Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan yatırımcılara çağrı: "Yatırımlarınızı sürdürün" - Son Dakika
Politika

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan yatırımcılara çağrı: "Yatırımlarınızı sürdürün"

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan yatırımcılara çağrı: "Yatırımlarınızı sürdürün" AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Şehir Buluşmaları Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Belgin Uygur'un katılımıyla teşkilat mensuplarıyla...

05.11.2022 14:25  Güncelleme: 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan yatırımcılara çağrı: "Yatırımlarınızı sürdürün"

BALIKESİR - AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Şehir Buluşmaları Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Belgin Uygur'un katılımıyla teşkilat mensuplarıyla buluşma gerçekleştirildi. Bakan Muş, Türkiye ekonomik büyüklüğünün 1 triyon dolara yaklaştığını ifade ederek iş dünyasına yatırımlarını sürdürmelerini önerisinde bulundu.

İl Başkanı Ekrem Başaran ev sahipliğinde gerçekleştirilen Şehir Buluşmaları AK Parti Balıkesir Ana Kademe İl Yönetimi, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve önceki dönem milletvekillerinin yer aldığı kahvaltı programı ve akabinde düzenlenen basın toplantısıyla başladı. AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran'ın açılış konuşmasıyla başlayan basın toplantısında daha sonra Ticaret Bakanı Mehmet Muş değerlendirmelerde bulundu. Bakan Muş dünyadaki tüm olumsuz şartlara rağmen Türkiye'nin büyümesini sürdürdüğünü belirterek yatırımcılara Türkiye'de yatırıma devam etmeleri çağrısında bulundu. Bakan Muş, "Türkiye önümüzdeki yüzyılın en güçlü ülkelerinden birisi olacağı aşikardır" dedi.

"Balıkesir hızla gelişiyor"

Ticaret Bakanı Mehmet Muş Balıkesir'in hem tarım hem de sanayi şehri olduğuna dikkat çekerek, "Balıkesir hem biri tarım şehri, aşnı zamanda bir turizm şehri, aynı zamanda da bir sanayi şehridir. Balıkesir çok hızlı gelişiyor ve ilerliyor, ciddi gelişmeler kaydetmiş bir şehir. Dolayısıyla Türkiye'nin vizyonuna Türkiye'nin Yüzyılında önemli gelişmeleri içerisinde sağlayacak potansiyeli olan bir ilimiz. Bulunduğu konum itibariyle, müteşebbisleriyle, iş dünyasıyla, şimdiye kadar edinmiş olduğu tecrübeyle Türkiye vizyonunun en önemli taşıyıcı illerinden birisi olacağı aşikardır" diye konuştu.

"Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz"

Dünyadaki ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Hepimizin malumu dünya zorlu bir süreçten geçiyor. Hem enerji tedariki ve arzı konusunda dünyada yaşanan tartışmalar, hem politik olarak yaşanan gelişmeler ve gerginlikler ve ekonomik olarak dünyanın karşı karşıya kaldığı durumlar ister istemez bütün ülkeleri etkilediği gibi bizleri de etkiliyor. Türkiye tüm bu tablo içerisinde bir taraftan ekonomik büyümesini sağlıyorken bir taraftan da koymuş olduğu hedefe ilerlemek için emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bizim koymuş olduğumuz hedeflerimiz vardı. Dış ticarette koymuş olduğumuz hedeflerimiz vardı, içeride planlanan yatırımlar vardı ve bunlar takvimler içerisinde hayata geçiriliyor" ifadelerini kullandı.

"Ekonomik büyüklüğümüz 1 trilyon dolara yaklaştı"

Türkiye'nin dış ticaret hacmiyle ilgili rakamlar veren Bakan Mehmet Muş, "Türkiye'nin mal ve hizmet ihracatı rakamlar oynayabilir ama 350 milyar dolara yaklaşacak ve dış ticaret hacmi de biraz aşağı biraz yukarı olur ama 700 milyar dolara yaklaşacak bir dış ticaret hacmine ulaşacak bir ülkemiz var. Ekonomik büyüklüğü 1 trilyon dolara yaklaşmış 86 milyon nüfusuyla devasa bir ülkeden bahsediyoruz. Bir tarafı Kuzey Afrika'ya bakıyor, bir tarafı Ortadoğu'da, biri tarafı Kafkaslarda, Balkanlar'da ve Doğu Avrupa'ya sınırı olan, yarımada bir Türkiye ve gelmiş olduğu nokta itibariyle milli gelirini son yıllarda ciddi şekilde artırmış, gelişme hızını bütün olumsuzluklara, etrafındaki gelişmelere rağmen sürdürüyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye dünyadaki olumsuz şartlardan güçlenerek çıkacak"

Konuşmasının sonunda yatırımcılara da seslenen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Dolayısıyla Türkiye'nin 2023'e doğru olan vizyonunda biz güçlenerek gideceğinden eminiz. Makro göstergelerine baktığımız zaman Türkiye'nin bütün ülkelerle mukayese ettiğiniz zaman makro endigatörleri Türkiye ekonomisinin gerçekten sağlıklı oluyor. Dolayısıyla borçluluk oranları, bütçe açığı, ticari açık ki bütün bu enerjideki fiyat artışlarına rağmen pek çok ülkeyle mukayese ettiğimiz zaman Türkiye aslında makro dengelerinde sağlıklı bir ülke ve büyümesini de sürdürüyor. Bu açıdan yatırım iştahının da güçlü olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla gelecek hedeflerimizin yakalanmasıyla alakalı en küçük bir tereddüdümüz söz konusu değildir. Biz insanımızdan, yatırımcımızdan, girişimcimizden Türkiye'nin geleceğiyle alakalı hiçbir tereddütlerinin bulunmamalarını, yatırımlarına hız kesmeden devam etmelerini ve Türkiye'nin bu olumsuz dünyadaki şartlar içerisinde güçlenerek çıkacağından emin olmalarını bir kez daha ifade etmek isterim. Dolayısıyla Türkiye önümüzdeki yüzyılın en güçlü ülkelerinden birisi olacağı aşikardır. Çok ciddi yatırımlar yapıldı, çok ciddi altyapı yatırımları yapıldı, imkanlar sağlandı şimdi bunun meyvelerini toplama vaktidir diye düşünüyorum" mesajını verdi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş\'tan yatırımcılara çağrı: "Yatırımlarınızı sürdürün"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan yatırımcılara çağrı: 'Yatırımlarınızı sürdürün' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı
    20:39 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nu açıkladı. İmamoğlu, yaptıkları yatırımları ve gerçekleştirdikleri transferleri paylaştı.

  • Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor
    20:34 Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'in BM'ye tam üye yapılması gerektiğini ve bu tanınmanın Filistin halkının haklarını garanti altına alacağını ve Orta Doğu'nun barış ve istikrarına katkı sağlayacağını belirtti. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Filistin sorununun çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi.

  • Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız
    20:34 Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan'ı en kısa sürede depremden kaynaklanan problemler olsun, sosyal hayat olsun yeniden ayağa kaldıracağını söyledi.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.


Advertisement