Özgür Özel: Gaziantep ve Samsun'da CHP'yi 1'nci yapmazsam gözüm açık gider - Son Dakika
Politika

Özgür Özel: Gaziantep ve Samsun'da CHP'yi 1'nci yapmazsam gözüm açık gider

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de katıldığı bir programda, Gaziantep ve Samsun'da partiyi 1'nci parti yapmadan siyaseti bırakırsam gözüm açık gider ifadelerini kullandı. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bayramda arayacağını duyurdu. Ayrıca, CHP'nin Türkiye'nin yüzde 65'ine belediyecilik hizmeti vereceğini ve ekonomik dağılımın yüzde 86'sının bu noktalar olduğunu söyledi.

04.04.2024 10:56

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de katıldığı bir programda, "Gaziantep ve Samsun'da partiyi 1'nci parti yapmadan siyaseti bırakırsam gözüm açık gider." ifadelerini kullandı. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bayramda arayacağını duyurdu. Ayrıca, CHP'nin Türkiye'nin yüzde 65'ine belediyecilik hizmeti vereceğini ve ekonomik dağılımın yüzde 86'sının bu noktalar olduğunu söyledi.

"2 İLDE CHP'Yİ 1'NCİ YAPMAZSAM GÖZÜM AÇIK GİDER"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında yerel seçimlere dairsoruları yanıtladı. Kilis'te sürpriz bir sonuçla CHP adayı Hakan Bilecan'ın kazanmasını değerlendiren Özel, "Takıntı yaptığım 2 il var." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: Ben Kilis'teki adaya çok inanıyorum. Anket yaptırdık, bir baktık AKP, MHP, CHP'de, CHP, 3-4 puan önde. Biz Kilis'e planlamayı yaptık, Tayyip Erdoğan'da yapmış. Çünkü o da görüyor anketleri. Tayyip Erdoğan, Sivas'tan Kilis'e gitti, Kilis'te konuştuktan sonra İstanbul'a döndü. Gaziantep'e uğramadı, Gaziantep'ten emin. Biz de kalkıp Kilis'e gittik, yağmur altında 45 dakika konuştuk. Kilis'in mağduriyetini konuştuk, bu arkadaş çözer dedik. Yüzde 43 aldı, rakipleri yüzde 29 aldı. Gaziantep benim takıntı yaptığım 2 ilden birisi. Samsun ve Gaziantep. Bu 2 ilde partiyi 1'nci parti yapmadan bu siyaseti bırakırsam gözüm açık gider.

CHP'NİN GAZİANTEP'TE 30 YIL, KİLİS'TE İLK SEÇİM ZAFERİ

Kilis, göçmen nüfusunun yoğunluğuyla gündeme gelen ve jeopolitik konum açısından oldukça önemli bir il. AK Parti, kuruluş tarihi olan 2002'den beri rekor oylarla kenti yöneten parti konumunda yer alıyordu. Ancak 2024 yerel seçimlerinde CHP, yüzde 41.98 gibi yüksek bir oranla kentin yönetimini kazandı.

Gaziantep Şehitkamil'de göze çarpan ilçelerden biri. 867 bin nüfusu ile Türkiye'nin en kalabalık ilçeleri arasında altıncı sırada yer alan Şehitkamil'de CHP adayı Umut Yılmaz yüzde 39.67, AK Parti adayı olan ve ilçeyi 3 dönemdir yöneten Rıdvan Fadıloğlu ise yüzde 25.92 oy aldı. Cumhuriyet Halk Partisi, Gaziantep'in en büyük 2'nci ilçesi olan Şehitkamil'de 30 yıl sonra seçim zaferi elde etmiş oldu.

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı kent olan Samsun'da ise CHP'nin şimdiye kadar kazandığı seçim olmadı.

"BAYRAM'DA ERDOĞAN'I ARAYACAĞIM"

Özel'in açıklamalarından dikkat çeken bazı satırbaşları ise şöyle;

Bir önceki bayramda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini aramadığını belirten Özel önümüzdeki haftaki bayramda Erdoğan'ı arayacağını duyurdu. Özgür Özel'in 'Artık birinci partiyiz' sözleri ise dikkat çekti.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan beni aramadı. Geçen bayram o birinci partiydi ben seçim başarısı elde etmiştim. Onun araması münasip olurdu beni aramadı diye ben partilerinde beni arayan en üst rütbedeki kişiyi aramıştım. Şimdi biz birinci partiysek şimdi Sayın Cumhurbaşkanını aramak bana düşer. En sert muhalefeti yapacağım kendisine o ayrı" ifadelerini kullandı.

"BİRİNCİ PARTİ OLARAK ARAMAK BİZE DÜŞER"

"CHP bir önceki bayramda bütün siyasi partilerle bayramlaşabilen tek partidir. Bu çok önemli. Bunu sürdürebilmek lazım. Ben Türkiye'nin birinci partisinin genel başkanı olarak, iki insan olarak baktığımızda yaşımızda müsait aramak bize düşer. Ben bu bayramda ararım. Ulaşırız, ulaşmayız ayrı konu" diye belirtti.

"TÜRKİYE'NİN YÜZDE 65'İNE HİZMET VERECEĞİZ"

"Bundan sonra nüfusun yüzde 65'ine belediyecilik hizmeti verecek, ekonomik dağılımın yüzde 86'sının bulunduğu yere belediyecilik hizmeti verecek ve bunu 5 yıl süreyle yapacak biziz. Erken seçim Meclis kararıyla olabilir ama belediye seçimleri Anayasaya göre 5 yılda bir olur. Erdoğan bize oy vermedi belki ama bizden hizmet bekleyen bir seçmen. Yenimahalle'yi, İstanbul Kısıklı'yı, Üsküdar'ı, doğup büyüdüğü Kasımpaşa'yı biz yönetiyoruz. Ankara'da eskiden evinin olduğu Keçiören'i aldık. Artık her yerde ev sahibiyiz. Aramak bize düşer. Diyalog kanallarının açık kalmasını sağlamak amacıyla bir tek bayramda görüşmek için değil Sayın Erdoğan'ı arayacağım ama kendisi bayramlaşır bayramlaşmaz o kısmını bilmem. Ben bütün AK Partililere saygımdan dolayı kendisini arayacağım. Devlet Bey aramadı ama kendisi Genel Kurul başarımdan dolayı aramıştı. Ben kendisini kongresinden dolayı aradım, geçmiş olsun demek için aradım. Devlet Bey bu tür şeyleri eksik etmez" dedi.

Özgür Özel: Gaziantep ve Samsun\'da CHP\'yi 1\'nci yapmazsam gözüm açık gider

Son Dakika Politika Özgür Özel: Gaziantep ve Samsun'da CHP'yi 1'nci yapmazsam gözüm açık gider - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • Hüseyin Ermurat: Uçma sende biliyorsun seni sevdiginden atmadı millet tayip erdoganın yaptıgı yanlış politiklar yüzünden ona inat olsun diye attı başka bir partiye kayar sana atmaz yada tauipe geri döner 223 59 Yanıtla
    H celik: 47 yılda 1 oldu bişey oldum zanneti yürek yemiş bu 121 38
  • Ümit Atılgan: LA BU KERAMETİ KENDİNDE ZANNETTİ YA LA 215 53 Yanıtla
  • sebahattin şentürk: Fazla gaza gelme chp bastığı yerde ot bitmez gelme istemez bizim memlekette 179 48 Yanıtla
  • Suleyman Dag: Ozer sende Tayyip erdogan a oy vermedin fakat bu ulkeyi yoneten T.C. Cumhur başkanı senin devlet imkanlarindan faydalanmani o sagliyor maaşını dahi o ödüyor bunuda unutma. 135 69 Yanıtla
  • Wowo TV: hahahh buda zannediyoki çalışıp iyi aday koyup kazandık ekonomi ve emekli yüzünden Tayyip oy kaybetti hahah özgür bey emanet oylarla kazandın bunu unutma senin başarın felan deyil ???? 150 38 Yanıtla
  • namık özbey: Kendi başarıları sanıyorlar Bu Millet Tayyip Erdoğan a kızdığı için tepki oyu verdi bunu bi anlamadınız Genede ne hata yaparsa yapsın pkk ile birlik olan Atatürk e küfür eden Türk Milletine her zaman kin besleyen bir parti ile beraber olunmaz Tayyip Erdoğan ı tebrik ediyorum dik duruşundan dolayı kimse ile kapı arkasından kirli 144 38 Yanıtla
  • Abuzer Yavuz: MİLLİ DİRENİŞ ADIYAMAN DA BAŞLADI AKAPE PERIDI 34 109 Yanıtla
  • Selim Kayisi: Valla Antep zor :/ Samsun bir nebze olur da 44 64 Yanıtla
    Mert AY: Millet bunları sevdiği için değil akp yanlış kararları yüzünden verdiler bunlara 140 29
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement