devam edeceklerini belirtti.

Bozdağ, pek çok zorluk yaşadıklarını ancak milletin duası, desteği, yaptıkları çalışmalarla bu zorlukları bir bir aşmayı başardıklarını vurgulayarak, "16 Nisan'da Türkiye, tarihi bakımdan büyük bir dönüşümü yapıp yapmamayı oylayacaktır. Son 200 yıldır Türkiye'de 'Bu ülkenin en iyi yönetim tarzı nasıl olmalı, Türkiye'yi en iyi hangi hükümet sistemiyle yönetebiliriz, milletimiz ve devletimiz daha güçlü nasıl olabilir' soruları hep soruldu, tartışıldı. Zaman zaman birileri tercih edildi bunlardan, uygulamaya konuldu. Osmanlı'da yapıldı, Cumhuriyet döneminde yapıldı, Meclis hükümet sistemi, parlamenter sistem, uygulamalarını biz Cumhuriyet döneminde hep beraber gördük ama bunların hiçbiri tartışmayı bitirmedi." değerlendirmesinde bulundu.

"Yeni Türkiye'nin kapılarını açma günüdür"

Türkiye'nin yeniden bu tartışmayı yaşadığını ifade eden Bozdağ, bu tartışmalara nokta koyacak fırsatın milletin önünde bulunduğunu bildirdi.

"16 Nisan, 200 yıllık tartışmaya milletin hakemliğinde nokta koyma günüdür." diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"16 Nisan, büyük bir reformu yapma günüdür. Yeni Türkiye'nin kapılarını açma günüdür. Büyük Türkiye'nin temellerine 'Evet'lerle harç koyma günüdür. Biz yeni ve büyük Türkiye'nin inşallah 16 Nisan'da milletimizin büyük çoğunluğunun duası, rızası ve reyiyle beraber temellerine harcı koyacağız ve ülkemizin gelecekte daha büyük bir medeniyet, daha büyük bir devlet, daha büyük bir kültür, daha büyük bir refah içinde olmasını sağlayacak güçlü bir inşa girişimini birlikte başlatacağız. 15 Temmuz 2016 hain ve kanlı darbe teşebbüsünden sonra Türkiye'de sistem tartışmalarına bir nokta koyma gündeme geldi. Bunun üzerinde özellikle durmamız lazım. Neden Sayın Bahçeli 15 Temmuz'dan sonra yeni sistemin yapılabileceğinin sinyalini verdi? Çünkü 15 Temmuz bizim ülke ve millet olarak atlattığımız büyük bir badiredir, büyük bir tehlike ve tehdittir. Sadece darbe tehlikesi tehdidi değil, işgal tehlikesi ve tehdidi. İç savaş tehlikesi ve tehdidi. Türkiye'nin bölünme tehlikesi ve tehdidi. Dinde reform yapılarak Kur'an ve sünnetin Fetullahçı Terör Örgütü eliyle tahrip edilmesi tehdidi ve ülkenin ekonomisinin çökmesi tehdidi, Sivas Kongresi'nde reddedilen mandanın bir terör örgütü eliyle yeniden Türkiye'ye getirilmesi tehdidi ve tehlikesi ve pek çok badireyi hep beraber atlattık. Türkiye'nin yeniden böyle badirelerle karşılaşmaması gerekir."

Bozdağ, 1960, 1980 ve 2016 yıllarında darbeler yaşandığını, 1970 ve 1997 yıllarında muhtıra verildiğini, 2007 yılında da e-bildiri yayımlandığını anımsatarak, "Baktığınızda 67 yılda Türkiye 3 tane darbe, 3 tane muhtıra yaşamış. Sistem, kriz, arıza, darbe üretiyor. Türkiye'nin sürekli, kriz, arıza, darbe, muhtıra üreten, 10 yılda bir milletin iradesine, boyunduruk koyan bu düzeni, hükümet sistemini değiştirmesi şarttır. Bizim büyük bir Türkiye rüyamız varsa 10 yılda bir kıyamet kopan bir Türkiye'de gerçekleştirme şansımız yoktur. Onun için darbelere, krizlere, kaoslara karşı etkin mekanizmaları olan ve bunları adeta imkansızlaştıran bir sistemi hep beraber hayata geçirmeye çalışacağız." değerlendirmesini yaptı.

"Terör örgütleri orada çoğaldı"

Bugün 65. Cumhuriyet hükümetinin görev başında olduğuna işaret eden Bozdağ, şunları söyledi:

"Cumhuriyetin ilanından 94 yıl geçmiş. 17,5 ay, ortalama hükümetlerin ömrü. Bir siyasi istikrar yok. Türkiye'nin yanı başı yangın yeri. Suriye'de 2011'den beri iç savaş var ve tam 6 yıldır 600 bin insan öldürüldü, şehit edildi. 15 milyon insan yerinden, yurdundan edildi. Terör örgütleri orada çoğaldı. İslam dünyasının hayatını tehdit ve tehlikeye attığı gibi İslam düşmanlığının bütün dünyada zirve yapmasını sağladı. ve Türkiye bu yangının ateşinden, dumanından, yangında yananların kokusundan ve yangından kaçanların feryadı figanından kurtulamadı. Irak 2003'ten beri iç savaşta. 14 yıldır Irak'ta kardeş kardeşi öldürüyor. Yüz binlerce Iraklı hayatını kaybetti. Oradan da Türkiye'ye gelen büyük sıkıntılar var. Bizim içimizde PKK terör örgütü, DEAŞ terör örgütü, DHKP/C terör örgütü, FETÖ terör örgütü dahil pek çok terör örgütü eş zamanları terör eylemi yapıyorlar ve sürekli milletimizin devletimizin birliğine bütünlüğüne saldırıda bulunuyorlar. Dünyada eş zamanlı 10 civarında terör örgütüyle mücadele eden yegane ülke Türkiye'dir. Eğer biz istikrarı bu bölgede hakim kılamazsak, Bursa'da hiçbirimiz güven içinde olamayız. Onun için bölgenin istikrarına düşmanlık edenler ve bu istikrarı yok etmek isteyenler karşısında her daim dik duracağız. Güçlü iktidarlar burada olması lazım. Siyasi istikrar yetmez, güçlü iktidar olacak ki ülke daha cesur kararlarla ileri götürülsün. Zayıf iktidarlar cesur kararlar alamazlar. Güçleri yetmedi."

Bozdağ, dağları deldiklerini, havaalanlarıya Türkiye'nin her yerini birbiriyle bağladıklarını vurgulayarak, "Hızlı trenle, şehir hastaneleriyle, toplu konutta, doğalgazda... Şöyle bir bakın baştan sona şantiye olmuş ve değişen bir Türkiye. Neyle yapıyoruz, siyasi istikrar, güçlü iktidarla. Zayıf bir iktidar olsaydık bizi çoktan götürürlerdi. Götüremediler, bundan sonra da Allah'ın izniyle götüremeyecekler. Çünkü bizim dayımız aziz Türk milletidir. Dayısı millet olanı, dayısı başka kirli güçler olanlar asla yenemez." dedi.

"Kararı kim verecek, aziz milletimiz verecek"

Bozdağ, halk oylaması için yurt içinde ve yurt dışında çalışmalara başladıklarına işaret ederek, Avrupa'ya gittiklerinde orada büyük bir telaş gördüklerini, bunun içinde Avusturya, Hollanda, Almanya, Belçika, İsviçre, Danimarka'nın olduğunu aktardı.

Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Başkaları da telaş ve korku içinde. Sanırsınız ki biz Türkiye'nin hükümet sistemini değil Almanya'nın hükümet sistemini değiştirip, değiştirmeyeceğimizi 16 Nisan'da oylayacağız. Herkesi bir panik ve korku sarmış durumda. Yahu size ne. Biz kendi hükümet sistemimizi değiştirip değiştirmeyeceğimizi oylayacağız. Sizin hükümet sistemine dair bizim bir değerlendirmemiz, oylamamız yoktur. Öte yandan FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP/C ve diğer terör örgütleri 'Hayır' için propaganda yapıyor. Kararı kim verecek, aziz milletimiz verecek. 'Evet' veya 'Hayır' diyecekleri etkilemek için. Propaganda yapanları ayırmak lazım, bir de 'Hayır' ve 'Evet' diyecek hakemi ayırmak lazım. Biz şimdi propaganda yapanları söyleyince hemen 'Bak (Hayır) diyene terörist diyor.' Bunu kim diyorsa ahlaksızın büyüğüdür. Biz millete diyoruz ki, tarihi büyük bir reformun arifesindeyiz. 'Bu reform olsun' diyenler var, 'Olmasın' diyenler var. 'Olsun' diyenler şunlar, 'Olmasın' diyenler de şunlar. Siz karar vereceksiniz 'Evet' veya 'Hayır' diyerek. O zaman propaganda yapanlara da lütfen bir bakın. 'Evet' diye kim çalışıyor, propaganda yapıyor. MHP çalışıyor, propaganda yapıyor. Büyük Birlik Partisi çalışıyor, propaganda yapıyor. Saadet'in tepesi hariç tabanının hepsi 'Evet' için gayret ediyor. 'Hayır'a bakın kim çalışıyor. HDP çalışıyor, CHP çalışıyor, Almanya çalışıyor, Avusturya çalışıyor. Hollanda, PKK çalışıyor. FETÖ çalışıyor, DHKP/C çalışıyor. Herkes çalışıyor. O zaman biz aziz milletimize 'Hayır'ın propagandasını yapanlar bunlar 'Evet'in propagandasını yapanlar bunlar. 'Hangisini diyeceğinize siz kendiniz karar verin' demeyecek miyiz?"

Bozdağ: "Tarihi Bir Reformun Arifesindeyiz"
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bozdağ: 'Tarihi Bir Reformun Arifesindeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi
    22:25 Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Olympiakos karşılaşmasını tribünden takip etti. Bakan Bak, protokol tribünde yerini alarak müsabakayı izledi.


Advertisement