Büyükçekmece Belediye Başkanı İBB Meclisi'ni eleştirdi - Son Dakika
Yerel

Büyükçekmece Belediye Başkanı İBB Meclisi'ni eleştirdi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik bölgesine ait imar planlarının İBB Meclisi'nde görüşülmemesine isyan etti. Akgün, vatandaşlara verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, planların bir an önce çıkartılmasını istedi.

11.12.2023 10:43  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçenin Tepecik bölgesine ait imar planlarının AKP ve MHP'li üyelerin çoğunlukta olduğu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde bir türlü görüşülmemesine tepki gösterdi. Akgün, "Vatandaşlara söz verdiler. Bana söz verdiler. Ekime bizim 1/1000'lik imar planı bu meclisin huzuruna gelecekti ve hızlıca gönderip yılbaşına kadar yürürlüğe girmesini sağlayacaktık. Vatandaş inşaatını, acil yapılması gerekenleri veya imar uygulamasının yapılmasını sağlayacaktık. Şimdi elimiz, kolumuz bağlı" dedi.

Büyükçekmece ilçesinin Tepecik bölgesi için hayati önem taşıyan imar planlarının İBB Meclisi'nde görüşülmemesi ve planların yılan hikayesine dönmesi bölge halkını da endişelendiriyor. Büyükçekmese Belediyesi Meclisi'nin geçen hafta yapılan toplantısında, beklenen İstanbul depreminden en çok etkilenecek ilçeler arasında gösterilen Büyükçekmece'de, riskli bölgelerin imar planlarına yönelik AKP ve MHP'li üyelerin çoğunlukta olduğu İBB Meclisi ve İmar Komisyonu'nun tutumu eleştirildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, toplantıda yaptığı konuşmada beklenen İstanbul depremini hatırlatarak İBB Meclisi'ni bir kez daha göreve çağırdı.

"BU DOĞRU BİR ŞEY DEĞİLDİR!"

Başkan Akgün Tepecik imar planlarının 2008 yılından bu yana İBB Meclisi gündeminde olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Israrla, baskıyla, zorla birinci kısmını yaptık. Belediyemizin teknik ekibi ve meclis üyesi arkadaşlarımızın ortak çalışmasıyla tamamlandı. Vatandaş yıllarca iskansız binaların iskanını, ruhsatını aldı. Yüzleri güldü. Oradaki binalar bitti. İkinci kısım da mevcut bildiğiniz yer. 'Deprem' diyoruz hep beraber hem de Tepecik halkının en kötü alanı, depreme karşı en dayanıksız binaların bulunduğu alanı ayırıyorsun. Tepecik'in depreme karşı en dayanıksız binaların bulunduğu alanı ayırıyorsun. 1000 dönümlük yerin sadece 100 dönümünün imar planını çıkartıyorsunuz. 1/5000'lik çıkartıyorsunuz. Bu doğru bir şey değildir. 1/5000'lik planlara yapılan Tepecik'in yüzde 10'luk kısmı imar uygulaması yapılarak insanların depremde ölümleri engellenir mi bu planla?

"BU VATANDAŞLARA SÖZ VERDİLER, BANA SÖZ VERDİLER AMA YAPMADILAR. ŞİMDİ ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI"

' Eylül, ekim ayında 1/1000'lik planı geçiririz' demişlerdi. Daha 1/5000'lik planın itirazlarını görüşmediler. Zannediyorum ki maalesef Tepecik'in bu yüzde 10'luk imar planlarını da çıkartmayacaklar Burada siyaset yapmıyorum. Burası siyaset makamı değil. Bu vatandaşlara söz verdiler. Bana söz verdiler. Ağustos tatildi, Eylül'de bitecek. Ekim'de bizim 1/1000'lik imar planları bu meclisin huzuruna gelecekti ve hızlıca gönderip 1,2 ayda yılbaşına kadar yürürlüğe girmesini sağlayacaktık. İnşaatını, acil yapılması gerekenleri veya imar uygulamasının yapılmasını sağlayacaktık. Şimdi elimiz, kolumuz bağlı.

"EY BELEDİYELER UYANIN. NE HALT EDİYORSUNUZ? DEPREM GELİYOR"

Bir taraftan Devlet Bakanımız, Cumhurbaşkanımız, basın, bilim insanları diyor: 'Ey belediyeler uyanın. Ne halt ediyorsunuz. Deprem geliyor. İstanbul yıkılacak. 1 milyon insan ölecek' diyorsunuz. Şimdi Büyükçekmece halkı olarak, onların buradaki temsilcisi 32 meclis üyesi olarak başkan ile beraber ne yapalım biz? Hadi buyurun. Tepecik'i yenileyelim. Ne yapalım arkadaşlar, bana bir yol gösterin. Bana deyin ki: 'Hadi başkanım hep beraber gidelim meclisin kapısına dayanalım'. Ekrem Başkan'ın yapacağı bir şey yok. Ekrem Başkan'ın bir gücü yok. Ekrem Başkan'ın imar, belediye meclisi üzerinde bir yaptırımı olamaz. Çünkü herkes hür iradesiyle seçilmiş. Mecliste AK Parti iktidar. Genel yönetimde de CHP'nin adayı kazanmış. Ekrem Başkan iktidar. Eğer bu dediklerimin tersine bir düşünceniz varsa lütfen bana söyleyin. Ben de sizin dediklerinizi yapayım."

Büyükçekmece Belediye Başkanı İBB Meclisi\'ni eleştirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükçekmece Belediye Başkanı İBB Meclisi'ni eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement