Kılıçdaroğlu'na Bol Sıfırlı Karne - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu'na Bol Sıfırlı Karne

Kılıçdaroğlu\'na Bol Sıfırlı Karne

Başbakan Erdoğan, geçen hafta kendisine tarih bilmiyor diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sıfır yağdırdı.

16.04.2013 12:04  Güncelleme: 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan, 'hodri meydan' diyerek kendisine yüklenen MHP Lideri Bahçeli'ye yanıt verdi: "Madem ki hodri meydan dedin, bütün hesabı ortaya çıkaracağız. Yalanı ortaya koymak durumundayız."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

İşte Başbakan'ın konuşmasının satır başları:

Kutlu Doğum haftasını bir bayram atmosferine dönüştüren Diyanet İşleri Başkanlığı'mıza teşekkür ediyorum.

Konuşmamın başında Somali'de yaşanan patlama nedeniyle baş sağlığı ve geçmiş olsun mesajlarımı paylaşmak istiyorum. Haftasonu Somali yetkililerini ağırladık. Ardından Türk Kızılay'ının Genel Kurulu'na katıldık. Gazze ve Somali'deki Kızılay ekibiyle canlı bağlantı yaptık. Kızılay ekibimiz Somali'de merkezlerine giderken bombalı saldırıya uğradı. Yaralanan arkadaşlarımız Mogadişu'daki hastaneye kaldırıldı. Şu an itibariyle 4 arkadaşımız iyi durumda ailelerle iletişim sağlandı. Kızılay'a destek veren hayırseverlere şükranlarımı ifade ediyorum.

SOMALİLAND

Somali ile Somaliland cumhurbaşkanları ile yapılan toplantının ardından diyaloğun sürdürülmesi 90 gün içinde tarafların tekrar İstanbul'da bir araya gelmesi karara bağlandı. Somali bizim girişimlerimizle dünyada dikkatleri üzerinde toplarken umutlar hızla yeşeriyor.

TONYUKUK ANITLARI İLE MHP'YE ÇATTI

Orhun abideleri hakkında incelemelerde bulundular. Tonyukuk abidelerinin bulunduğu bölgeye gittik. Ulaşım gerçekten zordu. Bozkırda arazi araçlarıyla anıtlara ulaştık. Bizim için zor yoktu. Ben milliletçyiim diyenlerin bir kere ulaşmadıkları yere biz defaatle ulaştık ve inşa ediyoruz. Tonyukuk'a yol yapıp gidilebilir bir yer hale getireceğiz.

BAHÇELİ'YE İTHAF OLUNUR

Biz sadece bu ülke sınırları içinde iş yapmıyoruz. Dünyadaki tüm miras varlıklarımıza sahip çıkıyoruz. AK Parti iktidarı sadece 780 bin kilometrekareye tıkanıp kalmadı.

Çok milliyetçi olduğunu savunan Bahçeli'ye ithaf olunur. Ama işine gelmez. Sadece hakaretle geçiştirmeye çalışır. Bağırmakla, çağırmakla haklılık elde edilmiyor. 3.5 sene sen iktidar oldun bu ülkede. Ne yaptın? Bunu millete anlatmak zorundasın. Zatenn milletin sana ne verdiği ortada. Verdikleri oy oranı ortada.

Milliyetçilik devletin kasasını boşatmak değildir. Milliyetçilik, milliyetçiyim diyenlerin boşalttığı devlet kasasını doldurmaktır. Milliyetçiyim diyenler milli bankamız Merkez Bankası'nın kasasını bize 27.5 milyar dolarla teslim ettiler. Şu anda Merkez Bankası'nın döviz rezervi 127 milyar dolarla tarihi zirveye çıktı. Bahçeli hakaret ettin, çık da şunları söyle.

BAHÇELİ'YE HODRİ MEYDAN CEVABI

Hodri meydan dedin. Bütün bu hesabı ortaya çıkaracağız, millete takdim edeceğim. Sen gittin IMF'ye borçlandın. Önümüzdeki ay son taksidi ödeyerek IMF'yle borç ilişkisi bitmiş oluyor. O hükümetin olduğuna göre sen de mesulsun. Biz yalanı ortaya koymak durumundayız. Madem ki hodri meydan dedin, bununla ilgili çalışmalar başlar."

KILIÇDAROĞLU'NA BOL SIFIRLI KARNE

CHP Genel Başkanı defalarca bizim tarih bilmediğimizi ifade etti. Kılıçdaroğlu biz tarihi çok iyi biliriz, Tonyukuk anıtlarından Malazgirt'e Çaldıran'dan Çanakkale'ye kadar çok iyi biliriz. Biz CHP tarihini de çok iyi biliriz. Bu kürsüden başka kürsülerden Dersim hakkında CHP hakkında Kılıçdaroğlu'na defalarca tarih dersi verdik. Mazi kalbimde bir yaradır diye bir şarkı var ya.. Tarih Kılıçdaroğlu'nun kalbinde bir yara olduğu için verdiğimiz tarih derslerini öğrenemedi. Dersim tarihi sıfır, CHP tarihi sıfır, demokrasi tarihi sıfır. İstanbul şehir tarihi sıfır. Aday olduğu ilçeyi bilmez. Kağıthane'ye Kağıttepe diyecek kadar bilmez. Futbol tarihi o da sıfır. Lefter'i orta sahadan kaleye alacak kadar sıfır. İslam ve Türkiye tarihi yıldızlı sıfır.

Geçtiğimiz hafta CHP heyeti Şanlıurfa'ya çıkarma yapıyor. Bazı tarihi mekanları da ziyaret edeceklerini duyuruyorlar. Şanlıurfa'daki Hz. Selahattin Eyyubi türbesi de var? Bu tarih hatasının neresini düzeltelim bilmiyorum. Selahattin Eyyubi değil Hz. Eyüb Peygamber. Bu türbe de Şanlıurfa'da değil Viranşehir'de. CHP'nin ziyaret edecekleri yer Türbe değil Makam. Ders veriyoruz veriyoruz ama bilmiyorlar. Suriye'nin Başkenti Şam'ı defalarca ziyaret ettiler. Gözleri bağlı olduğu için Selahattin Eyyubi türbesini öğrenmediler öğrenemediler. Biz tarihi öğreniriz ve biz geleceği tarih üzerine inşaa ediyoruz.

AKİL İNSANLAR

Akil insanlar komisyonu çalışmalarına başladı. Verilen mesajların doğru olarak halka ulaştığını görüyoruz. Çözüm süreci Türkiye genelinde kararlı bir umut yolculuğuna dönüştü. Yapılan olumsuz eleştirilerin cuzi ve marjinal örgütler tarafından yapıldığı görünüyor. Bu süreç tamamlandığında CHP de, MHP de o marjinal gruplar da yanlız kalacak, herkes bunu görecek. Süreç ile ilgili hayırlı konuşmayacakların, en azından susarak sürece destek olmalarını rica ediyorum.

TBMM'de araştırma komisyonu kurulması için çalışma başlatıldı. Meclis'te çözüm süreciyle ilgili komisyon kurulması için bizden önce CHP'nin verdiği bir önerge var. Biz çözüm sürecini değerlendirme komisyonuyla ilgili bir adımımız oldu. CHP vekillerinin imzaları geri çekilmiş olsa da, bizzat CHP'nin verdiği önergedir. CHP bu konuda samimiyetsizliğini sergiledi. Kılıçdaroğlu, çark etme politikasını bu olayla yasamaya da taşıdı. Oyunu bozan mızıkçı çocuklar gibi biz oynamayız deyip kenara çekiliyorlar. Ey CHP siz hani çözmek istiyordunuz. Ne oldu, niye vazgeçtiniz? CHP bunun izahını yapmak zorundadır. Allah CHP'yi bu zihin bulanıklığından kurtarsın diyorum.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu'na Bol Sıfırlı Karne - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement