Muratpaşa'da 'Antalya İçin Tür Koruma Çalıştayı' Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa'da 'Antalya İçin Tür Koruma Çalıştayı' Düzenlendi

Muratpaşa\'da \'Antalya İçin Tür Koruma Çalıştayı\' Düzenlendi

Ege ve Akdeniz kıyılarında endemik türlerin korunmasına yönelik yürütülen ‘Act4Species-Türler için Harekete Geç Projesi’ kapsamında, ‘Antalya için Tür Koruma Çalıştayı’, Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nde (ASSİM) düzenlendi.

26.03.2023 11:08  Güncelleme: 11:18

Ege ve Akdeniz kıyılarında endemik türlerin korunmasına yönelik yürütülen 'Act4Species-Türler için Harekete Geç Projesi' kapsamında, 'Antalya için Tür Koruma Çalıştayı', Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi'nde (ASSİM) düzenlendi.

Sosyal İklim Derneği yürütücülüğünde ve Muratpaşa Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan çalıştaya, sivil toplum, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Yaklaşık 20 kişinin katıldığı çalıştayda, 'Kampanyacılık ve İklim Savunuculuğu', 'Yerel Yönetim Okuryazarlığı ve 'Eylem Planı Hazırlama' ve 'Tür Koruma' eğitimleri verildi. Çalıştayda, eylem planı ve kampanya oluşturma atölyeleri de yürütüldü.

'Act4Species-Türler için Harekete Geç Projesi', Turquoise Coast Environment Fund-Turkey hibe programı kapsamında destekleniyor. Proje; Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, İzmir, Manisa, Mersin ve Muğla illerini kapsıyor. Proje, Ege ve Akdeniz kıyı bölgelerinde bulunan ve insan faaliyetleri nedeniyle yok olma tehlikesi altında olan endemik türlerin korunması ve yerel düzeyde farkındalık sağlanması, kamu-sivil toplum ve akademi iş birliğinin geliştirilmesini ve endemik türlere ilişkin somut rapor hazırlanması amaçları taşıyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Muratpaşa'da 'Antalya İçin Tür Koruma Çalıştayı' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement