Son dakika: MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, "Teröre karşı yapılan mücadelede zirveyi yakalamış vaziyetteyiz" - Son Dakika
Politika

Son dakika: MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, "Teröre karşı yapılan mücadelede zirveyi yakalamış vaziyetteyiz"

Son dakika haberleri... - MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, "Teröre karşı yapılan mücadelede zirveyi yakalamış vaziyetteyiz" Türkiye'de son 40 yıldır terörle karşı karşıya olduklarını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, "Son 5 yılın içerisinde 15 Temmuz'da bu güne kadar ciddi şekilde teröre...

07.11.2021 12:26  Güncelleme: 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, "Teröre karşı yapılan mücadelede zirveyi yakalamış vaziyetteyiz"

ELAZIĞ - Türkiye'de son 40 yıldır terörle karşı karşıya olduklarını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, "Son 5 yılın içerisinde 15 Temmuz'da bu güne kadar ciddi şekilde teröre karşı yapılan mücadelede zirveyi yakalamış vaziyetteyiz. 10 bin PKK militanı dağdaydı. Dün sordum sayı 158'e düştü" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, "Adım adım 2023, il il Anadolu' programları kapsamında beraberindekileriyle birlikte Elazığ'a geldi. Bir otelde partililer ile bir araya gelen Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Siyasetçinin sorumluluğu ve vebalinin çok fazla olduğunu vurgulayan Yaşar Yıldırım, " Siyasetçinin verdiği karara göre ülke şekillenecektir. Önü açılacak, tıkanacak, problemin içerisine girecektir. Vebali çok olan bir meşeliğin mensubuyuz. Önümüzdeki günlerde nelerin geleceğini bilmiyoruz. Sağlık bakanımız burada depremi bırakıp gitti. Daha sonra hep yaşadık, pandeminin ne olduğunu gördük. Salgının ne olduğunu, insanımızın nasıl öldüğünü gördük. 2 yıldır da pandeminin gölgesi altında yaşıyoruz. Okullarımızı, fabrikalarımızı kapattık, üretimi durdurduk vatandaşı evimize kitledik. Uzun süre açtık geri kapattık. Hastalığı kontrol altına alalım diye yaptık. Bu tüm dünyada böyleydi. Türkiye sağlık altyapısı ile birlikte dünyada yüzün akı ile bu husustan çıktı. Maalesef aşılamada hız düştü. Bizim isteğimiz aşı kampanyasına desteğinizi isteyeceğim. Biz aşı kampanyasında ne kadar zirve yaparsak bu hastalığı kontrol altına alırız" dedi.

Bir ülkenin güvenliğinin önemli olduğunu dile getiren Yıldırım, "MHP'nin siyasetinde birinci önceliği güvenliktir. Güvenlik olmadığı zaman hiçbir şey olmaz. Güvenliğin olmadığı yerde ticaret, yatırım, özgürlükler olmaz. Irak'ta hangisinin fikir hürriyeti ve ticari vardır. Suriye'de hangisinin güvenliği söz konusudur. Türkiye'de son 40 yıldır terörle karşı karşıyayız. Son 5 yılın içerisinde 15 Temmuz'da bu güne kadar ciddi şekilde teröre karşı yapılan mücadelede zirveyi yakalamış vaziyetteyiz. 10 bin PKK militanı dağdaydı. Dün sordum sayı 158'e düştü" diye konuştu.

"Şimdi teskereye CHP ve HDP hayır dedi. Dış politika da siyasetçilerin bir olması gerekir"

Meclis'in düşüncesinin, tavrının düşmana destek vereceğini yada moralini bozacağını aktaran Yıldırım, "Bundan 15 gün önce bir teskere yaşadık. TBMM'ye bir destek geldi. Teskerenin özelliği son 4 yıldır gelen teskeredir. Irak'ın kuzeyine ve Suriye'ye, Türk askerinin gidip girebilmesi operasyon yapabilmesinin kapsayan teskere. Bu teskereye yıllar yılı HDP hayır demiş. Ama bu teskereye bu sefer CHP'de hayır dedi. Gerekçesi teskerenin içerisindeki bir yabancı askerlerin Türkiye'de konuşlanmasıydı. Bu DHKP-C ile ilgili uluslararası operasyonlar için konulmuştur. Aynı cümle 2019'da da 2020'de de vardı. O zaman hiç sesleri çıkmadı. Şimdi teskereye CHP ve HDP hayır dedi. Teskere geçti. Bu tavır cephede bulunan Mehmetçiğe ne yaptı, morallerini bozdu. Bitirmek üzere olduğu teröristleri mecliste bildiği HDP destekliyordu ama arkasından yüzde 25 oya sahip CHP'de ona destek verdi. PKK'lı ne yaptı sevindi. Hepsi zil taktı oynadı. Niye Türkiye'de kendilerinin arkasında yüzde 35'lik bir destek buldu. CHP Atatürk'ün partisidir. Yakıştı mı yakışmadı. Ben bugüne kadar CHP'yi kanal İstanbul'dan dolayı hiç eleştirmedi. Kanal İstanbul'a karşı olabilirsin, falanca köprünün yapılmasına da karşı olabilirsin. Tüneli de beğenmezsin. Bunların hepsi anlaşılır. Önemli olan dış politikadır. Bu dış politika da siyasetçilerin bir olması gerekir. Ülke insanının bir olması gerekir" diye kaydetti.

"Ak Deniz'in mutlak hakimi Türkiye'dir "

Biz Fransa'ya selamla gidemezdik. Fransa, Türkiye bizi dövdü gemimiz batırıyor diye NATO'ya şikayet etti. Almanların biz gazetesi bir manşet attı. Dünyanın en büyük SİHA savaşları dünyada oldu. SİHA savaşlarının meydan muhaberesinin mutlak galibi Türkiye'dir. Milli Savunma Bakanımız ininde bulur vururuz dedi. Sesleri kesildi. Çünkü senin öyle bir gücün var. Libya'daki savaşın mutlak galibi Türkiye o savaştan hiçbir tabanca almadı, mermi istemedi. Yanımızda Katar vardı. Yalnız başına 7 düveli yıktı ortasına oturdu. Ak Deniz'in mutlak hakimi Türkiye'dir dedi. Türkiye'ye kimse bir şey yapamaz.

Son dakika: MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, "Teröre karşı yapılan mücadelede zirveyi yakalamış vaziyetteyiz"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Son dakika: MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, 'Teröre karşı yapılan mücadelede zirveyi yakalamış vaziyetteyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement