Güneydoğu İlleri, Japon Turistlere Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Güneydoğu İlleri, Japon Turistlere Tanıtılacak

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü vekili Aslan: ''2014 yılı sonunda Japon Kültür ve Tanıtım Müşavirliğimiz ile Japonya'nın en büyük seyhat acentesi tarafından tüm Japonya'da Güneydoğu Anadolu Bölgesi için tanıtım filmleri ve medya bilgilendirmeleri yapılacak''

24.06.2014 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'da, Türkiye'nin Japon Kültür ve Tanıtım Müşavirliği ile ülkenin en büyük seyahat acentesi tarafından, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iller için tanıtım filmleri ve medya bilgilendirmelerinin yapılmasının planlandığı bildirildi.

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü vekili Aydın Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık iki ay önce aralarında Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman ve Diyarbakır'ında bulunduğu kentlerde Japonyalı 15 tur şirketinin incelemelerde bulunduğunu hatırlattı.

Uzun süredir Japonya'daki tur operatörlerinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne turist getirmek istediklerini vurgulayan Aslan, Japon uzmanların bölgenin turizm altyapısını ve kültür turizmini inceledikten sonra bölgeye turist getirmeye karar verdiğini söyledi.

Aslan, özellikle Japon turistlerin UNESCO listesinde yer alan turizm beldelerine ilgi duyduğunu vurgulayarak, Şanlıurfa'dan Göbeklitepe ve Harran'a Japon konukların hayran kaldığını aktardı.

Japonyalı turistlerin gelecek yıl Nisan ayından itibaren kentte görülebileceğini vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:

"2014 yılı sonunda Japon Kültür ve Tanıtım Müşavirliğimiz ile Japonya'nın en büyük seyahat acentesi tarafından tüm Japonya'da Güneydoğu Anadolu  Bölgesi için tanıtım filmleri ve medya bilgilendirmeleri yapılacak. Bu tanıtımlarda Göbeklitepe, Harran ile  Sıra Gecesi özellikle ön plana çıkarılacaktır. Ocak 2015'te başlayacak tur satışları ile birlikte ilk Japon turistleri 2015 nisan ayında Urfa sokaklarında görmeye başlayacağız."

Aslan, Japon turizm firmasının diğer Uzakdoğu ve Asya ülkelerinden Güney Kore, Çin, Filipinler, Singapur ve Endonezya için de örnek teşkil edeceğine inandıklarını sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güneydoğu İlleri, Japon Turistlere Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement