"Çiller'in Kurum'a desteği rantsal" diyen Dündar yaşadıklarını anlattı: O dönem öldürülmem istendi - Son Dakika
Politika

"Çiller'in Kurum'a desteği rantsal" diyen Dündar yaşadıklarını anlattı: O dönem öldürülmem istendi

Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'a verdiği destek sonrası "rant" iddiaları ortaya atılan eski Başbakan Tansu Çiller'le ilgili bir açıklama da gazeteci Uğur Dündar'dan geldi. Eşi Özer Çiller'in Antalya'da bir hazine arazisine 5 yıldızlı otel kondurmasına ilişkin yaptığı haberler sonrası o dönem ölüm tehditleri aldığını belirten Dündar, "Bizi karadan ve havadan takip edip evime nasıl gidilir, camlar kurşun geçiriyor mu diye hedef gösterdiler. Korku filmlerinde bile böylesi yaşanmamıştır" dedi.

25.02.2024 12:36  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakan Tansu Çiller'in 31 Mart'taki İstanbul seçiminde Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'u destekleyeceğini açıklaması Türk siyasetinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

İMAMOĞLU: ÇİLLER DESTEK VERECEĞİ YERİ BİLİYOR

Çiller'in Kurum'a verdiği desteğe ilişkin bir değerlendirmede bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için Murat Kurum'u destekliyor. Sarıyer'de şahsına ait 13 bin metrekarelik araziye ısrarla imar çıkarttı, biz ısrarla dava açtık ve iptal ettik. Bana niye destek versin! Destek vereceği yeri biliyor" demişti.

DÜNDAR "YAŞADIKLARIM VAR" DİYEREK ANLATTI

İmamoğlu'nun yaptığı açıklamalara katıldığı Sözcü TV canlı yayınında destek veren duayen gazeteci Uğur Dündar'dan gündem yaratacak bir iddia geldi. Çiller'in Murat Kurum'a verdiği desteğin bir siyasal destek değil rantsal destek olduğunu savunan Dündar, "Yaşadıklarım var" diyerek o dönem başından geçenleri anlattı.

'Çiller'in Kurum'a desteği rantsal' diyen Dündar yaşadıklarını anlattı: O dönem öldürülmem istendi

"ÖZER BEY HAZİNE ARAZİSİNE 5 YILDIZLI OTEL KONDURDU"

Dündar, "Vaktiyle Antalya'da hazine arazilerine kaçak konut yapanlar, yazlık inşa edenler vardı ve devlet bunları 'Madem yapılmış, yıkmayalım ama orta gelirli insanlara turistik amaçla kullanabilecekleri pansiyonlara dönüştürme olanağı sağlayalım diyerek Güney Doğu Antalya Turizm Gelişim Projesi adı altında bir açılım yaptı. Oradaki hazine arazilerine kondurulmuş bu kaçak yapılar pansiyonlara dönüştürüldü. Bu arada Tansu Hanım'ın eşi Özer Bey de bir şirket aracılığıyla devletin 1700 metrekarelik arazisine sahip oldu ve bu araziye 5 yıldızlı otel kondurmaya başladı. Biz bunu adım adım takip ettik ve sürekli haber yaptık" dedi.

"ÇİLLER YAPTIĞIM HABERLERDEN ÇOK RAHATSIZ OLDU"

Özer Çiller'in yaptığı haberlerden çok rahatsız olduğunu belirten Dündar kendisine değişik çevrelerden mesajlar geldiğini belirterek başbakanlık konutunda kendisine yapılan uyarının detaylarını anlattı. Yine aynı dönemde korku filmi sahnelerinde bile benzerine zor rastlanacak bir olayı aktaran Dündar, "Benim adım o dönemde Susurluk Çetesi'ne öldürülmem koşuluyla havale edildi. Benim öldürülmemi istediler. Ve bunu o çeteden Ayhan Çarkın televizyonda kameraların önünde milyonlarca insanın gözünün içine baka baka söyledi. Ama 'Abdullah Çatlı karşı çıktı. Bizim Uğur Dündar'la ne gibi bir alıp veremediğimiz olabilir ki, o mesleğini yapıyor' gibi bir itirafta bulundu.

'Çiller'in Kurum'a desteği rantsal' diyen Dündar yaşadıklarını anlattı: O dönem öldürülmem istendi

"ÇİLLER'İN MANŞETLERİNİ ATTIĞI GAZETE BİZİ HEDEF GÖSTERDİ"

Yine Çiller'lerin güdümündeki bir televizyon kanalı ve gazete vardı o dönemde. O televizyonda bana ve sevgili Emin Çölaşan'a hakaretler, iftiralar, küfürler yağdırılıyordu. Manşetlerini de Özer Bey'in attığı gazete için evimizin üzerinden helikopterler uçurdular. Bizi karadan ve havadan takip edip evime nasıl gidilir, camlar kurşun geçiriyor mu diye haberler yapıp bizi hedef gösterdiler. Bunların ne kadarından Tansu Hanım'ın haberinin olduğunu bilmiyorum" dedi.

"ÇOCUKLARIM HALA O TRAVMAYI ATLATABİLMİŞ DEĞİL"

Dündar sözlerini şöyle sonlandırdı; "Tansu Çiller denildiği zaman o dönem bizim aileye travmalar yaşatır, çocuklarım da çok korktular o dönemde ve hala o travmayı atlatabilmiş değiller bugün. Çiller'in bugün Murat Kurum'a olan desteğinin arkasında Kısırkaya'daki o arazilerin kendilerine rant getirebilecek şekilde imara açılmasının umudunun yattığını düşünüyorum. Ve İmamoğlu'nun paylaştığı mesajların yerden göğe kadar doğru olduğuna inanıyorum."

"Çiller\'in Kurum\'a desteği rantsal" diyen Dündar yaşadıklarını anlattı: O dönem öldürülmem istendi

Son Dakika Politika 'Çiller'in Kurum'a desteği rantsal' diyen Dündar yaşadıklarını anlattı: O dönem öldürülmem istendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Ümit Yurtsever: Kesinlikle her seçimde boy göstermesi başka ne olabilirki 261 45 Yanıtla
  • Faysal Amirim: Cok büyük iftira attın Dündar. Şimdi seni mahkemeye verirse inşallah elinde belge vardır. Tehdit aldığın zamanlar savcılık müracaatın vardır. Yoksa ipini çekerler. 89 190 Yanıtla
    Mehmet Aydın: Gerçekleri söylüyor çabuk unuttuğumuz için dün yediği kazı unutur oldu millet 79 25
  • Mehmet Aydın: Tamamen doğru söylüyor Uğur bey Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanı görevini harfiyen yapıyor ....ağlanacak halini alkışlayan zavallı bir güruh 188 80 Yanıtla
  • Azat Deniz: Geldi bunu koyunlara anlat 195 65 Yanıtla
    bedir arslan: meleme sesi geliyor 59 19
  • Sami Göksu: Sayın Dündar gün geçtikce yaşın irelledikçe insanların bağzı hücreleri zayıflar bırak artık şu işleri izdivaya çekil yeni gelen gazeteci arkadaşlarınıza yer aç hayal satmaya başlamış durumdasın devlet vermez alır bunu en iyi ben ve sen bilirsin sana yapılmak istenseydi şuan faili meşhul olurdun 80 177 Yanıtla
  • necmettin durmaz: yalan ve algıda bir numara zamanında bunları yargıya iletseydi yemezler 65 131 Yanıtla
  • Harun Gür: Uğur Dündarın mal varlığı da araştırılsın. 69 104 Yanıtla
  • HASAN ÇAKIR: Vah ülkem vah... 130 33 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement