Çankaya Belediyesi'nden 2022'de 14 Açılış, İki Temel Atma - Son Dakika
Yerel

Çankaya Belediyesi'nden 2022'de 14 Açılış, İki Temel Atma

Çankaya Belediyesi\'nden 2022\'de 14 Açılış, İki Temel Atma

Çankaya Belediyesi, 2022 yılını dolu dolu geçirdi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 2022 yılında, 5 yeni park, bir yeni hizmet binası, bir yeni kreş, bir yeni gençlik, bir yeni sanat atölyesi, bir yeni kütüphane, üzeri kapatılan 4 yeni pazar açtı. Taşdelen, bir yeni hizmet binası ve bir yeni Çankaya Evi’nin de temelini attı. 2021’den bu yana 4 bin üniversiteliye ücretsiz akşam yemeği veren Çankaya Belediyesi, 3 bin ilkokul öğrencisine de ücretsiz öğle yemeği verdi.

31.12.2022 10:42  Güncelleme: 10:49

Çankaya Belediyesi, 2022 yılını dolu dolu geçirdi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 2022 yılında, 5 yeni park, bir yeni hizmet binası, bir yeni kreş, bir yeni gençlik, bir yeni sanat atölyesi, bir yeni kütüphane, üzeri kapatılan 4 yeni pazar açtı. Taşdelen, bir yeni hizmet binası ve bir yeni Çankaya Evi'nin de temelini attı. 2021'den bu yana 4 bin üniversiteliye ücretsiz akşam yemeği veren Çankaya Belediyesi, 3 bin ilkokul öğrencisine de ücretsiz öğle yemeği verdi.

Çankaya Belediyesi, 2022 yılında yeşil alanları korurken, 5 yeni park açtı. Çankaya Belediyesi, ekim ayında çalıştığı eğlence mekanında çıkan kavga sonucu öldürülen Ankaralı müzisyen Onur Şener'in anısına Alacaatlı Mahallesi'nde Onur Şener Parkı'nı açtı. Taşdelen'in Ehlibeyt Mahallesi'nde açtığı, dünyaca ünlü Kırgız yazarın adı verilen Cengiz Aytmatov Parkı, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ziyaretiyle gündem oldu. Belediye, Kızılırmak Mahallesi'nde Ukrayna Parkı'nı açarak, bölgeye 5 bin 450 metrekare yeşil alan kazandırırken; ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya geldiği 27 Aralık 1919'un anısına Alacaatlı'da açtığı bir diğer yeni parka, 27 Aralık Kızılca Gün adını verdi. Belediye, bunlara ek olarak Alacaatlı Mahallesi'ndeki Vatan Piknik Alanı ve Parkı'nı da baştan sona yenileyerek açtı.

HİZMET BİNASI, KREŞ VE ATÖLYELER

Çankaya Belediyesi, Ümitköy'e, içinde Çankaya Evi, Sivil Toplum Kuruluşları Merkezi, Çankaya Kaymakamlığı Nüfus İdare Birimi bulunan yeni bir hizmet binası yaptı. Eğitim alanında da hizmetlerini sürdüren Belediye, Dikmen'de, 378 metrekare alana sahip, 80 çocuk kapasiteli İlkadım Gündüz Bakımevi'ni hizmete soktu. 100. Yıl Çankaya Evi içinde Korkmaz Tedik Gençlik Atölyesi'ni açarak, Ankara Garı'nda yapılan bombalı saldırı sonucu yaşamını yitirenlerin anısını yaşatan Belediye, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi içinde de ressam Turan Erol'un adını taşıyan sanat atölyesini hizmete açtı.

KÜTÜPHANE VE 4 YENİ PAZAR ALANI

Çankaya Belediyesi, Cebeci'deki Çankaya Evi'nin mülkiyetini belediye bünyesine katarak, yazar Sevgi Soysal'ın anısına Sevgi Soysal Kütüphanesi'ni açtı. Belediye, Yaşamkent, Keklikpınarı, Aşıkpaşa ve Mürsel Uluç mahallelerindeki pazar yerlerinin üzerlerini kapatarak, hem esnafın rahat satış yapmasına hem Çankayalılar'ın konforlu alışveriş yapmasına olanak sağladı.

YENİ TEMEL ATMALAR

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çayyolu'nda, 2 kattan oluşacak, 3 bin 211 metrekare alana sahip, içinde Hoş Geldiniz Masası, kütüphane, nikah ve konferans salonu ile kafeteryası olacak Çayyolu Hizmet Binası'nın temelini attı. Taşdelen, 2022 yılı içinde son olarak Dilekler Mahallesi'nde, içinde taziye evi, bahar evi, kütüphane, dersliklerin olacağı 3 katlı, bin metrekare kullanım alanlı Dilekler Çankaya Evi'nin temelini attı.

"2023'E 14 OCAK'TA AÇILIŞLARLA BAŞLAYACAĞIZ "

Taşdelen, "2023 yılı da yeni yatırımları, yeni projeleri ve yeni hizmetleri hayata geçireceğimiz bir yıl olacak" dedi.

14 Ocak'ta Çayyolu Hizmet Binası ile Geri Dönüşüm Parkı, Eti Maden Parkı ve Boztepe Parkı'nın açılışını yapacaklarını müjdeleyen Taşdelen, ikinci Atatürk Orman Çiftliği olacak Bademlidere Cumhuriyet Parkı, orkestra çukuru ve akustiğiyle dünya standartlarına sahip olacak Atatürk Kültür Merkezi ve ülkenin kurtuluş ve kuruluş mücadelesini anlatan Abidin Paşa Köşkü Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni de 2023 yılı içinde açacaklarını duyurdu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Çankaya Belediyesi'nden 2022'de 14 Açılış, İki Temel Atma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement