Bakan Avcı'dan Kültürel Tavsiyeler - Son Dakika
Yerel

Bakan Avcı'dan Kültürel Tavsiyeler

Bakan Avcı\'dan Kültürel Tavsiyeler

Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın renkli kişiliği ve kültürel birikimi, ziyaret ettiği kentlerde, katıldığı toplantılarda tavsiye ettiği film, kitap, şiir ve şarkılara yansıyor

02.07.2013 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DENİZ AÇIK - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın renkli kişiliği ve kültürel birikimi, ziyaret ettiği kentlerde, katıldığı toplantılarda tavsiye ettiği film, kitap, şiir ve şarkılara yansıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, "Bombacı Parmenides" ve "Enformatik Cehalet" gibi kitapları bulunan Avcı,  "Molla Kasım" takma adıyla mizah yazıları kaleme aldı. Bunlardan bir bölümü, karikatürist Necdet Konak tarafından resimlenmiş olarak "Evvel Zaman İçinde" adlı kitapta yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığında ve Başbakanlık'ta danışman olarak çalışan Avcı, Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken 2011 yılında AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için bu görevlerinden istifa etti.

- "Mehmet Akif" eserleri

Eskişehir'den 24. dönem milletvekili seçilen Avcı, daha sonra TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı olarak görevini sürdürdü.

Bakan Avcı, 12 Mart 2013'te Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünün, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlediği "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" programında öğrencilerden Ersoy'un eserlerini mutlaka okumalarını istedi ve Sezai Karakoç ile Nurettin Topçu'nun yazdığı "Mehmet Akif" isimli eserleri de okumaları için tavsiyede bulundu.

Protestocu öğrencilere şarkı ve kitap tavsiyesi

Avcı, 5 Nisan 2013'te Genç-Der üyesi bir grup üniversite öğrencisinin, Yükseköğretim Kurulunu (YÖK) protesto amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanması üzerine öğrencilerle makamında yaklaşık bir saat görüştü.

Bakan Avcı, öğrencilere, Orson Welles'in "I know what it is to be young-Genç olmanın ne demek olduğunu bilirim" şarkısını dinlemelerini ve Joseph Needham "Doğunun Bilgisi Batının Bilimi" kitabını okumalarını tavsiye etti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 30 Nisan 2013'te Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde düzenlenen Uluslararası Genç Doğa Bilimcileri Turnuvası'nın açılış töreninde de Kapra'nın uluslararası bestseller olan "The Tao of Physics" kitabını, çevirisini kendisinin yaptığı Seyyid Hüseyin Nasr'ın "İnsan ve Tabiat" kitabını ve Aldous Huxley'nin "Cesur Yeni Dünya" kitabını okumalarını istedi.

Yunus Emre

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 2 Mayıs'ta 2013'te ana başlığı "Sinema ve Edebiyat" olan "14.Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı"na katılan Avcı, Robin Williams'ın başrolünde oynadığı "Jumanji", Anthony Hopkins'in başrolünü aldığı "Shadowlands" ile "To Sir With Love/Sevgili Öğretmenim" filmlerinin izlenmesi tavsiyesinde bulundu.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında 6 Mayıs 2013'te Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinin Yunus Emre beldesine gelen Avcı, Yunus Emre'yi Cumhuriyet döneminde genç kuşaklara tanıtmak konusunda emeği geçen Abdülbaki Gölpınarlı'nın kitaplarını, Burhan Toprak'ın "Din ve Sanat" kitabından "ballar balını buldum" bölümünü, Sezai Karakoç'un "Yunus Emre" kitabının okunması isteğinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında 10 Mayıs 2013'te düzenlenen toplantıda 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldi. Avcı, öğretmenlere Arslan Kaynardağ'ın "Felsefecilerle Söyleşiler" adlı kitabını önerdi.

"Pink Floyd" tavsiyesi

Milli Eğitim Bakanlığının,  Adana, Kocaeli, Aydın, Şanlıurfa, Erzurum, Muğla, İstanbul ve İzmir'de yapılacak eğitim kampüsleri için 30 Mayıs 2013'te, Balgat Anadolu Teknik Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirdiği "Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması Ödül Töreni"nde projelerin tanıtıldığı sergiyi gezen Bakan Avcı, mimarların proje çalışırken arada Pink Floyd'u dinlemelerini tavsiye etti.

Avcı, Eskişehir'de 9 Haziran 2013'te düzenlenen 27. Geleneksel Tepreş Şenlikleri'nde Tatar yetişkinlerin, çocuklarına ve gençlerine, Cengiz Dağcı'nın kitaplarını okutması ricasında bulundu.

Son olarak Avcı, 30 Haziran pazar günü Şanlıurfa'da öğretmenler ile yaptığı toplantıda, öğretmenlere Karl Popper'in "Hayat Problem Çözmektir" kitabını okumalarını önerdi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Avcı'dan Kültürel Tavsiyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement