TBMM Genel Kurulu toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı.

26.05.2022 15:51  Güncelleme: 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir "Çerkes sürgünü", CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer "Çorlu tren faciası" ve HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni "İzmir'in Gaziemir ilçesinde bulunan radyoaktif atıklara" ilişkin gündem dışı söz aldı.

Genel Kurulda siyasi partilerin grup temsilcileri de yerlerinden söz aldı.

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, doların 17 liraya yaklaştığını, Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı uygulamasının iki aylık maliyetinin 120 milyar liraya ulaştığını belirtti. Tatlıoğlu, Türkiye'de çiftçilere yılda yaklaşık 25 milyar lira destek verildiği düşünüldüğünde, bu uygulamanın Türkiye'yi ne kadar fakirleştirdiğini ortaya koyduğunu savundu.

Tatlıoğlu, 8 milyona yaklaşan sığınmacının kutsal ifadelerle topluma kabul ettirilmeye çalışıldığını, konuyla ilgili milletin menfaatine uygun acil eylem planı hazırlanması gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül ise Pençe Kilit Operasyonu'nda şehit olan güvenlik mensuplarına Allah'tan rahmet diledi.

Terör örgütü PKK ile mücadelede verilen başarıya dikkati çeken Bülbül, "Cumhur İttifakı, terör örgütlerinin korkulu rüyası oluyor. Cumhur İttifakı oldukça PKK, FETÖ ve diğer terör örgütleri nefessiz kalmaya devam edecektir. Cumhur İttifakı, milletin varlığına kasteden teröristleri yok etmeye muktedirdir." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da cezaevlerinden neredeyse her gün ölüm haberleri aldıklarını, hükümetin muhaliflere yaşam hakkı vermediğini ileri sürdü.

"Teröre destek veren ülkelere geçit yok"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, turist rehberleriyle ilgili hazırlanan kanun taslağına yönelik turist rehberlerinin kendilerini ziyaret ettiğini anlattı. Özel, taslakla rehberlik için en az bir yabancı dil bilme şartının kaldırıldığını ve rehberlerin daha ucuz çalışmasına yönelik endişelerin olduğunu kaydetti.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik tartışmasını anımsatan Özel, bu konunun iç politikaya malzeme edilmesine ve algı operasyonu yapılmasına itirazda bulunduklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle ilgili iktidar tarafından yapılan açıklamaları anımsatan Özel, o gece AK Parti'li yetkililerin, kendisini ve Kılıçdaroğlu'nu tebrik ettiğini, bu yöndeki ifadelerin TBMM tutanaklarında olduğunu söyledi.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, 15 Temmuz gecesinde kimin nerede olduğunu herkesin çok iyi bildiğini belirtti.

Can, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin tartışmalarla alakalı, "Teröre destek veren ülkelere geçit yok. O zamanki Türkiye ile şimdiki Türkiye arasında ciddi fark var. Artık eski Türkiye yok." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır
    19:15 CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçim sürecinde bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarına ilişkin, bu iddiaların araştırılacağını ve gerekli disiplin süreçlerinin başlatılacağını söyledi. Yücel ayrıca, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek Türkiye'nin bu durumda nasıl bir strateji izleyeceğini sordu ve Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimi yükseltecek politikalara karşı olduğunu vurguladı. Ayrıca, emeklilere ekonomik büyümenin yansımamasını eleştiren Yücel, asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Yücel, ayrıca Adalet Bakanı'nın yeni anayasa konusunda herkesin mutabık olduğunu söylemesine karşılık, CHP'nin hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan bağlılığını vurguladı. Haberde ayrıca, bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarının araştırılacağı ve disiplin sürecinin başlatılacağı ifade edildi.

  • Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti
    19:14 Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, Edirne'nin gastronomi turizmi için çalışmalar yürütmekteydi. Cenaze törenine birçok kişi katıldı.

  • Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi
    19:03 Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan olaylara ilişkin mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı'nın okunmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları üzerine müfettişler görevlendirildi. Diyarbakır Belediyesi'nin Türk bayrağını kaldırması sosyal medyada büyük tepki çekti.

  • AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır
    18:43 AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, anayasa mahkemelerinin temel görevinin hak ve özgürlükleri korumak olduğunu belirterek, "Hak eksenli yorum ve yaklaşım bugün Anayasa Mahkemesinde hakim paradigmadır. Bu değişimi, dönüşümü biz hep birlikte gerçekleştirdik." dedi. AYM Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen veda törenine Arslan'ın yanı sıra Yüksek Mahkemenin yeni Başkanı Kadir Özkaya, AYM üyeleri ve personeli katıldı.

  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.


Advertisement