Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, "Toplumumuzda adet ve geleneklerimiz ile aile bağları güçlü oldukça hiçbir ülke sırtımızı yere getiremez" dedi.
Hadi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Bilim ve İnsan Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen "100. Yılında Her İlde, Her Dilde Çanakkale Projesi" kapsamında Yüreğir İlçesi Kamp Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Edirne'den Ardahan'a, Sinop'tan, Anamur'a kadar dil, din, mezhep ayrımı düşünmeden ülkede yaşayan herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu söyledi.
"100. Yılında Her İlde Her Dilde Çanakkale Projesi"nin çok yararlı bir çalışma olduğunun altını çizen Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:
"Öncelikle iyi bir hatip olan Proje Koordinatörü Enes Güney'i kutluyorum. Tüm illeri ziyaret ederek Çanakkale Zaferi'nin nasıl başladığını ve sonuçlandığını çok iyi bir dille anlatıyor. Geçmişini bilmeyen, geleceğini hesaplayamaz. Toplumumuzda adet ve geleneklerimiz ile aile bağlarını güçlü oldukça hiçbir ülke sırtımızı yere getiremez. Her Türk vatandaşının ve özellikle gençlerin geçmişimizi, tarihimizi, vatanın nasıl düşman işgalinden kurtulduğunu çok iyi özümsemesi gerekir. Projeye emeği geçenleri kutluyorum."
ÇANAKKALE ZAFERİNİN KRONOLOJİSİ ANLATILDI
100. Yılında Her İlde Her Dilde Çanakkale Projesi Koordinatörü Enes Güney, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük eden Çanakkale Savaşları ile ilgili projenin büyük ilgi gördüğünü, şimdiye dek İzmir, Konya, Antalya, Kayseri'de binlerce öğrenciye anlatıldığını, Adana'nın ardından projeyi İstanbul'da da geniş kitleye aktaracaklarını belirterek, "81 ilden katılımcıların bulanacağı 17 bölgesel ilde gençlere Çanakkale Zaferi'ni anlatarak atalarının nasıl savaş kazandığını idrak ettireceğiz. Bu anlamlı savaşı herk Türk gencinin yakından bilmesi için büyük çaba gösteriyoruz" diye konuştu.
Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılma dönemine rast gelen Çanakkale Savaşları'nda binlerce şehit verildiğinin altını çizen Güney, buna rağmen Türk askerlerinin yanı sıra, eli silah tutan çocuk, genç, anneler ve dedelerin büyük mücadele örneği sergilediklerini, ülkemizi işgal eden İngiliz, İtalyan ve Fransız ve daha sonra da Almanya'nın silahın yanı sarı zehirli gaz kullandıklarını, savaş halinde ateş açılmayacak mekanlar olarak bilinen çadır hastaneler ile ibadethanelerin yerle bir edildiğini kaydetti.
Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin de 100. Yıl anısına etkinlikler düzenlediklerine dikkati çeken Enes Güney, organizasyona destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile Gençlik Merkezi liderlerine teşekkür etti.
Etkinliğe, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Kır, Seyhan Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ümran Öz ile Yüreğir Gençlik Merkezi Müdür Vekili Eyüp Çelikoğlu, Gençlik Merkezi liderleri, gönüllüler ile merkezden, Karaisalı ilçesinden öğrenciler ile okul yöneticileri katıldı.
Konuşmaların ardından katılımcılara, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kitapçığı, broşür ile çay ikram edildi ve kumanya dağıtıldı. - ADANA
Son Dakika › Yerel › 100.yılında Her İlde Her Dilde Çanakkale Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?