Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Hadis Araştırmaları Takdim ve İcazet Merasimi'nde konuştu - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Hadis Araştırmaları Takdim ve İcazet Merasimi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleymaniye Camii'nde düzenlenen Uluslararası Hadis Araştırmaları Takdim ve İcazet Merasimi'nde yaptığı konuşmada, Filistin ve Gazze halkı başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zor günler geçiren, zulme uğrayan herkes için dua ettiğini belirtti. Erdoğan ayrıca, hadis alanında gerçekleştirilen iki projenin tamamlandığını ve yeni bir hadis külliyatının ortaya çıktığını ifade etti.

19.01.2024 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Zulme uğrayan tüm kardeşlerimize dua ediyoruz"

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Gazze" vurgusu: "Zulme uğrayan tüm kardeşlerimiz için dua ediyoruz"

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Hadis Araştırmaları Takdim ve İcazet Merasimi"nde yaptığı konuşmada, " Filistin ve Gazze halkı başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zor günler geçiren, zulme uğrayan herkes için dua ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleymaniye Camisi'nde düzenlenen "Uluslararası Hadis Araştırmaları Takdim ve İcazet Merasimi"e katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Biz de bugün bu anlamlı geleneği ihya etmek, önemli ilmi projelerin tanıtımını ve icazet merasimini gerçekleştirmek üzere bir aradayız. İslam ülkelerinden icazet törenimize teşrif eden kıymetli ilim erbabımıza Türkiye'ye ve aziz İstanbul'a hoş geldiniz diyorum. Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi olan üç aylara kavuşmanın bahtiyarlığını yaşadığımız günlerdeyiz. Mevla'dan bu mübarek günlerde kıldığımız namazları, ettiğimiz duaları, okuduğumuz Kur'anları kabul buyurmasını niyaz ediyoruz. Rabbim hepimizi sağlık, afiyet ve huzur içinde Ramazan-ı Şerif'e kavuştursun" dedi

Filistin ve Gazze halkı başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zor günler geçiren, zulme uğrayan herkes için dua eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz hali, tavrı, sözleri, yaşayışı, iman ve ibadetleriyle insanlığa en güzel örnektir. Onun nübüvveti yer yüzünü adeta sonsuz bir nurla tenvir etti. İki cihan serveri güzel ahlakın Kur'an ahlakının dünyadaki en yüksek ve en kutsal timsali oldu. Biz ümmetine de yolumuzu aydınlatan ufkumuzu genişleten hayatımızı anlamlı kılan sünneti seniyyesini miras bıraktı. Efendimiz veda hutbesinde şöyle buyurmuştur. Size iki şey bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmayacaksınız. Allah'ın kitabı ve Peygamberinin sünneti. Müslümanlar olarak dünya imtihanını alnımızın akıyla vermemiz Allah'ın ipine yani Kur'an-ı Kerim'e ve Peygamber Efendimizin sünnetine sıkı sıkıya sarılmamıza hayatımızda uygulamamıza bağlıdır. Askerine bile Peygamber Efendimize hürmeten Mehmetçik ismini veren bir milletin mensuplarıyız. Ecdadımız Efendimize duyduğu sevgiyi, bağlılığı, hürmeti ve muhabbeti naatlarla, mevlitlerle, miraciyyelerle hilyelerle dile getirmiştir. Bu suretle Efendimizi kalbimizin tahtına, zihnimizin daima baş köşesine yerleştirdik. Ruhlarımızı 14 asırdır tezin ve teskin eden bu eserler sevgililer sevgilisinin gönlümüzdeki yerinin ifadesidir. Rabbim bizleri Peygamber Efendimizin yolundan sünneti seniyyenin rehberliğinden ayırmasın" diye konuştu.

"48 ay süren titiz çalışmalar neticesinde ortaya 12 ciltlik yeni bir külliyat çıktı"

Bugünkü takdim ve icazet merasimiyle hadis alanında biri 7 yıl, diğeri 4 yıl süren iki projeyi tamamlamanın bahtiyarlığını yaşadıklarını dile getiren Erdoğan, "Bunlardan biri çağımızın önde gelen muhaddislerinden Muhammed Avvame Hoca'nın riyasetinde gerçekleştirilen derslerle yürütüldü. Muhterem hocamızın gözetiminde bir ekip tarafından Sahih-i Buharı ve Sahih-i Müslim'den sonra en muteber hadis kaynaklarından biri olarak kabul edilen Sünen-i Tirmizi yeniden tahkik ve tevsik edildi. Toplam 48 ay süren bu titiz çalışmalar neticesinde ortaya 12 ciltlik yeni bir külliyat çıktı. Süneni- Tirmizi'nin bu yeni nüshasının özellikle hadis ilmiyle iştigal edenler için başucu kaynaklarından biri olacağına inanıyorum. Biliyorsunuz Sahih-i Buhari'nin birçok baskısı vardır. Bunların içinde en mükemmeli 2. Abdülhamid Han'ın emriyle yapılan Bulaş Neşridir. Arzumuz doğrultusunda tahkik ve tevsik yapılan Sünen-i Tirmizi'nin inşallah böyle bir eser olmasını temenni ediyorum. El-mevahibul Ledünniye eserinin şerhini tahkik ve tevsik projesiyle tüm bu ilmi çalışmalarımızı bir adım daha öteye taşıyacağız. Siyer ve şemail alanında referans teşkil eden bu eseri yeniden topluma kazandırmakla Resulullah Efendimizin güzel ahlakından herkesin daha fazla istifade etmesini amaçlıyoruz. Bugün icazet alan ve alacak tüm ilim yolcularını canı gönülden tebrik ediyorum. Rabbim hepimizi Resulünün şefaatine nail olanlardan eylesin" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Hadis Araştırmaları Takdim ve İcazet Merasimi\'nde konuştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Hadis Araştırmaları Takdim ve İcazet Merasimi'nde konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement