Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması

Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması

KAYSERİ (İHA) Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türk Patent Enstitüsü’nün 2014 yılı endüstriyel tasarım, faydalı model, patent tescili ve marka tescili verilerine ilişkin açıklamada bulundu.

27.06.2015 11:54

KAYSERİ (İHA) Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türk Patent Enstitüsü'nün 2014 yılı endüstriyel tasarım, faydalı model, patent tescili ve marka tescili verilerine ilişkin açıklamada bulundu.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 2014 yılında yapılan endüstriyel tasarım başvurularının illere göre dağılımına bakıldığında Kayseri'nin listede 4. sırada yer aldığını belirterek, "Kayseri'de 2014 yılında toplam 594 endüstriyel tasarım başvurusu yapılmıştır. Endüstriyel tasarım başvurularında şehrimiz, Aralarında İzmir, Gaziantep, Konya ve Kocaeli'nin de bulunduğu 6 ili geride bırakma başarısını göstermiştir" dedi.

Faydalı model başvuru sayısına ilişkin bilgileri paylaşan Hiçyılmaz, "Kayseri, geçtiğimiz yıl 137 adet faydalı model başvurusu ile ilk 10 şehir arasında 6. sırada yer almıştır. Şehrimiz, faydalı model başvuru sayısında ise Antalya, Manisa, Sakarya ve Eskişehir'i geride bırakmıştır" şeklinde konuştu.

Marka başvurularına ilişkin değerlendirmede bulunan Hiçyılmaz, "2014 yılı marka başvurularına baktığımızda Kayseri 1256 marka tescili sayısı ile 10. sırada yer almıştır. 2013 yılına göre ufak bir düşüşün yaşanmasına karşın, ilk 10 arasındaki yerimizi korumuş olmamız önemlidir. Ancak, markalı ürünlerin sayısının artması ve şehrimizin bu alanda diğer illerle rekabetinin ilerlemesi için daha çok marka başvurusu yapılması gereklidir" ifadelerini kullandı.

Hiçyılmaz, patent tescili rakamlarına ilişkin olarak da, "Kayseri 2014 yılında patent tescili sıralamasında 9 tescil ile listede ilk 10 arasında yer alamamıştır. İstanbul'un ilk sırada yer aldığı patent tescili listesinde Kayseri, Antalya ile birlikte 11. sırayı paylaşmıştır. Kayseri'nin patent tesciline ilişkin 2013 yılı verilerine bakıldığında 17 tescil gerçekleştirildiği görülmektedir. Yüzde 50 oranında bir düşüsün yaşandığı patent tescili konusunda şehrimiz, ilk 10 arasında daha yukarılarda bulunacak kapasiteye sahiptir" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement