Bornova Belediyesi, 500'e Yakın Depremzedenin Barınma İhtiyacını Karşılayacak - Son Dakika
Yerel

Bornova Belediyesi, 500'e Yakın Depremzedenin Barınma İhtiyacını Karşılayacak

Bornova Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen iki depremin ardından evsiz kalan 500'e yakın depremzedeye barınma imkanı sağlayacak. Deprem bölgesinden tahliye edilen yurttaşların barınma sorununa çözüm için harekete geçtiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Kendi tesislerimiz, çevremizdeki oteller ve kurumlar arası iş birliğiyle şu anda 500 kişiye yakın kişi için bir tesis sağladık. Bunu artırmaya çalışacağız” dedi.

12.02.2023 11:26  Güncelleme: 11:33

Bornova Belediyesi, 6 Şubat'ta meydana gelen iki depremin ardından evsiz kalan 500'e yakın depremzedeye barınma imkanı sağlayacak. Deprem bölgesinden tahliye edilen yurttaşların barınma sorununa çözüm için harekete geçtiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Kendi tesislerimiz, çevremizdeki oteller ve kurumlar arası iş birliğiyle şu anda 500 kişiye yakın kişi için bir tesis sağladık. Bunu artırmaya çalışacağız" dedi.

Depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyası ile ihtiyaç duyulan malzemeleri toplamaya devam eden Bornova Belediyesi, İzmir'e gelecek olan depremzedeler için de harekete geçti. Kendi bünyesinde bulunan tesisleri ve yurtları depremzedeler için hazır duruma getiren Bornova Belediyesi, çevrede bulunan otellerle iletişime geçti. Bazı ilçelilerden gelen ev açma isteğiyle birlikte depremzedelerin barınma ihtiyacının bir kısmı Bornova'da karşılanmış olacak.

BAŞKAN İDUĞ'DAN ÇAĞRI

Deprem bölgesinden İzmir'e gitmek isteyen depremzedelerin barınma sorununa çözüm bulmak için çalıştıklarını dile getiren Başkan İduğ, şunları kaydetti:

"Biraz önce deprem bölgesiyle yaptığımız görüşmede, Mersin Yenişehir'e yaklaşık 30 bin kişinin göç ettiğini, Mezitli ilçesine ise yaklaşık 5 bin kişinin gittiğini öğrendik. Dolayısıyla 13 milyon 500 bin insanın yaşadığı yerde bu afetin uzun süre alacağını düşünecek olursak insanların taşınması şart. Biz de İzmir Bornova ilçesi olarak, oradan İzmir'e gelmek isteyen insanların burada barınma sorununa destek olmaya çalışıyoruz. Kendi tesislerimiz, çevremizdeki oteller ve kurumlar arası iş birliğiyle şu anda 500 kişiye yakın kişi için bir tesis sağladık. Bunu artırmaya çalışacağız. Buradan vatandaşlarımıza bir çağrım var. Kullanmadıkları eşyalı evleri varsa Bornova Belediyesi iletişim merkezine bilgi aktararak, oradan gelecek ailelerin belli bir süre burada yaşamalarına destek olmalarını bekliyoruz. Dolayısıyla bu sürecin uzun olacağını düşünecek olursak; Antalya'da Mersin'de İzmir'de birçok ilde çok fazla ihtiyaç olacağını görüyoruz. Biz proaktif bir çalışma ile hızlı hareket ettik. Gelenler var onları da yerleştirdik. Burada Çeşme Belediyesi ve Bornova'daki otellerin sahiplerinin desteklerini aldık. Hepsine çok teşekkür ediyorum. İzmir Depremi'nde de aynı şekilde evlerine giremeyen birçok vatandaş için yaklaşık 140 daire bağış yapılmıştı. 1 yıl doğal gazı elektriği dahil olmak üzere hepsini iş insanları karşılamıştı. Ona benzer bir çalışma yapıyoruz. Kış şartları çok ağır, herkesin destek olmasını bekliyoruz."

Bornova Belediyesi, 500\'e Yakın Depremzedenin Barınma İhtiyacını Karşılayacak
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bornova Belediyesi, 500'e Yakın Depremzedenin Barınma İhtiyacını Karşılayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement