Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ek bina olarak yapılacak 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 120 bin m²'lik arsa üzerinde inşa edilecek.

18.04.2013 16:42

Foto: Mehmet Özdilek

===

Kadın doğum hastanesi için ilk adım

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ek bina olarak yapılacak 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 120 bin m²'lik arsa üzerinde inşa edilecek. Yıkılan eski devlet hastanesinin yerine yapılacak ve yedi bloktan oluşacak hastane, 14 klinik ve 102 poliklinik odasında hizmet verecek. Hastanede yetişkin, çocuk ve yenidoğan yoğun bakım üniteleri olacak. 173 nitelikli oda ise içinde tuvalet ve banyonun bulunduğu tek ve iki kişilik odalardan oluşacak.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nde yapılan ihale için 31 istekli, ön yeterlilik ihalesine başvuru zarfı sundu. Başvuruların değerlendirme süreci devam ediyor. Komisyonca istekliler huzurunda yapılan ihalede isteklilerin tamamının başvuru evrakları tam bulunarak ihaleye kabul edildi. İhale komisyonu belgelerin kontrolü ve incelenmesi için tekrar toplanmak üzere ihaleyi sonlandırdı.

Belge kontrolü neticesinde 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin ihalesine fiyat teklifi vermeye yeterli görülen istekliler, yakın bir tarihte bu kez fiyat tekliflerini içeren başvuru zarflarını İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edecek. Böylece ihale işlemi sona erecek. Hastane, ihalenin sonuçlanmasının ardından 900 gün içerisinde tamamlanacak.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantı ve hastane proje fotosu

===

Shaman büyüledi

2004 yılında kurulan Shaman Dans Tiyatrosu, ilk gösterisi olan 'Buluşma'yı Antalya'da sahneledi. Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşen ilk gösterime, turizm rehberleri ile çok sayıda konuk katıldı. Murat Uygun'un yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği gösteride, müzikleri Oğuzhan Balcı, koreografileri ise Çiğdem Tezcür, Ersin Aycan, Patrick de Bana, Selçuk Borak ve Yıldız Çankaya gerçekleştirdi. Kostüm tasarımını Serdar Başbuğ'un yaptığı gösterinin Martı ve Şair bölümünün kostümlerini ise Bahar Korçan tasarladı.

Çalışmaları 2010 yılında başlayan, 40 profesyonel dansçının 3 yıl boyunca prova yaptığı 90 dakikalık gösterinin üretiminde, toplamda 236 kişilik ekip çalıştı. İki perdeden oluşan gösteride Ege, Güney, Karadeniz, Balkanlar ve eski Osmanlı dans motifleri ışık ve görsel şovlar eşliğinde sunuldu. Kalabalığın ilgiyle izlediği nefes kesici gösteri, Antalya'da sezonun ilk galasını gerçekleştirdi. Ayakta alkışlanan dansçılar ve Uygun, katılımdan ve olumlu tepkilerden memnun kaldıklarını dile getirdi.

Yusuf TÜRKÖZÜ/ANTALYA,(DHA)

Foto: Geceden fotolar

===

Kardeş okula ziyaret

ANTALYA İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Kardeş Okullar Projesi' planlamasına göre, bu yıl TED Antalya Koleji ile Cumhuriyet İlkokulu kardeş okul oldu. Sosyal sorumluluk projeleri konusunda daha önce de güzel etkinlikler gerçekleştiren TED'liler, bu yıl da kardeş okullarıyla etkinliklerine devam ediyor.

Bu kapsamda Okul Aile Birliği temsilcisi, idareci ve öğrencilerden oluşan bir grup TED'li, kardeş okullarını ziyaret etti. Sevgiyle karşılanıp misafir edilen TED'liler, ayrılmadan önce yanlarında getirdikleri barkovizyon takımını öğrenci kardeşlerine hediye ederek onların mutluluğunu paylaştı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Biber üstü dondurma

FİNİKE'de bu yıl düzenlenen 22'nci Hasyurt Tarım Fuarı devam ediyor. Fuarda, stant açan Hibrit Tohumculuk, biber tüketimine dikkat çekmek için ilginç bir yola başvurdu. Yöreye has yanıksı dondurmanın sivri biber içinde konuklara ikram edildiği fuarda, vatandaşlar hem dondurma yedi hem de biber.

Hibrit Tohumculuk Genel Müdürü Üzeyir Çelik, gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını söyledi. Hibrit Tohumculuk'un yerli bir marka olduğunu kaydeden Çelik, Kumluca merkezli çalıştıklarını vurguladı. Yöreye özgü yanıksı dondurmayı bölgeye ait Çarliston biber üstünde servis ederek yerli üretimin önemine vurgu yapmak istediklerini anlatan Çelik, dondurmanın soğukluğunun verdiği ferahlıkla yerli üretimin verdiği rahatlık algısını bir araya getirdikleri söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Vatandaşlar biber üstünde dondurma alırken

===

Aktaş Ajans hizmete girdi

BURDUR'da Mehmet Aktaş tarafından kurulan Aktaş Ajansı, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya tarafından hizmete açıldı. Özgür Mahallesi Çelik Sokak'ta hizmete giren Aktaş Ajansı, kentte bu alandaki açığı kapatacak. Ajansın sahibi Mehmet Aktaş, "Her türlü organizasyon, açık hava gösterileri, internet reklamları, gazete reklamları, web sayfası yapımı ve tasarımı yapıyoruz. Kentte bu anlamda bir eksiklik vardı. Biz bu açığı kapatacağız" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Açılıştan

===

Kutsal Emanetler Burdur'da

BURDUR'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikler kapsamında 'Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi' açıldı. Burdur Belediyesi Fuaye Salonu'ndaki serginin açılışı Vali Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve İl Müftüsü Osman Artan tarafından yapıldı. İl Müftüsü Osman Artan, Yavuz Sultan Selim tarafından Mısır'dan getirilen ve Topkapı Sarayı'nda muhafaza edilen kutsal emanetleri göremeyenler için fotoğraf sergisi açtıklarını belirtti. 4 gün boyunca gezilecek sergide 40 fotoğraf yer alıyor.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Sergi açılışından

===

Elektrik çarptı öldü

KEMER'de bir otelde elektrik teknikeri olarak çalışan 24 yaşındaki Ali Çilkaya, akıma kapılarak yaşamını yitirdi. Göynük Beldesi'ndeki 5 yıldızlı oteldeki olay, saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Elektrik teknikeri olarak çalışan Ali Çilkaya, bakım çalışması yapmak için kazan dairesine girdi. Çilkaya, çalışma sırasında elektrik akımına kapıldı. Otel personeli, 112 Acil Servis ekibine durumu bildirdi. Otele gelen sağlık görevlileri, yaptıkları kontrolde, Çilkaya'nın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarmanın yaptığı incelemenin ardından Çilkaya'nın cesedi otopsi yapılmak üzere morga gönderildi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Ali Çilkaya'nın fotosu

===

Eğirdir Gölü'nü çocuklar anlattı

WWF- Türkiye'nin Siemens Ev Aletleri işbirliğiyle Eğirdir Gölü çevresinde iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve gölün su kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla yürüttüğü 'Yedi Renkli Göle Yedi Hayat' projesi kapsamında bölgede yaşayan çocuklara eğitim verildi. 2008 yılında bu yana devam eden proje kapsamında, göldeki kirliliğin başlıca nedeni olarak görülen zirai ilaç kullanımına karşı yapılması gerekenler çocuklara anlatıldı.

Gölün kurtarılması için yapılacak çalışmalar için pilot bölge seçilen Esinyurt Köyü'nde, kadın ve çocuklara suyun önemi, akılcı kullanımı ve gölün korunması konusunda kapsamlı eğitim verildi. Eğirdir Gölü çevresindeki 3 okulda gerçekleştirilen eğitimlerde, 136 çocuğa bilgi verildi. Öncelikle su döngüsü, önemi, akılcı kullanımı ve kirlilik hakkında bilgi vermeyi amaçlayan eğitimlerde, çocuklardan Eğirdir Gölü ile gelecekte nasıl bir göl görmek istediklerini resmetmeleri istendi.

Eğitimlerin devamında çocuklara gölü ve su kaynaklarını nasıl koruyabilecekleri konusunda da bilgiler verilerek, Eğirdir Gölü'nün geleceği konusunda sorular soruldu. Eğitime katılan çocuklardan Esinyurt Köyü Yaka İlkokulu öğrencisi 12 yaşındaki Ayşe Tepe, "Temiz bir çevre görmek istiyorum ama bu şimdi çok mümkün değil. Bilinçlenirsek her şey elimizde" dedi. 10 yaşındaki Ahmet Çilcik ise "Temiz, bize gurur veren, hiç kirli olmayan bir göl istiyorum" dedi

Ali ÇEVİKBAŞ/EĞİRDİR, (DHA)

Foto: Öğrencilerden

===

Finike'nin geleceği masaya yatırıldı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Finike Meslek Yüksekokulu (MYO)tarafından ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak proje çalışmaları düzenlenen toplantıda ele alındı. MYO Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Metin Göksel Akpınar, belde belediye başkanları, sivil toplum kurumlarının temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Yakuta, Finike'nin özellikle tarım sektörü ve özellinde ise narenciye üretimi açısından önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi. Kaymakam Yakuta, sektörün ve ilçenin gelişimine katkı sağlayacak ekonomik, sosyal ve kültürel amaçlı ulusal- uluslararası fonların, paydaşların ortak işbirliğiyle hayata geçirilmesinin ilçe açısından önemli olduğuna vurguladı.

BİLİMSEL PROJELERE AÇIĞIZ

Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu ise ilçede gerçekleştirilecek bilimsel projeleri önemsediklerini belirtti. Bu açıdan ilçeye katkı sağlayacak proje çalışmalarına belediye olarak her türlü katkı ve desteği vereceklerini kaydeden Başkan Dülgeroğlu, Finike portakalında yaşanan sorunları dile getirdi, bu konuda yapılacak çalışmaların önemine dikkati çekti.

ÖNCÜ ROL ALMAK İSTİYORUZ

Finike MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Metin Göksel Akpınar ise halk ve ilçedeki kamu kurumları ile sivil toplum kurumlarıyla iletişimi daha fazla geliştirmek istediklerine değindi. Finike'nin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak faaliyetlerde öncü ve katılımcı olma rol almak istediklerini aktaran Akpınar, bu konuda gelecek projelere destek vereceklerini kaydetti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplantı ortamından çekilen fotoğraf

===

Alanya'ya şehir treni

ALANYA Belediyesi'nin, kent merkezinde hizmet verecek vagonlu ve tekerlekli 2 adet şehir treni için 3'üncü kez ihale düzenledi. Daha önce 2 kez iptal olan 'şehir treni' ihalesini Ali Yıldız'ın sahibi olduğu Yıldızlar Ticaret aldı. Firma yılda 35 bin TL kira ile şehir treninin işletmeciliğini yapacak. Şehir treni 3 ay içersinde faaliyete girecek.

Belediye Başkan Vekili Kemal Dere, şehir treni projesiyle turistlerin Müze, Kızılkule ve Damlataş Mağarası'na ulaşımlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirterek, "Güzergahı ise, Orman İşletmesi Kavşağı, Atatürk Caddesi, Güzelyalı Caddesi, İskele ve Keykubat Caddesi olacak" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Kemal Dere ve Ali Yıldız'ın ihaleden fotosu ile şehir treni fotosu - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement