Bakan Yıldırım, Kanuni'nin Sözleriyle Hastane Temeli Attı - Son Dakika
Yerel

Bakan Yıldırım, Kanuni'nin Sözleriyle Hastane Temeli Attı

Bakan Yıldırım, Kanuni\'nin Sözleriyle Hastane Temeli Attı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çiğli Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nin temelini Kanuni Sultan Süleyman'ın 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' dizeleri ile attı.

28.11.2012 20:10

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çiğli Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nin temelini Kanuni Sultan Süleyman'ın 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' dizeleri ile attı.

TOKİ tarafından 68 bin 659 metrekarelik arsa üzerine yapılacak olan 23 bloklu Çiğli Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nin temel atma töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşti. Törene Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Romanya Ulaştırma Bakanları, Afganisatn Ulaştırma Bakanı ve Yardımcısı ile Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas da katıldı. Hastanede 405 yataklı klinik, 16 ameliyathane, 12 poliklinik odası, 16 diyaliz ünitesi, 94 yoğun bakım yatağı, yanık tedavi merkezi ile 3 bin metrekare genişliğinde acil servis bulunuyor. Hastane, 120 milyon liraya 14 Mayıs 2014 tarihinde tamamlanacak.

"İZMİR İHMAL EDİLİYOR DİYE KENDİ YAPAMADIKLARINI KAPATMAYA ÇALIŞANLARA SELAM OLSUN"

Bakan Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, İzmir'de sağlık alanında yaşanan gelişmelerin sağlığa verilen önemin en büyük kanıtı olduğunu vurgulayarak, "2002 yılı sonunda İzmir genelinde 15 bin sağlık çalışanı hizmet verirken bugün bu sayı yüzde 57'lik artışla 24 bini aştı. Bu sağlık hizmetlerine verilen önemin en açık göstergesidir. Bu sağlık personeli ile İzmir, uzman hekim sayısı bakımından 2002'de Türkiye'de 12. sıradaydı, bugün ise layık olduğu yer olan 3. sıraya geldi. Her şeyin başı sağlık ve İzmir'de yapılan yatırımlarla bir yılda 33 milyon kişi tedavi ediliyor. 70 bin metrekare kapalı alana sahip olacak bu hastane için 120 milyon lira harcanacak, helal-i hoş olsun, İzmirli hepsine layık. Toplamda 2 milyar liranın üzerinde yatırım yapılmış olacak. İzmir'e helali hoş olsun. -İzmir'e yatırım yapılmıyor, İzmir ihmal ediliyor- diye kendi yapamadıklarını kapatmaya çalışanlara selam olsun. Daha da yapmaya devam edeceğiz. İzmir bunu hak ediyor" diye konuştu.

Türkiye geneli ve İzmir'de başta sağlık alanı olmak üzere birçok alanda yapılan çalışmaları dile getiren Bakan Yıldırım, "Şimdi de bir kuzeye, bir güneye şehir hastanesi kuruyoruz. Yapılacak olan hastaneler şehir hastanesi olarak değil, adeta bir şehir olarak yapılıyor. 2002'de ekonomisi çökmüş, bankaları batmış, hortumlanmış bir vaziyette ülkeyi devraldık. Sizlerin duası ve desteği ile on yıldır destan yazıyoruz. Dünya krizde tuş oldu, Türkiye krize aldırmadan yoluna devam etti. Akıl yolları ile yurdumuzun dört bir yanını donattık. Büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine, 2023'e emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

'MUHTEŞEM YÜZYIL'A ELEŞTİRİ

Her şeyin başının sağlık olduğunu, sağlık olmadan diğer işlerin anlamı bulunmadığını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bunun için çalışıyor ve tesisleri tek tek ülkeye kazandırıyoruz. Ecdadımız Muhteşem Süleyman, hayatını at üstünde geçirerek, 30 yıla bir çağı sığdırarak, bu ülkenin gücünü 3 kıtada geliştiren Muhteşem Süleyman ne demiş, 'halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' diyerek sağlığın önemini ne kadar iyi biçimde ifade etmiştir. Kanuni Sultan Süleyman'a atfedilen senaryoların, gerçek yaşamı ve mücadelesiyle, 'muhteşem' unvanını aldığı büyük işlerle asla bağdaştırılması mümkün değildir. Kanuni, 1520-1566 yılları arasında Osmanlı döneminin en parlak döneminde sultanlık yaparak, büyük imparatorluğu döneminin en güçlü ülkesi haline getirmiş ve adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Bu ülkeye bu ülke insanına hizmet eden ve bugün aramızda olmayan tüm şehitlerimize ecdadımıza minnet duygularımızı sunuyoruz."

Temel atma törenine katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da İzmir'in Sağlık Bakanlığı açısından önemli bir merkez olduğunu, kentte 10 yılda toplam 784 milyon lira yatırımla 755 yatak kapasiteli 7 hastanenin tamamlanarak hizmete açıldığını kaydetti.

Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, konuşmaların ardından butonlara basarak, hastanenin temelini attı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Yıldırım, Kanuni'nin Sözleriyle Hastane Temeli Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement