Deprem Bölgesinde Enkazdan 2 Kişiyi Sağ Çıkaran Safranbolu İtfaiyesi Ekibi İlçeye Döndü - Son Dakika
Yerel

Deprem Bölgesinde Enkazdan 2 Kişiyi Sağ Çıkaran Safranbolu İtfaiyesi Ekibi İlçeye Döndü

Deprem bölgesi Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 2 kişiyi enkazdan sağ çıkaran Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekibine bağlı 3 personel ve deprem bölgesine yardımları ulaştıran Fen İşleri’ne bağlı 8 personel, Safranbolu’ya döndü. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, deprem bölgesinde yapmış oldukları çalışmalardan dolayı 11 personele teşekkür belgesi verdi.

06.03.2023 16:22  Güncelleme: 17:06

TUNAKAN YILDIRIM

Deprem bölgesi Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 2 kişiyi enkazdan sağ çıkaran Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekibine bağlı 3 personel ve deprem bölgesine yardımları ulaştıran Fen İşleri'ne bağlı 8 personel, Safranbolu'ya döndü. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, deprem bölgesinde yapmış oldukları çalışmalardan dolayı 11 personele teşekkür belgesi verdi.

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli itfaiye amiri Ferhat Akgün, Mustafa Çam ve Muhammet Uğur Doğan, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yardım için bölgeye gönderilmişti. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, deprem bölgesine yardım TIR'larını ulaştıran Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevli 8 personeli ile Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 2 kişiyi enkazdan canlı kurtarmayı başaran 3 itfaiye müdürlüğü personelini, Safranbolu Belediyesi Sosyal Tesislerinde yemekte ağırladı. Elif Köse, yemeğin ardından deprem bölgesinde görevli tüm personele teşekkür belgesi takdim etti.

"11 ARKADAŞIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Elif Köse, şunları söyledi:

"Depremin üzerinden yaklaşık 3 hafta geçti. Ben, öncelikle ülkemizde yaşanan deprem felaketinde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalan yaralı vatandaşlarımıza acil şifa ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Oradaki felaketi ben de geçen hafta 40 belediye başkanı ile gittiğimde deneyimleyerek gördüm. Gerçekten felaketin boyutları çok büyük, televizyonda gördüğümüzden çok daha büyük olduğunu söyleyebilirim. Biz, Safranbolu Belediyesi olarak, depremin il günleri itibarıyla deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın yanında, her türlü desteği vererek, olduğumuzu göstermeye çalıştık. Safranbolu'dan yaklaşık 15 TIR farklı malzemeler deprem bölgesindeki farklı illere ulaştırıldı. Ben, öncelikle bu yardımların organize edilmesinde ve oraya ulaştırılmasında katkısı olan bütün vatandaşlarımıza, bütün personelimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca biz, o bölgeye araçlarımızı ve personelimizi de gönderdik. Hem Fen İşleri'nden hem İtfaiye Müdürlüğü'nden 11 arkadaşımız, deprem bölgesinde bizzat arama-kurtarma çalışmalarında da çalıştılar. Onlara da yürekten teşekkür ediyorum katkı sağladıkları için. Sonrasında da bölgemize dönüş yaptılar. Şu anda artık biz, bölgemize yerleşen depremzedelerle ilgileniyoruz ve biz deprem bölgesine gidip o en acı zamanlarda depremi yaşayan vatandaşların yanında olan personelimizle bir yemek yedik. Onlara hem teşekkür ettik hem de bir teşekkür belgesi vereceğiz, sizlerin huzurunda. Allah bir daha ülkemizde böyle bir acı yaşatmasın diliyorum."

"2 VATANDAŞIMIZI CANLI KURTARMA ŞANSIMIZ OLDU"

Nurdağı'nda CCK inşaattaki enkaza girerek depremin 6. gününde Esmanur Demiralp'a canlı olarak ulaşan Safranbolu Belediyesi İtfaiyesi ekibinin amiri Ferhat Akgün ise şöyle konuştu:

"Depremin olduğu günün sabahında arkadaşlarım Mustafa Çam ve Muhammet Uğur Doğan ile beraber deprem bölgesine hareket ettik. Görevlendirildiğimiz bölge Gaziantep Nurdağı'ydı. Ulaşım bir hayli zordu, kar yağışı sebebi ile. Nurdağı'na ertesi gün sabah ulaşabildik. AFAD'dan kendi görev bölgemizi aldık. Bölgede TSK, Kıbrıs Barış Gücü ve AFAD'la beraber çalışmaları yerine getirdik. Arama-kurtarma faaliyetlerinde bulunduk. Birkaç vatandaşı canlı kurtarma şansımız oldu. Cenazelerini bekleyenlerin ulaşmalarında yardımcı olduk. 14-15 yaşlarında bir kız çocuğu, dönüşümlü olarak çalışıyorduk, sesini duyarak ona ulaştık ve daha sonra AFAD'a devrettik ve ulaşıldı. Onun oradan ambulansa gidişini canlı bir şekilde görmek bizim bütün yorgunluğumuzu aldı, bizi sevince boğdu. Çalıştığımız enkazdan 2 canlı çıkardık ve 14. gün dönüş yaptık."

Yemek sonrası Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 11 belediye personeline teşekkür belgelerini takdim etti.

Deprem Bölgesinde Enkazdan 2 Kişiyi Sağ Çıkaran Safranbolu İtfaiyesi Ekibi İlçeye Döndü
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Deprem Bölgesinde Enkazdan 2 Kişiyi Sağ Çıkaran Safranbolu İtfaiyesi Ekibi İlçeye Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement