Yıldırım Belediyesi Bin Çocuğu Toplu Sünnet Etkinliği Düzenledi - Son Dakika
Yaşam

Yıldırım Belediyesi Bin Çocuğu Toplu Sünnet Etkinliği Düzenledi

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla bin çocuk toplu sünnet oldu. Sünnet şöleninde çocuklar eğlendi ve hediyelerle mutlu oldu.

26.08.2023 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla toplu sünnet olan bin çocuk, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'ndeki etkinlikte gönüllerince eğlendi.

Yıldırım Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonda bin çocuk sünnet oldu. Özel bir hastanede uzman hekimler tarafından ücretsiz olarak sünnet edilen bin çocuk, aileleriyle birlikte Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi bahçesinde düzenlenen sünnet şöleninde bir araya geldi. Programa, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın yanı sıra önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Ahmet Kılıç, Ayhan Salman, Emel Gözükara Durmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan'ın yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri, kurum müdürleri, hastane yöneticileri, sünnet çocukları ve aileleri katıldı. Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan organizasyonda, mehter takımı ile Hacivat ve Karagöz gösterisi ilgiyle izlenirken, yüz boyama etkinlikleri ve ikramlarla çocuklar eğlenceli vakit geçirdi. Şölende minikler, aileleri ile gönüllerince eğlenirken program sonunda çocuklara hediyeler verildi.

'YILDIRIM SİZİNLE GÜZEL'

Yıldırım'ın 700 bin kişilik büyük bir aile olduğunu ve bu ailenin en kıymetli üyelerinin öncelikli hizmet grubunda yer alan çocuklardan oluştuğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım, dayanışma ve kardeşlik sehridir İlçemizdeki dayanışmayı artırmak ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek için gayret gösteriyoruz. Düğün ve sünnet cemiyetlerinde, asker uğurlamalarında ve cenazelerde hemşehrilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Tıpkı bir aile gibi iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya, mutluluklarını, sevinçlerini ve acılarını paylaşmaya gayret ediyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz sünnet şölenlerinin de kardeşlik bağlarını ve dayanışma ruhumuzu pekiştireceğine inanıyorum. Sünnet inancımız gereği bizler için çok önemli bir anlam taşıyor. İstedik ki hem inancımızın gereğini yerine getirelim hem geleneklerimizi yaşatalım hem de bu mutlu günlerinde evlatlarımızı yalnız bırakmayalım. Bu kapsamda çocuklarımızın ileriki yıllarda güzel bir anı olarak hatırlamaları için önce onları modern sağlık kuruluşunda sünnet ettirdik, sonrasında mutluluklarına ortak olmak adına toplu sünnet şöleni düzenledik. Peygamber efendimizin sünnetini yerine getiren evlatlarımızı tebrik ediyor, bugünü daima mutlulukla hatırlamalarını diliyorum. Yıldırım sizinle güzel dedi.

GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ TOPLUM

Önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Biz yıllar boyunca dünyaya adalet tesis etmiş, ülkeler kurmuş bir devletiz. Bu başarıyı medeniyet değerlerimizin yansımalarıyla başardık. Türkiye'de geleneklerimizin hiç kopmamasını istiyoruz. Eğer güçlü bir toplum, güçlü bir Türkiye istiyor isek ailelerimize hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Bunun yolu da ailelerimizi korumaktan geçiyor. Yıldırım Belediyesi olarak evlatlarımızın bu özel günlerinde ailelerimizi yalnız bırakmadığı ve bu sünnet merasimine farklı bir anlam ve dayanışma kattığı için Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz'ı tebrik ediyorum. Rabbim evlatlarımıza uzun ömürler versin. Hiç acılarını yaşatmasın? diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Yıldırım Belediyemiz ile birlikte ilçenin dört bir yanında evlatlarımıza özel hizmetler kazandırıyoruz. İstiyoruz ki evlatlarımız milli manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişsin. Bütün derdimiz, heyecanımız, beklentimiz budur. Yaptığımız her iş, ürettiğimiz her proje böylelikle anlam kazanır. Bu güzel organizasyon ile bizleri bir araya getiren Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz'ı tebrik ediyorum ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, protokol ile birlikte sünnet olan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yıldırım Belediyesi Bin Çocuğu Toplu Sünnet Etkinliği Düzenledi
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Yıldırım Belediyesi Bin Çocuğu Toplu Sünnet Etkinliği Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement