Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye topraklarından PKK’yı temizleyeceğiz dedik.

13.09.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye topraklarından PKK'yı temizleyeceğiz dedik. Şehirlerimizden temizledik, kökünü kazıyoruz. Şimdi sıra geldi dağlardaki inlerine. İnlerine giriyoruz, o hainleri inlerinden temizliyoruz. İkiz kardeşi ruh ikizi, aynı kandan beslenen FETÖ ile de mücadele edeceğiz" dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığından Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milletvekilleri Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, Atay Uslu, İbrahim Aydın, Sena Nur Çelik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda partili katıldı.

Partisinin bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Çavuşoğlu, tüm milletin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ve bayram tebriğini iletti. Telefonda görüştüğü Başbakan Binali Yıldırım'ında Antalya'ya bayram tebriklerini sunduğunu aktaran Çavuşoğlu, yine bir bayramda birlik ve beraberlik içinde olduklarını söyledi.

Bu bayramda birlik ve beraberlik içinde olmayı iki şeye borçlu olduklarını kaydeden Çavuşoğlu, "15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanımızı çağrısıyla meydanlara, havaalanlarına, sokaklara inen ve uçaklara bombalara, helikopterlerde, açılan tüm saldırılara rağmen onlara karşı dimdik duran yüce milletimizin büyük Türk milletinin sayesindedir. Önce Rabbimiz, sonra milletimiz. Bu bayramı huzur içinde geçiriyorsak vatanını, milletini korumak için canlarını veren şehitlerimiz, gazilerimiz ve vatan topraklarında dağda taşta vatanını milletini korumak için mücadele eden askerimiz ve polisimiz sayesindedir. Tüm şehitlerimizi demokrasi şehitlerimizi rahmetle şükranlarımızı sunuyoruz. Gazilerimize saygılarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

"Ateşkesi bozdu, şaşırmadık"

Türkiye'de olduğu kadar Müslümanların özellikle bize yakın coğrafyalarda Suriye, Irak'ta Kurban Bayramı'nı huzur ve barış içinde geçirmeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çok çaba sarf ettiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, "Suriye'de ateşkesin sağlanmasından mutluluk duyuyoruz. Ama dün gece bile rejim ateşkesi sadece Halep'te değil değişik şehirlerde bozmaya başladı. Suriye'de bugün gelinen noktanın en büyük sorumlusu da 600 bine yakın insanını hiç acımadan öldüren, kimyasal silahlarla kadınları çocukları yakan zalim Esad rejimidir. Ateşkesi de ilk o bozdu buna da hiç şaşırmadık. Biz ateşkesin kalıcı olmasını istiyoruz. Suriye'de siyasi çözüme vesile olmasını istiyoruz. Her türlü desteğimizi yapıyoruz, yakından takip ediyoruz. ABD Dış işleri Bakanı John Kerry ile görüşüp kendisi ile son durumu değerlendireceğiz. Yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

"Mazlumların yanındayız"

Irak, Yemen ve Libya'ya da barışın gelmesini dileyen Çavuşoğlu, "Biz Türkiye olarak dünyanın her yerinde mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. İşte Cerablus'ta bu Kurban Bayramı'nda ne kadar mutlu olduğunu görüyoruz. İnşallah Suriye'nin tamamında insanlar kendi evlerine dönebilir, bayramlarını gerçek bayram tadında yaşayabilir" ifadelerine yer verdi.

"PKK'nın hedefi muhafazakar Kürtler"

Türkiye'de bayramın huzurlu geçmesi için her türlü mücadeleyi sürdürdüklerinin altını çizen Çavuşoğlu, "Bayram günü bile hain PKK Van'da maalesef intihar bombasıyla tozu dumana kattı birçok yaralımız var. PKK'nın gerçek hedefi esasen kendisi gibi olmayan yani Marksist, Leninist-Ateist olmayan inançlı muhafazakar Kürt kardeşlerimizdir. PKK'nın en büyük düşmanı onlardır. Çünkü onlar PKK'ya sırtını dönmüştür, çünkü onlar devletine milletine, demokrasiye bağlılığını göstermiştir. 15 Temmuz'dan sonra da sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutmuştur. Bunlar, bunu görünce hepten çıldırdırlar" dedi.

"İnlerinden temizleyeceğiz"

Çavuşoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"PKK'nın saldırganlığının ikinci nedeni ise şudur. Daha önceki buluşmalarımızda bu hainlerin hepsi ile mücadele edeceğimizi söylemiştik. Şimdi onların içine, FETÖ bunlarla çalışıyor diye. Ama terör saldırılarına FETÖ'de dahil oldu. PKK, DHKPC, PYD, YPG, DAEŞ'i, FETÖ'sü hepsi ile mücadele edeceğiz dedik. Türkiye topraklarından PKK'yı temizleyeceğiz dedik, Şehirlerimizden temizledik, kökünü kazıyoruz. Şimdi sıra geldi dağlardaki inlerine. İnlerine giriyoruz, o hainleri inlerinden temizliyoruz. İkiz kardeşi ruh ikizi, aynı kandan beslenen FETÖ ile de mücadele edeceğiz. Sınırından ötesinde DAEŞ'i de temizlemeye devam edeceğiz. PKK'nın da kökünü kazımaya devam edeceğiz. Bu büyük milletin, hepsine yetecek gücümüz var. Çünkü bizim arkamızda milletimiz var. Bu mücadelede de başarılı olacağız. Darbecileri elinizin tersiyle püskürttüysek diğer mücadelelerimizde de başarılı olacağız" ifadelerine yer verdi.

"Her zamankinden fazla birliğe ihtiyacımız var"

Milletvekili Atay Uslu, bayramların birlik ve beraberliği pekiştiği en önemli günlerden biri olduğunu vurguladı. Türkiye'nin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğine ihtiyacı olduğuna değinen Uslu, "15 Temmuz gecesi Türk milletinin birlik ve beraberliğini devam ettirme adına topların önüne durdu. Bu birlikteliğimizi devam ettirme adına bayramların çok önemi var" dedi.

"Kimse bileğimizi bükemez"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bayramların birlik ve beraberliğinin hoşgörünün egemen olduğu günler olduğunu söyledi. Bayramların kardeşliği pekiştirmesi gerektiğini dile getiren Türel, "Elbette Kurban Bayramı Allah'a yaklaşma idrakiyle yapmış olduğumuzu dualar için bir vesiledir. 15 Temmuz'da yaşanan bu menfur üzücü hadise, bu teröristlerin, hain çetenin ortaya koyduğu tuzaklar amacına ulaşsaydı, belki bugün burada hiçbirimiz bu bayramda bir araya gelemeyecektik. Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetiyle, bu hainlere milletimizin birlik ve beraberliği en iyi şekilde tesis edilerek, milletçe en güzel cevap verildi. Bu birlik ve beraberlik devam ettiği sürece kimse bizim bileğimizi bükemez" dedi.

Antalya'ya vizyon projeleri kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını kaydeden Türel, "Bütün yapmış olduğumuz eselerin gerçek sahibi halktır. Sizlerin bize gösterdiği güven destek olmasaydı, bu hizmetlerin hiçbiri olmazdı. 15 Temmuz kaybettiğimiz şehitlerimize tüm şehitlerime Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"Hainlere hesap sorma zamanı"

İl Başkanı Rıza Sümer, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, bayramlarda kardeşlik bilincinin yenilendiğini, dargınlık ve küskünlüklerin ortadan kalktığı, dayanışma ve paylaşma seferberliğinin yaşandığı günler olduğunu aktardı.

AK Parti teşkilatları olarak muhtaçların evine muhabbet ve sevinç taşımaları gerektiğinin altını çizen Sümer, "Bu bir arada vesile olmamızı sağlayan 15 Temmuz demokrasi şehitlerine ve canını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ülke olarak zor günlerden geçtik, buruk bir bayram yaşıyoruz. 15 Temmuz gecesi FETÖ'cüler, şerefsizler bu ülkeye bir travma yaşatmıştır. Türk milleti eline silah alanlardan olmadı, elinde Türk bayrağı ile darbe girişimini püskürttünüz. Tüm dünyaya unutulmayacak bir destan armağan ettiniz. Dünyada eşi benzeri olmayan bir milletiz. 17-25 Aralık'tan bu yana FETÖ'nün gerçek yüzünü gördük. 15 Temmuz'da da bir ve beraber olduğumuz gecenin sabah aydınlık bir güne dönüştü. Bu güzel millet, hayır hasanet için çalışan hep iyi niyetle yaklaşmış ve korumuş kollamıştır. Ancak İslam'la, Allah'la kandıran, vatanına, milletine ezanına kasteden hainleri de hiçbir zaman affetmemiştir. Şimdi bu hainlerden hesap sorma zamanıdır" diye konuştu.

"Erdoğan'ı ve milleti hesap edemediler"

Darbe girişimcilerinin demokrasisine sahip çıkmayacağını sandığını kaydeden Sümer, " Bir şeyi daha hesap edemediler, bu milleti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hesap edemediler. Milletin lideri olduğunu unuttular. Bunca olandan sonra Fetullah Gülen'e, o zındık terörist elebaşının hezeyanlarına kulak veren herkes başına gelecekleri peşinen kabul etsin. İradesine aklını bir faniye teslim edenler için yapacak bir şey kalmamıştır. Bu hainlerin en ağır cezayı alması için meclis çalışacak gereken cezayı verecek. Hiçbir zaman intikam hırsı ile muamele etmeyeceğiz. Biz kime merhamet edileceğini çok iyi biliriz. Bu hainlerin başarısız olduğunu gören şer güçler, her ne olursa olsun bunların hepsi bir araya geldiler, 15 Temmuz'un ardından PKK'yı devreye soktular. Bu aldıkları şeytani emirlerin peşlerine düştüler. Erdoğan'sız bir Türkiye istiyorlardı. 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek istemiyorlardı. Amaçlar iç savaş çıkararak ülkemizi parçalamaktı. Avrupa ise her zamanki gibi sessizce olanları izlemeye devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

"Kolay olmadı"

Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya'da AK Parti'nin her seçimde oy oranını arttırdığına değinerek, bunun sonucunda bir Dışişleri Bakanı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı da yeniden aldığını aktardı.

Türkiye'nin kolay kurulmadığını anımsatan Gönül, 15 Temmuz gecesi kendi korumasının da şehit edildiğine değinerek, "Ülkemiz büyük bir tehlikeden kurtuldu. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz olmasaydı bu girişimi aşmak zor olacaktı. Erdoğan, nasıl 2007'de kendisine yöneltilen bir girişime yüksek cevap verdiyse burada da yöneltilen ateşli silahlara karşı milletiyle en güzel cevabı verdi. Bu zaferin ışığında çok büyük mesafeler alacağız. Kurucusu olduğumuz bu partinin bir neferi olmaktan her zaman iftihar ettim" dedi.

Konuşmaların ardından Başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere protokol, partililerle tek tek bayramlaşarak karanfil dağıttı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement