Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek: "Biz Sadece Can Dostlarımızın Değil, Kadınların, Çocukların, Engellilerin de Dertlerini Dert Eden Bir... - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek: "Biz Sadece Can Dostlarımızın Değil, Kadınların, Çocukların, Engellilerin de Dertlerini Dert Eden Bir...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek: "Biz Sadece Can Dostlarımızın Değil, Kadınların, Çocukların, Engellilerin de Dertlerini Dert Eden Bir...

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Antalya Sahipsiz Hayvan Çalıştayı’na katılan Başkan Muhittin Böcek, toplumsal sorun olarak kabul edilen sokak hayvanlarının refahı ve toplumun huzurunun sağlanması adına ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini belirterek, “Çünkü biz; sadece can dostlarımızın değil, kadınların, çocukların, engellilerin de dertlerini dert eden bir belediyeyiz” dedi.

03.04.2023 14:20  Güncelleme: 14:28

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Antalya Sahipsiz Hayvan Çalıştayı'na katılan Başkan Muhittin Böcek, toplumsal sorun olarak kabul edilen sokak hayvanlarının refahı ve toplumun huzurunun sağlanması adına ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini belirterek, "Çünkü biz; sadece can dostlarımızın değil, kadınların, çocukların, engellilerin de dertlerini dert eden bir belediyeyiz" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentteki sahipsiz hayvan sorununu tespit etmek, bu konuda kamuoyunda farkındalık oluşturmak, diğer kamu kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve hayvanseverler arasındaki iş birliğini desteklemek amacıyla 'Antalya Sahipsiz Hayvan Çalıştayı' düzenledi. Çalıştaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Temsilcisi Sevda Kıraç, dernekler, üniversiteler, meslek odaları, kamu kurumlarından temsilciler ve hayvanseverler katıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin sahipsiz hayvanlara yönelik rehabilitasyon çalışmaları kapsamında yaşama geçirilen çalıştayın açılışında konuşan Başkan Böcek, dünyanın, tüm canlıların ortak yaşam alanı olduğunu kaydederek, insanoğlunun şehirleşmesi ile sokak hayvanlarıyla ortak yaşam konusunda bazı sorunlar ortaya çıktığını söyledi. Hayvan sayısının artışı, şehirleşmenin hayvanlar açısından getirdiği zor koşullar, artan hayvan kazaları ve hayvanlara uygulanan şiddetin uyum konusunda sorunları artığına dikkati çeken Böcek, hem hayvanların korunması hem de toplum sağlığının devamlılığı için kalıcı tedbirlerin hayata geçirilmesinin önem arz ettiğini belirtti.

"SOKAK HAYVANLARI GEÇİCİ BAKIM EVİ'Nİ HİZMETE AÇTIK"

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarının ve toplum sağlığının korunması için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan Böcek, şunları kaydetti:

"2020 yılı mart ayında ihale ettiğimiz Avrupa standartlarındaki Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi'mizin inşaatını tamamlamış ve hizmete açmış bulunuyoruz. Bin 300 köpek ve 700 kedi kapasitesine sahip Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'mizde kedi, köpek ve ortopedi olmak üzere 3 ameliyathanesi, 1 acil kliniği, 1 kedi kliniği, 1 köpek kliniği, 1 post ortopedi kliniği, 2 köpek reviri, 1 kedi reviri olmak üzere toplam 7 klinik ve revir ortamında acil ve günlük tedavi protokolleri takip edilmektedir.  2 acil müdahale aracımız ile 24 veteriner hekim, 12 veteriner teknikeri, 3 teknisyen, 35 hayvan bakıcı ve hasta bakıcı ile 7/24 hizmet vermekteyiz."

Böcek, toplumsal sorun olarak kabul edilen sokak hayvanlarının refahı ve toplumun huzurunun sağlanması adına ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini dile getirerek, "Çünkü biz; hayvanlara, doğaya karşılıksız sevgi beslemenin maneviyatını biliyoruz. Çünkü biz; sadece can dostlarımızın değil, kadınların, çocukların, engellilerin de dertlerini dert eden bir belediyeyiz" diye konuştu.

"BİRBİRİNİ İNCİTMEYEN, TÜM CANLILARIN HAKLARINI KORUYAN BİR TÜRKİYE ÇOK YAKIN"

Antalya Sahipsiz Hayvan Çalıştayı'nda sokak hayvanları ile ilgili yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin tüm paydaşlarla ortak akılla ele alınacağını söyleyen Böcek, şöyle devam etti:

"Her kesimin değer yargılarını da dikkate alarak karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde, beraber yaşam kültürünü nasıl oluşturabileceğimiz tartışılacak, çözüm önerileri konuşulacaktır. Çalıştayımız 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü olması nedeniyle daha da anlamlı hale gelmiştir. Gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğe umutla baktığı, kadınlarımızın yüzünün güldüğü, hayvanlara, çevreye, doğaya saygılı, daha aydınlık, daha özgür, daha demokratik bir Türkiye'yi, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hep beraber inşa edeceğimize olan inancımla hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Size söz. Birbirini incitmeyen, hayvanların ve tüm canlıların haklarını koruyan, uzaklaşan değil kucaklaşan bir Türkiye çok yakın."

UZMAN İSİMLER SORUNLARI ELE ALDI

Açılış konuşmasının ardından oturumlara geçildi. 'Sorunlar Konulu Sunumlar' başlığıyla yürütülen birinci oturumda, Doğa Koruma Milli Parklar Antalya Şube Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Erol Karacan, Antalya Barosu adına Avukat Ilgaz Ayça Yaz ve Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Murat Karabayoğlu; sokak hayvanlarıyla ilgili sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNULDU

Oturumun devamında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Reha Ağaoğlu, Tarım Orman İl Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Özlem Çağırıcı Armut ve Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Temsilcisi Sevda Kıraç da sahipsiz hayvanların sorunlarına ilişkin değerlendirmeler yaptı. Çalıştayın ikinci oturumunda ise çözüm önerileri ele alındı. Ezgi Gözeger'in moderatörlüğünde yürütülen çalıştayın konuk konuşmacısı ise hayvan haklarıyla ilgili çalışmalarıyla öne çıkan sanatçı Yonca Evcimik oldu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek: 'Biz Sadece Can Dostlarımızın Değil, Kadınların, Çocukların, Engellilerin de Dertlerini Dert Eden Bir... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement