Niğde'de 2013 Yılında Neler Oldu - Son Dakika
Yerel

Niğde'de 2013 Yılında Neler Oldu

Niğde\'de 2013 Yılında Neler Oldu

Niğde’de geride kalan 2013 yılında siyasetten spora, asayişten ekonomiye birçok önemli olay yaşandı.

01.01.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de geride kalan 2013 yılında siyasetten spora, asayişten ekonomiye birçok önemli olay yaşandı.

2013 yılı içerisinde Niğde'de yaşanan olaylardan bazıları:

OCAK

01 Ocak: CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Ecemiş Çayı ile ilgili sürekli gündeme gelen ama bir türlü gerçekleştirilemeyen ve akılları karıştıran soruları yazılı soru önergesi haline getirerek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na vererek meclis gündemine getirdi.

2 Ocak: Niğde'de halatı kopan asansörün içerisinde bulunan iki kişi 10 metre yükseklikten aşağı çakıldı.

3 Ocak: Yaklaşık iki yıldır İl Müdürlüğü görevini yürütmekte iken Bakanlık Müşaviri olarak Ankara'ya atanan Nizamettin Bilhan'ın görevden ayrılmasının ardından yerine atanan Murat Türkmen yeni görevine başladı.

8 Ocak: Niğde'nin Bor İlçesinde 8 bin 100 paket kaçak sigara yakalandı.

13 Ocak: Niğde'nin Özyurt köyünde yaşayan Osman ve Gülsüm Boztaş çifti, kar kalınlığının 2 metreye ulaşması nedeniyle kapı ve pencereler kapanınca 48 saat evde mahsur kaldı.

15 Ocak: Niğde'nin Çiftlik İlçesi'nde 60 yaşındaki Ali Y. ile eşi 55 yaşındaki Kiraz Y., sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenerek öldü.

17 Ocak: Niğde'nin Çiftlik İlçesi'nde 10 yaşındaki Sergen Avcı, plakası alınamayan bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

17 Ocak: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7 Milyon 573 Bin 397 TL bedelle yapımı tamamlanan Düzenli Katı Atık Tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

ŞUBAT

2 Şubat: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün denetimli serbestlik yasasını onaylamasının ardından Niğde Açık Cezaevi'nden 146, Kapalı Cezaevi'nden ise 1 bayan mahküm tahliye edildi.

4 Şubat: Niğde'de yanlış yöne giren tır'a arkadan çarpan araç içerisinde bulunan 2 kişi öldü, 2 kişi ise ağır yaralandı.

6 Şubat: Niğde İl Jandarma Komutanlığınca Adana-Ankara Otoyolu Eminlik Gişelerinde yapılan yol kontrolü sırasında 7 farklı araç içerisinde 22 Bin 110 Paket sigara ele geçirdi.

MART

9Mart: Niğde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri E-90 Karayolu Niğde Beş tepeler mevkiinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonuna operasyon düzenledi.

13 Mart: Niğde üzerinden uyuşturucu sevkiyatı yapan şahıslara yönelik yapılan iki operasyonda toplam 4 kilo 650 gram esrar maddesi yakalandı. Operasyonlarda 4 kişi tutuklandı.

15 Mart: Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan, Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevine atandı.

22 Mart: Niğde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Ulukışla'da yapılan operasyonda bir akaryakıt istasyonunda toplam 85 Bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

NİSAN

21Nisan: Kamil T. ( 45) yönetimindeki traktör, Çamardı'nın Üç Kapılı köyünden, Ören Köyüne seyir halindeyken, toprak yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek, 15 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Kaza anında traktör kabini içinde bulunan Yunus E. (52) adlı şahıs kafasını traktör kabini demirlerine vurarak olay yerinde hayatını kaybetti.

22Nisan: Çözüm sürecine katkı sağlamak için hayata geçirilen Akil İnsanlar Niğde'de protesto edildi. Akil insanlar heyeti, Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda öğretim üyeleri ve öğrenciler ile bir araya geldi. Yoğun ilgi gören programda amaçlarını anlatmak için konuşmaya başlayan Ahmet Taşgetiren, konuşmasını tepkilerden tamamlayamadı.

MAYIS

1 Mayıs: Niğde'de 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda meydana gelen 2 ayrı iş kazasında 2 işçi hayatını kaybetti.Kalıp ustası olarak çalışan Enes E. ikinci kattaki iskeleden kalıp almaya çalıştığı sırada dengesini kaybederek düştü. Başının üzerine düşerek ağır yaralanan Enes E., ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

İkinci olay ise bir hazır beton firmasında meydana geldi. 25 yaşındaki E. D., bir iş makinesinin geri manevrası sırasında aracın altında kalarak olay yerinde hayatını kaybetti.

5 Mayıs: Niğde'de evde kıyma çeken genç kız elini kıyma makinasına kaptırdı.112 ekiplerince kıyma makinası ile Niğde Devlet Hastanesine getirilen Zeynep Y. yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı.

14 Mayıs: Niğde'nin Bor ilçesinde, Şehir içi minibüsünün ezdiği 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

17 Mayıs: Niğde'nin Altunhisar ilçesinde, alternatif ürün olarak 15 dekar alanda ekimi yapılan ve tamamen organik olan çilek hasadına başlandı.

18 Mayıs: Merkeze bağlı Narköyü sınırlarında bulunan tarihi yerleşim alanı yanında olan Narlıgöl'ü çevresinde yapılan sondaj çalışmaları sonucunda saniyede 50 Litre ve sıcaklığı 60 ile 70 derece arasında değişen sıcak su kaynağı bulundu.

23 Mayıs: Niğde Üniversitesi Rektör Adayı belirleme seçimi sonuçları açıklandı. Seçimlerin sonucunun açıklanması üzerine mevcut Rektör Prof. Dr. Adnan Görür diğer rektör adaylarına fark attı.

HAZİRAN

5 Haziran: Niğde Üniversitesinde yapılan rektörlük seçimlerinde en yüksek oyu alan Prof. Dr. Adnan Görür Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Niğde Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atandı.

6 Haziran: Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı 11. Dönem Polis Memurlarının yemin ve diploma töreni Niğde PMYO'da gerçekleştirildi.

8 Haziran: Fener Rum Patriği Bartholomeos, geleneksel Bahar Ayinleri kapsamında 90 yıl sonra Niğde'deki Azize Makrina Kilisesi'nde yapılan ayini yönetti.

11 Haziran: Niğde'de yapılacak 11. Türkçe Olimpiyatları için Dünya Çocukları Niğde'ye geldi.

17 Haziran: Niğde'de Altunhisar baraj göleti yanında oyun oynayan iki kız çocuğu boğularak can verdi.

21 Haziran: Niğde'de sigara kaçakçılarına yönelik yapılan çalışmalarda 23 bin 491 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

TEMMUZ

8 Temmuz: Niğde'de yolun karşısına geçmek isteyen yabancı uyruklu öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Foheem Shodzad Baloch'a (33) kamyon çarptı.

10 Temmuz: Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü olan Akın Yaşlı, Niğde Üniversitesi Tekstil Teknolojisi Bölüm birincisi oldu.

12 Temmuz: Niğde'nin Kırkpınar Köyünde 11 yaşındaki çocuk hayvan otlatan babasını kafasına iki el ateş edilmiş şekilde buldu

15 Temmuz: Niğde Devlet Hastanesinde görevli doktor Tuğrul Şahbaz (35) evinde ölü olarak bulundu.

17 Temmuz: Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde 6 yılda 500 binin üzerinde melez tohum elde edildi.

31 Temmuz: Niğde'de bir araçta yapılan yol kontrolünde 39 kilo 620 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.

AĞUSTOS

2 Ağustos: Tunceli 51'inci Motorlu Piyade Tugayında vatani görevini yapan Niğdeli Er İbrahim Süğür (21) birliğinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

15 Ağustos: Niğde Valiliğine atanan İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necmeddin Kılıç, Niğde'ye gelerek göreve başladı.

22 Ağustos: Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Niğde'de 30 milyon değerinde 13 tesisin açılış ve temel atma törenine için Niğde'ye geldi.

23 Ağustos: Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın icraat ve davranışlarını eleştiren konuşmasının ses kayıtlarının internet üzerinde yayınlanmasıyla sıkıntıya giren Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen ve il yönetimiyle birlikte istifa etti.

27 Ağustos: Bor-Altunhisar Yolu Altınova kavşağında çöp kamyonu ile otomobilin çarpışması sonucu 1 çocuk hayatını kaybetti 11 kişi yaralandı.

28 Ağustos: Niğde Üniversitesi öğrencilerinin yaptıkları güneş enerjili araç, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nda Kurul Özel Ödülü'ne layık görüldü.

31 Ağustos: Niğde'de Gençlik Platformu adı altında birleşen gurup tarafından Mısır ve Suriye'de zulme uğrayan Müslümanları desteklemek adına bir miting düzenlendi.

EYLÜL

5 Eylül: Niğde merkez İnönü Mahallesi Vali Konağı yanında yer alan daha önce Şahenk Gurubu tarafından yaptırılan Sabiha Şahenk Kütüphanesi'ni değerlendiren Niğde Belediyesi bu boş binayı Niğdeli bayanların hizmetine sunarak Niğde Belediyesi Bayanlar Yaşam ve Spor Merkezi haline getirdi.

7 Eylül: Niğde'nin farklı liselerinden 100'ü aşkın öğrenci Niğde'nin gri merdivenleri renklendirmek, yurt çapında gelişen merdiven boyama eylemlerine destek vermek için Kayabaşı Mahallesi'nde buluştu.

11 Eylül: Ahmet Özmen'in istifasıyla boşalan AK Parti İl Başkanlığı görevine Emrah Özdemir getirildi

14 Eylül: Meram Elektrik Dağıtım Şirketi Genel Müdürü Muhittin Murat, Niğde çiftçisinin 3 yılda MEDAŞ'a 75 milyon borcu biriktiğini açıkladı.

19 Eylül: 5 aylık hamile genç kadının dünyası doktorunun sözleri ile başına yıkıldı. Doktor kadına "Sende AIDS virüsü var. Kocan ne iş yapıyor?" diye sordu. 24 saat içinde hayatı kabusa dönen genç kadın eşi ile boşanma noktasına geldi. Neyseki başka bir hastanede eşi ile tekrar Eliza test yaptıran kadının HIV taşımadığı anlaşıldı

EKİM

2 Ekim: Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur Maçında Bal Ligi 5. Grupta yer alan Niğde Belediye Spor, PTT 1. Ligde mücadele eden Mersin İdman Yurdu'nu 5 Şubat Şehir Stadyumunda 3-1 yenerek tur atladı.

8 Ekim: Niğde Patates Araştırma İstasyonu, 500 binin üzerinde melez tohumdan elde ettikleri yerli tohumlardan yetiştirdikleri patatesleri hasat etmeye başladı.

17 Ekim: Niğde'de bağ evinde çıkan yangında 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

29 Ekim: NİĞDE'DE Cumhuriyet Bayramının 90. yılı halkın yoğun katılımıyla coşkuyla kutlandı.

KASIM

4 Kasım: Niğde'de devriye görevi yapan polis ekibine pompalı tüfekle ateş açıldı, bir polis memuru yaralandı.

10 Kasım: TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yılında Niğde'de özlemle, saygıyla anıldı.

24 Kasım: Niğde'ninGölcük kasabasında Türklerle birlikte yaşarken, Cumhuriyet'in ilanından sonra uygulanan Techir Kanunu ile Makedonya'ya göç etmek zorunda kalan Rumlar'ın çocukları, Mübadele'nin 90. yılında ailelerinin topraklarını ziyaret ettiler.

28 Kasım: MeramElektrik Dağıtım A.Ş.'nin Niğde ünitesinde görevli şirket personeli 25 işçiye iş çıkışları verildi. Medaş'taki görevlerine son verilen 25 işçi, Medaş İşyeri önünde toplanarak alınan karara tepki gösterdiler.

ARALIK

2 Aralık: Niğde'nin merkeze bağlı Alay Beldesinde kendi adaylarını göstermeyen MHP'ye tepki olarak toplanan grup MHP üyeliğinden istifa etti.

4 Aralık: AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Niğde Belediye Başkanlığı için yeniden Faruk Akdoğan'ı aday olarak açıkladı.

6 Aralık: NİĞDE'nin Çamardı İlçesine belde ve köylerinde ekili arazilere zarar vermeleri nedeniyle yaban domuzlarına yönelik sürek avı yapıldı. 15 avcı ve 20 sürekçinin katıldığı avda 23 yaban domuzu öldürüldü.

7 Aralık: Organize sanayi bölgesinde bir iplik fabrikasının deposunda yangın çıktı. Bir itfaiye eri yaralandı.

12 Aralık: Niğde Merkeze bağlı Ağcaşar Köyünde sobadan sızan karbonmonoksit gazından 19 yaşındaki Erkan Özkulhayatını kaybetti

30 Aralık: Hasan Dağı'na tırmanan ve dönüş yolunda kaybolan 55 yaşındaki dağcı Süleyman Demircan bulundu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de 2013 Yılında Neler Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement