Mansur Yavaş 'Ankara Miras Konuşmaları' Programına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Mansur Yavaş 'Ankara Miras Konuşmaları' Programına Katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nın Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde düzenlediği ‘Ankara Miras Konuşmaları’ programına katıldı.

27.11.2022 12:53  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı'nın Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi'nde düzenlediği 'Ankara Miras Konuşmaları' programına katıldı.

ABB, kentin kültürel ve tarihi mirasının korunmasının yanı sıra gelecek nesillere aktarılması amacıyla çeşitli programlar düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı'nın periyodik aralıklarla düzenlediği 'Ankara Miras Konuşmaları' programının 12'ncisi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi'nde yapıldı. 'Türkiye ve Ankara'da UNESCO Süreci' başlıklı programa, ABB Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz'un konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, 'Türkiye ve Ankara'da UNESCO Süreci' başlığı altında Ankara'nın kültürel miraslarının UNESCO'yla buluşma süreci anlatıldı. Programın sonunda Başkan Yavaş, Dr. Öcal Oğuz'a plaket ve çiçek verdi.

YAVAŞ, GÖKYAY VAKFI SATRANÇ MÜZESİ'Nİ DE ZİYARET ETTİ

Yavaş, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve iş insanı Akın Gökyay'ın satranç koleksiyonlarından oluşan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'ni de ziyaret etti. Dünya'nın dört bir yanından getirilen satranç takımlarının yer aldığı müzeyi gezen Yavaş, Gökyay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay'ın eşi Birten Gökyay'dan müzeye ilişkin bilgi aldı.

Mansur Yavaş \'Ankara Miras Konuşmaları\' Programına Katıldı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Mansur Yavaş 'Ankara Miras Konuşmaları' Programına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement