Son Dakika: TFF'den, başta Fenerbahçe ve hakemleri eleştiren kulüplere uyarı geldi: Dikkatli olun - Son Dakika
Spor

Son Dakika: TFF'den, başta Fenerbahçe ve hakemleri eleştiren kulüplere uyarı geldi: Dikkatli olun

Son dakika: TFF, başta Fenerbahçe ve hakemleri eleştiren kulüpleri uyardı: Türk hakemliğinin sorunları olabilir, bunlara ortak paydada çözüm aranabilir ancak onların saygınlığının korunması ve söylemlerde daha dikkatli olunması şarttır.

18.10.2021 17:58  Güncelleme: 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TFF, son zamanlarda hakemleri sert şekilde eleştiren kulüpleri uyardı. Hakemlerin itibarının zedelenmemesi için kulüplere verilen mesajlar için 'dikkatli olun' uyarısı yapıldı. Fenerbahçe'nin Ali Şansalan için yaptığı açıklamalardan sonra TFF harekete geçti.

Türkiye Futbol Federasyonu, hakemleri korumanın herkesin görevi olduğunu, ortak paydada buluşulması gerekildiğini vurguladı.

Son Dakika: TFF'den, başta Fenerbahçe ve hakemleri eleştiren kulüplere uyarı geldi: Dikkatli olun
Ali Koç, Trabzonspor maçından sonra Ali Şansalan'ı sert şekilde hedef almıştı

İşte TFF'den yapılan açıklama:

"HAKEMLERİ KORUYACAK ÇALIŞMALAR DEVAM ETMEKTEDİR"

"Türkiye Futbol Federasyonu olarak futbolun en önemli unsurlarından birisi olan hakemlerimizle ilgili, sezon başından itibaren futbol ailesi tarafından yapılan değerlendirmeleri ve özellikle de yöneticilerimiz nezdinde kamuoyu ile paylaşılan eleştirileri dikkatlice ve üzülerek takip etmekteyiz.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, Federasyonumuz da, hakemlerimizin daha iyi olmaları ve en üst seviyeye gelmeleri için tüm imkânlarını seferber etmekte, onların başarısı için çaba göstermektedir.

Bu kapsamda bir süre önce, TFF ile Kulüpler Birliği arasında, Türk hakemliğini koruyacak ve katkı yapacak ortak çalışmaları belirlemek üzere hazırlıklarına devam etmektedir.

Hakemlik kurumu Türk futbolu için önemli bir kurumdur. Kurumları korumak herkesin görevidir ve eleştirirken dikkatli olunmalıdır.

Kaldı ki, Türk hakemliği değerini, özellikle son yıllarda uluslararası alanda, FIFA ve UEFA nezdinde maksimum sayıda hakemle maksimum sayıda maç alarak ispat etmiş ve Avrupa'da belli bir yer edinmiştir.

Türk hakemliğinin sorunları olabilir, bunlara ortak paydada çözüm aranabilir ancak onların saygınlığının korunması ve söylemlerde daha dikkatli olunması şarttır.

Şu bilinmelidir ki, hakemlerimiz üzerinde oluşturulan baskı kültürü kitlesel lince dönüşmekte, bundan da en fazla zararı dünya kamuoyu nezdinde Türk futbolu ve ülkemiz görmektedir.

Kulüplerimizden beklentimiz, sağduyulu değerlendirmelerde bulunmaları, hakem çalıştayında gerekli önerilerini sunmaları ve ivedilikle sahaya dönmeleridir.

Tüm paydaşların Türk hakeminin değerini artıracak çaba içerisinde olacağına inancımız tamdır.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

Son Dakika: TFF'den, başta Fenerbahçe ve hakemleri eleştiren kulüplere uyarı geldi: Dikkatli olun
Son Dakika: TFF\'den, başta Fenerbahçe ve hakemleri eleştiren kulüplere uyarı geldi: Dikkatli olun

Son Dakika Spor Son Dakika: TFF'den, başta Fenerbahçe ve hakemleri eleştiren kulüplere uyarı geldi: Dikkatli olun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Feyzi Kocakulak: Konu FB olunca jet hızıyla açıklama gelir Hakemlerin yaptıklarını hiç görme aleyhlerine bir açıklama olunca hemen cevap ver Sen bir sene bu hakeme FB maçı verme bir sene sonra en önemli maça ver Karagümrük maçındaki pozisyonda maç devam ediyor FB nin aleyhine hemen kırmızı göster Yazıklar olsun 105 30 Yanıtla
  • OĞUZ İÇEN : Ne demek dikkatli olun,sizin ipinizi pazara çıkaranları hemen tehdit edemezsiniz,akraba olan kişileri aynı maça atayan MHK'yi görevinden alsana,unutmayın ölümde var bakalım ALLAH'a nasıl hesap vereceksiniz,orada torpil yokkkkk 94 16 Yanıtla
  • Murat Köse: Yok öğle sen maçı adam gibi yönetme sonra çık sahip çıkalım de ne güzel arkadaş neden bi yaptırım yok bu adam hata yapsın a hata yaptı o insan futbol oynayanlar ve onun için çalışanlar insan değil mi? Onları emekleri neden çalınıyor 2haftada maçlardaki hakem hatalarına baksanız ona göre açıklama yapsanız nerde hata yapar insandır . Yok öyle artık ozaman defolun gidin başkası gelir yerinize.... 39 1 Yanıtla
  • serkan karakus: Tam da TFF ye yakışan bir tavır adam istediği gibi haksızlık yapsın ceza vermek yerine birde arkandayiz diyorlar yani biz şunu mu anlayalım hakemler istediğini yapabilir maçı istediği gibi haksızlık yaparak yönetir kimse de buna tepki gösteremez ne kulüpler ne halk nede başka birileri ben bu laflardan bunu anlarım 27 1 Yanıtla
  • Mehmet Nuri Kulja: Sayın büyük başkan ali koç sen Türk futbolu için bir demezsiniz çünkü bu olayları önceden anlattın ama anlayışı olmayanlarla konuşmak boştur fotbolfederesyona yazıklar olsun 20 1 Yanıtla
  • Mehmet Nuri Kulja: Sayın başkan dungece futbol yönetildi yoksa sen lider olmazsın bırak tırapzon olsun yönünde karar verildi biz kuruma saygı diyoruz yoksa daha saygısızca konuşabilirsin sizin göreviniz futbolu yöneten o aciz kulak ve aptal hakemleri qkorumyınki bu olaylar olmasın 1 1 Yanıtla

Advertisement