AK Parti'li Erdem, Aydın Belediyesini Eleştirdi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'li Erdem, Aydın Belediyesini Eleştirdi

AK Parti\'li Erdem, Aydın Belediyesini Eleştirdi

AK Parti Efeler İlçe Danışma Meclisinin ilk toplantısına AK Parti Aydın Milletvekili Erdem'in Aydın Belediyesine yönelik eleştirileri damga vurdu.

28.10.2013 12:27  Güncelleme: 08:28

AK Parti Efeler İlçe Danışma Meclisi'nin ilk toplantısına AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in Aydın Belediyesi'ne yönelik eleştirileri damga vurdu.

Çok sayıda partilinin salonu doldurduğu toplantıda AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP'li Aydın Belediyesi ile AK Partili Denizli Belediyesi'nin yaptığı hizmetleri sinevizyon eşliğinde karşılaştırdı. Bir dönem AK Parti'de yer alan eski başkan İlhami Ortekin ve Kuşadası Belediyesi eski başkanı Fuat Akdoğa'yı da eleştiren Erdem, Aydın halkını yerel seçimlerde duyarlı olmaya çağırdı.

AK Partinin yapılan kamuoyu soruşturmaları ve sonuçlarında birinci parti çıktığını vurgulayan Erdem, "AK Parti'nin oy oranı artıyor. Çünkü adılan adımları milletimiz takdir ediyor. Yapılan son kamuoyu anketinde Aydın'da AK Parti birinci parti çıktı. CHP'yle arasında 1.6 oranında oy farkı çıktı. MHP ise AK Parti ile CHP'nin yarısı kadar oy oranında. Bu durum AK Parti genel merkezinde sevinç verici bir tablo olarak karşılandı. Şu an itibariyle iyi gidiyoruz. 2002'de yüzde 18'le başladık. 2007'de yüzde 29'a çıktık. 2011'de yüzde 36'ya yaklaştık ve Aydınlı hemşerilerimiz bizi ikinci parti yaptı. İnşallah şimdi yüzde 40'ları geçerek Aydın'da AK Parti iktidarının geleceğinde Aydınlılar adına güzel bir sonuçla Ankara'ya gideceğiz. Birinci adımımız yerel seçimler olup bu yolculuğumuzda Aydın'da büyükşehir ve ilçe belediyelerimizi kahiri eksariyetimize alarak Ankara'da Aydınlılar adına bir başarıyı kazanmanın gönül huzuru içinde kendimizden emin olacağız. Aydın'da Aydınlıların desteğini aldığımız zaman Ankara'da çok daha dik çok daha güçlü ve sesimiz çok daha gür çıkar" şeklinde konuştu.

"BU SEÇİM CHP VE AK PARTİ ARASINDA GEÇECEK"

AK Parti'nin Türkiye'nin geleceğinde de iktidar olmaya devam edeceğini öne süren Erdem, "Aklın yolu bir. Aydın'ın menfaatleri noktasında konuşuyorum. Kuru kuru particilikten ziyade Aydın'ın menfaatlerini düşünüyorsak Aydın için doğru karar verelim. Milletimiz ne Devlet Bahçeli'yi ne de Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir iktidar olarak görmedi görmeyecek. Aydınlılar zekidir iyi düşünüp karar verirler. İktidar partisiyle yola devam edip daha iyi hizmet almak Aydınlıların da hakkıdır. Bu ihtimali Aydınlılar eminim gözden kaçırmayacaklardır. Görülen tabloda MHP'nin Aydın'da şansı yok fakat birkaç staretejik ilçelerde şansı olabilir. Bu seçim CHP ve AK Parti arasında geçecek. Gelin Aydın'ın menfaatlerimizi birlikte gözetelim" dedi.

Denizli Belediyesi'nin AK Parti döneminde yaptığı hizmetlerle Aydın Belediyesinin şu an ki mevcut belediyenin yapmış olduğu hizmetlerle slayt eşliğinde karşılaştıran Erdem, "Bir belediyenin asli görevleri arasında vatandaşına temiz bir su temin etmek vardır. O kullandığı temiz suyu kanalizasyon sistemi kurarak ve arıtarak bertaraf etmektir. Çöpünü toplamaktır ve çöpünü toplarken de düzenli toplamak ve istif etmektir. Şehir için iyi planlamalar yaparak şehre yeşil alanlar kazandırmalıdır. Ulaşım sorunu varsa bunu çözmesi gerekir. Bunların arda kalan kısmında ise lokum dağıtmak ve masaj yaptırmak gibi hizmetler yapabilirsin. Aydın Belediyesi altın çağında 2 bin 500 metre kare bir park yaptı. Denizli Belediyesi ise 7 büyük 4 küçük park olmak üzere toplam 650 bin metrekare park yapmış ve bu parklara 17 milyon TL para harcamış. Sporla ilgili yaptığı yatırımlara ise 11 milyon TL harcamış. Aydın'ın altın çağında ise sporla ilgili bir tane bir şey yapılmadı. Denizli Belediyesi'nin TOKİ ile çalışması ve kendi çalışmaları sonrasında 7 projede 3 bin 800 toplu konut kazandırılmış. Altın çağda toplu konutla ilgili yaptıkları bir proje söylesinler görelim. Denizli Belediyesi ciddi manada 9 adet köprülü kavşağın yanında 9 tane de yaya üst geçidi yapmış. Bu 9 adet köprülü kavşağın maliyeti 40 milyon TL, 9 adet yaya üst geçidinin maliyeti de 7 milyon TL olup toplam 47 milyon TL ulaşım hizmetlerine para harcanmış. Denizli belediyesinin ki mi altın çağ yoksa Aydın belediyesinin ki mi altın çağ?" diye konuştu.

"AYDIN BELEDİYESİ 2013 BÜTÇESİNDEN MASAJCILARA 14 MİLYON TL AYIRMIŞ"

Denizli Belediyesi'nin yaptığı yatırımların yaklaşık tutarının 100 milyon TL olduğunu ve bu yatırımların hiçbir şekilde iller bankasından borçlanarak yapılmasının söz konusu olmadığını dikkat çeken Erdem, "Aydın Belediyesi'nin 4.5 yıldan beri kasasına giren para 450 milyon TL. Bu parayla yapılan yatırımlar otogar, kent meydanı düzenlemesi, yarım kalan belediye binasının tamamlanması yer alıyor. Ayrıca bu para yetmeyip İller bankasına da 32 milyon TL borçlanılmıştır. Geriye kalan ise Malazgirt Heykeli, balık çarşısı, alt geçit, egemenlik bulvarı düzenlemesi gibi çalışmalar 13-15 milyon gibi bir parayla halledilebilir. Yani 450 milyon liradan 13-15 milyon yatırıma para ayırabilmiş. 450 milyon lirayı nereye harcamış hala daha merak ediyorum. SGK'ya ve Vergi Dairesine baktığınız zaman Aydın Belediyesi'nin 2009 yılından daha fazla borcu var. Yapılan hizmetlere baktığınız zaman Denizli belediyesinin yaptığı hizmetlerle karşılaştırılamaz bile. 2013 yılında bütçeden kültür ve sosyal işlere ayrılan para 14 milyon TL. Bu kültür sanat işleri de evlere masajcı gönderme, bayramınız kutlu olsun yazıları, lokum dağıtmak, Çine'de takvim dağıtmak gibi. Yani anlaşılan Aydın Belediyesi 2013 bütçesinden masajcılara 14 milyon TL ayırmış" ifadelerini kullandı.

Denizli yanında AK Parti'de olan belediyelerde hizmet noktasında destanlar yazıldığını öne süren Erdem, sözlerini şu şekilde tamamladı; "Denizli Belediyesi toplam 8 adet kapalı Pazar alanı yaparak 49 bin metrekare kapalı alan oluşturmuş ve bu alanlar 17 milyon TL'ye mal olmuştur. Aydın'a hani turist geliyordu, nerede o turistler. Seçim öncesi bir şeyler oldu. Sonuç itibariyle ortada görünen turist yok. Kaç para bütçe ayırdın da Tralleis Antik Kentinin kazı çalışmalarını destekledin? Biz hükümet olarak Tralleis Antik Kentini 2002'den önce verilen parayı dörde katladık. Ayrıca Sayın Özlem Çerçioğlu doğalgaz şirketi ile ihaleler yapılıp anlaşılmasına rağmen doğalgazın Aydın'a gelmesini iki yıl engelledi. Şimdi de doğalgazla ilgili olarak törenler yapıyor. Şimdi de doğalgaz evlere intikal edip ortaya memnuniyet çıkınca kendisine buradan bir pasta çıkarmaya çalışıyor"

Aydın Belediyesi'nin CHP'nin gençlik ve kadın kollarından oluşan 150 kişiyle AYBA diye bir kurum kurduğunu kaydeden Erdem, "Aydın Belediyesi AYBA çalışanlarının paralarını da belediyenin bütçesinden ödeyip taşeron işçi yapmış. Sayın Özlem Çerçioğlu kendi propagandanı 195 bin hakkı hukuku olan bütçeden para harcayarak yapamazsın. Burada bir haksızlık ve hukuksuzluk var. Aydınlılara daha önce de söyledim. Aydın Belediyesi su parasıyla aydın halkını soyuyor. 2009'dan bu yana devamlı bir artış içerisinde. Denizli'yle de karşılaştırdığımızda da 2.5 kat daha pahalı su sattığını ortaya çıkardık. Sonuç itibariyle yaptığımız bu duyurular sonucunda katı atık ve su ücretlerinde düşüşler oldu. 20-25 milyon lirayı kendi reklamını yapmak için ayıran bir belediye başkanı var. Aydın için yapılan yatırım ise 13-15 milyon. El insaf, el vicdan, el merhamet. Gelin bu zihniyetten büyükşehir ve Efeler belediyesini kurtaralım" dedi.

"AYDINLININ AKLI KENDİNE YETER"

İlhami Ortekin ve Fuat Akdoğa'nın AK Parti'yi kötüler nitelikteki söylemlerinde dolayı ağır bir dille eleştiren Erdem, bu iki ismin o dönemde AK Partiden kaçtıklarını iddia etti. Ortekin ve Akdoğa'nın AK Partiden niçin kaçtıklarını herkesin bildiğini öne süren Erdem, "Bu iki isim şimdi de millete akıl vermeye çalışıyorlar. Milleti AK Parti'ye oy vermeyin diye örgütlüyorlar. Bu şahsiyetlerin AK Partiden niçin kaçtığını herkes iyi biliyor. Kendilerince Aydınlılara akıl vermeye çalışıyorlar. Aydınlının aklı kendine yeter. Sizler yürekli duruş göstermediniz ve gelen bir telefon üzerine kaçtınız. Nedeni ise AK Partiyi kapatacaklar gibi söylemler üreterek sen bu partiden kaç dediler ve sizler de kaçtınız" ifadelerini kullandı.

"AYDIN'IN ASLINDA ALT YAPI SORUNU YOK"

Ortekin döneminde TOKİ vasıtasıyla 600 konut kazandırıldığını ve Aydın'ın alt yapıyla ilgili olarak kanalizasyon sorununun Hüseyin Aksu ile İlhami Ortekin döneminde bittiğini işaret eden Erdem "Aydın'ın 40-50 yıllık su şebekesi Ortekin zamanında tamamen yenilendi. Aydın'ın aslında alt yapı sorunu yok. Sadece bazı yerlerde yağmur sularının tahliyesi ile ilgili sorunlar var. Bu sorunlarla ilgili de kafa yoracak bir belediye başkanı lazım. Sorun çözmek yerine lokum dağıtmaktan ve kendi resmini oraya buraya asmaktan başka bir şey düşünmeyen, Sümran Hanımla Cemalettin Küçükerol'a belediyeyi teslim etmeyen bir belediye başkanı lazım" diye konuştu.

"SAHTE TENEKE ALTIN ÇAĞ DÖNEMİNDE HİÇBİR ADIM ATILMADI"

Aydın'ın eski arıtma tesisi İlhami Ortekin döneminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1 milyon 250 bin liralık hibesi ile birlikte 5 milyon liraya yenilendiğini savunan Erdem, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bu arıtma tesisinin kapasitesi yeterli olmadığı için Hüseyin Aksu döneminden başlayarak Osmanbükü mevkisinde bir yer tespit edildi ve burada bir arıtma tesisi yapılması gerekiyordu. Bu tesis ile Aksu ve Ortekin döneminde projelendirme yapıldı ama sahte teneke altın çağ döneminde hiçbir adım atılmadı. Şu anda Aydın'ın batı kısmındaki konutların atık suyu Menderes'e arıtılmadan kaçak bir şekilde bırakılıyor. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü bunu tespit etti ve Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunularak cezası da yazıldı. Biz menderes nehri ve menderes havzasıyla övünenler olarak menderes nehrini kirleten bir Aydın Belediyesi'ne sahibiz. Yalnız Aydın Belediyesi şunu çok iyi yapıyor. Kendi reklamını yapmak için yeni doğan çocuklara bez gönderiyor. Çocuk bezini de göndereceksin fakat bir taraftan da arıtma tesisini yapacaksın" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'li Erdem, Aydın Belediyesini Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement