TBMM'de bu hafta - Son Dakika
Politika

TBMM'de bu hafta

TBMM\'de bu hafta

Meclis'in, yarın başlayıp kesintisiz 12 gün sürecek 2021 yılı bütçe maratonunda, kamu idarelerinin bütçe ve kesin hesapları görüşülecek.

06.12.2020 10:51  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis'in, yarın başlayıp kesintisiz 12 gün sürecek 2021 yılı bütçe maratonunda, kamu idarelerinin bütçe ve kesin hesapları görüşülecek.

TBMM Genel Kurulu, yarın saat 12.00'de toplanarak 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmelere başlayacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 yılı bütçesini sunacak.

Genel Kurul, bütçe görüşmeleri için cumartesi ve pazar günleri dahil 12 gün aralıksız toplanacak ve günlük programını tamamlayıncaya kadar çalışmalarını sürdürecek.

Bu hafta 2021 yılı bütçesinin Genel Kuruldaki görüşme takvimi ise şöyle:

8 Aralık Salı: TBMM, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, RTÜK, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Kapadokya Alan Başkanlığı.

9 Aralık Çarşamba: Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Hakimler ve Savcılar Kurulu, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Türkiye İstatistik Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu.

10 Aralık Perşembe: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Nükleer Düzenleme Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Mesleki Yeterlilik Kurumu.

11 Aralık Cuma: Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Helal Akreditasyon Kurumu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent ve Marka Kurumu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığı, Türkiye Uzay Ajansı.

12 Aralık Cumartesi: Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı.

13 Aralık Pazar: Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kalite Kurulu, 127 üniversitenin bütçesi, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü.

Ayrıca KİT Komisyonu, denetimlerini bu hafta da sürdürecek. Komisyon, 8 Aralık Salı günü Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, çarşamba günü de Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü ile müesseselerinin hesaplarını inceleyecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM'de bu hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İlçe Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
    10:54 Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İlçe Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Elif Zümrüt Çerçi ve CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ile bir araya geldi. Başkan Ataç, yeni dönemde hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi.

  • Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nde Veri Sızıntısı: Polis Memuru ve İki Polis Adliyeye Sevk Edildi
    10:50 Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nde Veri Sızıntısı: Polis Memuru ve İki Polis Adliyeye Sevk Edildi

    Bitlis Emniyet Müdürlüğüne ait çeşitli verileri sosyal medya platformu 'X' üzerinden 'BombacıMülayim01' adıyla açtığı hesaptan paylaşan polis memuru V.K. ile Bitlis'te görevli diğer iki polis adliyeye sevk edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçen şüpheliler, daha sonra Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli gözetiminde Bitlis Adliyesine getirildi.

  • Zonguldak'ta yasadışı silah ve mühimmat ticareti operasyonunda 6 şüpheli yakalandı
    10:49 Zonguldak'ta yasadışı silah ve mühimmat ticareti operasyonunda 6 şüpheli yakalandı

    Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında yasadışı silah ve mühimmat ticareti yapan 6 şüpheliyi yakaladı. Operasyon sonucunda esrar maddesi, uyuşturucu madde kullanma aparatı, tabanca ve fişek ele geçirildi. Şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

  • Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, yeni projeleri inceledi
    10:49 Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, yeni projeleri inceledi

    Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, göreve başladıktan sonraki ilk incelemesini yaparak, Bilecik'e kazandırılacak yeni proje ve çalışmaları yerinde kontrol etti. Başkan Subaşı, mahalle sakinleriyle sohbet ederek talep ve görüşlerini aldı.

  • Selçuk Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Sunarak Mali Gücünü Vurguladı
    10:48 Selçuk Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Sunarak Mali Gücünü Vurguladı

    Selçuk Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, 2023 yılı faaliyet raporunu sunarak belediyenin mali anlamda güçlü bir dönem yaşadığını belirtti. Ayrıca, belediyenin finansal sağlığını korumak ve hizmet kalitesini artırmak için alınan tedbirleri de aktardı. Rapor meclisten geçti.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Mehmet Sekmen'i ziyaret etti
    10:47 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Mehmet Sekmen'i ziyaret etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde yeniden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mehmet Sekmen'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın da yer aldı.

  • Diyarbakır ve Şırnak'ta Kaçak Elektrik Kullanan Sanıklara Hapis Cezası
    10:37 Diyarbakır ve Şırnak'ta Kaçak Elektrik Kullanan Sanıklara Hapis Cezası

    Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kaçak elektrik kullanımına karşı mücadelesini sürdürürken, Diyarbakır ve Şırnak'ta yargılanan iki sanık hapis cezasına çarptırıldı. Dağıtım şirketinin verdiği hukuk mücadelesi sonucunda 2022 yılından bugüne kadar 3 bin 410 suç duyurusunda bulunuldu ve 187 mahkumiyet kararı alındı. Dicle Elektrik, enerji hırsızlığı konusunda 2 bin 750 dosyayı işleme alırken, yaklaşık 30 milyon TL tahsilat elde ettiğini açıkladı. Şirket, abonelerini kaçak elektrik kullanımı konusunda duyarlı olmaya davet ederek, ihbarda bulunmalarını istedi.

  • AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatları Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu
    10:37 AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatları Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu

    AK Parti ve MHP Körfez İlçe Teşkilatları, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Söğüt, ziyaretlerde Cumhur İttifakı olarak çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Yeni başkan talimat verdi! Zabıtalar Patnos'taki hurdacıları tek tek dolaşıp belediye araçlarının parçalarını arıyor
    10:37 Yeni başkan talimat verdi! Zabıtalar Patnos'taki hurdacıları tek tek dolaşıp belediye araçlarının parçalarını arıyor

    31 Mart seçimlerinde DEM Parti'den AK Parti'ye geçen Ağrı Patnos'ta Belediye Başkanı Abdulhalik Taşkın zabıta ekiplerine çok konuşulacak bir talimat verdi. Belediyeye ait araçların parçalanarak motorları, lastikleri ve yedek parçalarının satıldığını tespit eden Taşkın'ın talimatıyla zabıta ekipleri, ilçedeki hurdacıları tek tek dolaşarak belediyeye ait araçların parçalarını aradı. Ekipler, ellerinde araç parçası listeleriyle hurdacıları kontrol etti.


Advertisement