Aydın Lisesi'nde Deprem Konferansı - Son Dakika
Yerel

Aydın Lisesi'nde Deprem Konferansı

Aydın Lisesi\'nde Deprem Konferansı

Aydın Lisesi'nde düzenlenen konferansta Türkiye-Japonya arasındaki deprem felaketini önleme farklılıkları ele alındı. Ünlü Japon Mühendis ve Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki'nin konuşmacı olarak katıldığı konferans, Aydın Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

17.02.2024 15:28  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Lisesi'nde, 'Asrın Felaketinin 1. Yılında Tüm Yönleriyle Deprem: Türkiye- Japonya Arasındaki Deprem Felaketini Önleme Farklılıkları' temalı konferans düzenlendi.

Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve Aydın Lisesi'nin koordinatör okul olarak katıldığı 'Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi' kapsamında ünlü Japon Mühendis ve Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki Aydın Lisesi'nde öğrencilerle buluştu. İnşaat Yüksek Mühendisi, Yüksek Mimar ve Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki'nin konuşmacı olarak katıldığı 'Türkiye'de ve Japonya'da Deprem Gerçeği' konulu konferans Aydın Lisesi konferans salonunda düzenlendi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Barut'un açılış konuşmalarının ardından İnşaat Yüksek Mühendisi, Yüksek Mimar ve Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki sunum yaptı. Yoshinori Moriwaki konuşmasına ilk olarak öğrencilere tavsiyelerde bulunarak başladı. Moriwaki, "Hayal edebilirseniz her şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Mesela benim Türkiye'ye inşaat işi için gelmiş olup deprem semineri veriyor olmam buna güzel bir örnek. Ömür boyu öğrenmeyi her zaman kılavuz edinin. Mesela bizler mimar ve mühendis olarak yeni teknolojileri öğrenmemiz gerekiyor. Yine mutlu olmalıyız ve bunu da başkalarını mutlu ederek yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Türkiye'de ve Japonya'da mühendislik faaliyetlerinin karşılaştırması ile Ege Bölgesi fay hatları hakkında bilgiler veren Moriwaki, Türkiye'deki deprem gerçeği üzerine vurgu yaparak Japonya ile Türkiye arasındaki uygulamaları karşılaştırdı. Moriwaki, Türkiye'deki kamu ve özel kurumların, belediyelerin ve vatandaşların kendilerini her an depreme hazırlaması gerektiğini ve gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade etti.

Her ailenin 'depremden önce, deprem anı ve depremden sonra' yapılacakları sıralanması gerektiğine ancak bu şekilde hep birlikte deprem için hazır olunabileceğine vurgu yapan Moriwaki, sunumun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Etkinliğin sonunda Yoshinori Moriwaki'ye günün anısına plaket ve çiçek takdim edildi. Konferansa Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Barut, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Aydın Lisesi Müdürü Serkan Akyol, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Lisesi'nde Deprem Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement