Beşiktaş ve Atletico Madrid, depremzedelere yardım için karşı karşıya geldi - Son Dakika
Spor

Beşiktaş ve Atletico Madrid, depremzedelere yardım için karşı karşıya geldi

Beşiktaş ve Atletico Madrid, depremzedelere yardım amacıyla 'Bırakmam Seni Türkiyem' kampanyası çerçevesinde Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, iki köklü takımın dostluk mücadelesine şahitlik ettikleri için mutlu olduğunu belirtti. Gelirin tamamı deprem bölgesindeki çocukların ihtiyacı olan okulları yapabilmek adına kullanılacak.

12.04.2023 22:36  Güncelleme: 23:51

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Spor dostluk demek, spor fiziksel bir eforun çok çok ötesinde anlamlara haiz bir olay. İşte o anlamda bugün sporun dostluk yönünü çok güçlü bir şekilde hissettik, hep birlikte şahit olduk. İki köklü takımın dostluk dolu mücadelesine ve bu anlamda depremzedeler için ortaya konan bir dayanışma, bir organizasyona şahitlik ettik. Tabii bugünkü gelirin depremzedelere aktarılması ve bu anlamda farkındaki oluşturması hakikaten takdire şayan bir durum" dedi.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden etkilenen vatandaşlara yardım amacıyla 'Bırakmam Seni Türkiyem' kampanyası çerçevesinde Beşiktaş, İspanya LaLiga ekiplerinden Atletico Madrid ile Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlı ekibin 2-0 kazandığı karşılaşmanın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu, iki köklü takımın dostluk mücadelesine şahitlik ettikleri için mutlu olduğunu aktaran Bakan Kasapoğlu, "Şubat sonrası yaşadığımız depremler ve tabii ki kayıplarımız... Öncelikle tüm canlarımıza rahmet diliyorum. Milletimize, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımız var, onlara acil şifalar diliyorum. Tabii hayatın normalleşmesi, yaraların sarılması, önemli bir süreç. Depremlerin ilk anlarından itibaren devlet olarak, millet ve sivil toplum olarak el ele vermenin, dayanışmanın en güzel örneklerini ortaya koyduk. Bundan sonraki süreçte de dayanışmayı, omuz omuza vermeyi, el birliğiyle, güç birliğiyle bu süreci atlatmayı, yaraları sarmayı inşallah hep birlikte sürdüreceğiz. Spor camiamız ilk anlarından itibaren kulüpleriyle, federasyonlarıyla, spor insanlarıyla, yöneticileriyle bu anlamda bu dayanışmanın en önemli unsurlarından biri oldu. Ben bu vesileyle tüm spor camiasına şükranlarımı sunuyorum. Tabii spor dostluk demek, spor fiziksel bir eforun çok çok ötesinde anlamlara haiz bir olay. İşte o anlamda bugün sporun dostluk yönünü çok güçlü bir şekilde hissettik, hep birlikte şahit olduk. İki köklü takımın dostluk dolu mücadelesine ve bu anlamda depremzedeler için ortaya konan bir dayanışma, bir organizasyona şahitlik ettik. Tabii bugünkü gelirin depremzedelere aktarılması ve bu anlamda farkındalık oluşturması hakikaten takdire şayan bir durum. Ben hem Beşiktaş kulübümüze hem Atletico Madrid'e ve emeği geçen herkese şükranlarıma sunuyorum. Bu süreç, yaraları sarma süreci" diye konuştu.

"SPOR BİR İYİLEŞME UNSURU, BİR REHABİLİTASYON ARACI" Adıyaman'da ve Kahramanmaraş'ta sporla ilgili yeni projeler başlattıklarını belirten Bakan Kasapoğlu şunları söyledi: "Spor bu anlamda bir iyileşme unsuru, bir rehabilitasyon aracı. Sporun bu yönünü, bu süreci yönetmede güçlü bir şekilde değerlendirmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu dayanışmayla, bu işbirliğiyle devlet olarak tabii ki olayın ilk anından itibaren güçlü bir yönetim mantığıyla işin başındayız ama sivil toplumuyla, özel sektörüyle, milletiyle bu dayanışma olmazsa olmazımız ve inşallah bu dayanışmayı, kardeşlik ruhunu en üst düzeyde tutarak yaraları hep birlikte saracağız. İnşallah inanıyorum ki daha güzel, daha aydınlık günlere yine sporun gücünden de faydalanarak bu anlamdaki unsurları en güçlü şekilde değerlendirerek daha güzel günlere ulaşacağız."AHMET NUR ÇEBİ: ÇOK BÜYÜK DESTEK GÖRÜYORUZ DEVLETİMİZDEN VE MİLLETİMİZDEN

Gelirin tamamını deprem bölgesindeki çocukların ihtiyacı olan okulları yapabilmek adına kullanacaklarını aktaran Beşiktaş Başkanı Çebi, "İki tane kulübün mücadelesi. Güzel de bir futbol seyrettik. Tabii Beşiktaş'ın galibiyeti bize daha da büyük keyif verdi. Biz bu oynanan oyundaki gelirin tamamını deprem bölgesindeki çocuklarımızın ihtiyacı olan okulları yapabilmek adına kullanmak üzere yola çıktık. 'Bırakmam Seni Türkiyem' kampanyasında yolumuza devam ediyoruz. Bu da işin bir parçasıydı. Çok büyük destek görüyoruz devletimizden, milletimizden. Hükümeti temsil eden bakanımız da bize eşlik etti, bu gece yalnız bırakmadı. Kendisine cani gönülden teşekkür ediyorum. Varlıklarıyla bize güç veriyorlar" şeklinde konuştu.

Beşiktaş ve Atletico Madrid, depremzedelere yardım için karşı karşıya geldi
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Beşiktaş ve Atletico Madrid, depremzedelere yardım için karşı karşıya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement