Bodrum Belediyesi'nin Öğrencilere Yönelik Ücretsiz Hazırlık Kursları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Bodrum Belediyesi'nin Öğrencilere Yönelik Ücretsiz Hazırlık Kursları Devam Ediyor

Bodrum Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), ilkokul ödev ve ders hazırlık kursları vermeye devam ediyor. Kurslara, afet bölgesinden ilçeye gelen depremzede öğrenciler de katılıyor.

01.03.2023 15:04  Güncelleme: 15:09

Bodrum Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), ilkokul ödev ve ders hazırlık kursları vermeye devam ediyor. Kurslara, afet bölgesinden ilçeye gelen depremzede öğrenciler de katılıyor.

Umurça Parkı Nazım Hikmet Kütüphanesi, Mumcular Kütüphanesi, Etrim'deki Hüseyin Hakkı Tonguç Tarım Okulu, Turgutreis Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde ücretsiz verilen destek kurslarından yaklaşık 200'ün üzerinde öğrenci yararlanıyor. Hafta sonu ve hafta içi öğrencilerin okul saatlerine göre düzenlenen kurslar, dört aydır devam ediyor.

Mumcular'da devam eden kurslarda görevli Matematik Öğretmeni Edibe Sultan Ayyıldız, "Özel ders ve özel kurs merkezlerine herkesin ekonomik olarak ulaşması pek mümkün olmuyor. Belediye'mizin öğrencilere böyle bir fırsat sunması gerçekten çok güzel. Matematik ve Türkçe derslerinin yanında ilkokul öğrencileri için sınıf öğretmenlerimiz görev alıyor. Deprem bölgesinden gelen öğrencilerimizin de bu fırsattan yararlanması adına herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Turgutreis'te başlayan öğrencilerimiz var. Hem eğitim öğretimlerine destek olmak hem de onların adapte olmasını sağlamak adına bu çok önemli" dedi.

Doğup büyüdüğü mahalledeki öğrencilere yardımcı olabilmenin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Türkçe Öğretmeni Büşra Yabacı da "Öğrencilerimizle birebir iletişim kurarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kurslarda dördüncü ayımıza girdik. Velilerle birebir iletişim halindeyiz. Dönüşler çok güzel, çocuklarının severek geldiklerini söylüyorlar. Bundan dolayı da ayrıca mutluyuz" diye konuştu.

İlkokul öğrencilerine ödev ve ders hazırlık kursları veren Sınıf Öğretmeni Deniz Koca ise şunları söyledi:

"İlkokul öğrencilerimizle haftada dört ders gerçekleştiriyoruz. Matematik ve Türkçe derslerinde okula takviye olarak yardımcı oluyoruz. İlkokul grubu çok yoğun geçiyor. Ailelerin ilgisi de çok güzel, öğrencileri düzenli olarak getirmeye dikkat ediyorlar. Bizi arayarak çocuklarının derslerinde gözle görülebilir bir ilerleme olduğunu söyleyen veliler var. Bu da bizi çok mutlu ediyor."

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen kurslara deprem bölgesinden gelen öğrenciler de belirli bir programla dahil edildi. Farklı illerden gelen ve en azından bir süreliğine yaşamını ilçede sürdürecek olan depremzede öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve derslerine destek olmak amacıyla kurslara katılımı sağlanıyor.

Talep eden öğrenciler ve aileleri konuya ilişkin ayrıntılı bilgiyi, 444 00 48 numaralı telefondan alabilecek.

Bodrum Belediyesi\'nin Öğrencilere Yönelik Ücretsiz Hazırlık Kursları Devam Ediyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bodrum Belediyesi'nin Öğrencilere Yönelik Ücretsiz Hazırlık Kursları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement