Şahinbey'de aşure geleneği sürüyor - Son Dakika
Yerel

Şahinbey'de aşure geleneği sürüyor

Şahinbey'de aşure geleneği sürüyor Her yıl Muharrem Ayı'nda vatandaşlara aşure ikramında bulunan Şahinbey Belediyesi bu geleneğini, bu yılda sürdürüyor.

23.08.2021 15:20  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey'de aşure geleneği sürüyor

GAZİANTEP - Her yıl Muharrem Ayı'nda vatandaşlara aşure ikramında bulunan Şahinbey Belediyesi bu geleneğini, bu yılda sürdürüyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Muharrem Ayı nedeniyle, Şahinbey İlçesi'nin değişik noktalarında Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri, Ali Şahin ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ile birlikte vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Muharrem Ayı'nın önemine değinerek, "Gaziantepli hemşerilerimizin mübarek Muharrem Ayı'nı kutluyorum. Muharrem Ayı'nın İslam coğrafyası içerisinde büyük bir anlam ve önemi var. Acıların dindiği, paylaşımların arttığı bir ay. İnşallah bu ay İslam coğrafyasında yaşanan acıların dinmesine vesile olur. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu her gün 5.000 kişiye Şahinbey'in değişik noktalarında bu leziz aşureyi vatandaşlarımızla buluşturuyor. Böyle bir organizasyondan dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aşure etkinlikleri bizim dini etkinliklerimizden bir tanesi bunun yeni nesillere aktarılması anlamında bu tür etkinlikler çok değerli ve çok anlamlı buluyorum" dedi.

"Mübarek bir ayda güzel bir organizasyon"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Muharrem Ayı'nın bolluk ve bereket ayı olduğunu söyleyerek, "Öncelikle vatandaşlarımızın Muharrem Ayı'nı kutluyorum. Aşure birliğin beraberliğin ve kardeşliğin simgesidir. Bu mübarek ayda Allah herkese bolluk ve bereket versin. Şahinbey Belediyemizin organizasyonunda Şahinbey'in değişik noktalarında vatandaşlara aşure ikramı yapılıyor. Böyle bir organizasyondan dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na ve ekibine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Muharrem ayı birlik beraberlik ve kardeşlik demek"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Muharrem Ayı'nda aşure geleneğinin devam ettiğini belirterek, "Öncelikle vatandaşlarımızın Muharrem Ayı mübarek olsun. Muharrem Ayı tarihte birçok olayın yaşandığı bir ay. Bunlardan en bilineni Kerbela olayı, Hazreti Hüseyin Efendimizin ve arkadaşlarının şehit edilmesi, her zaman yüreğimizi dağlayan bu olayı, acıyla hatırlıyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak yıllardır devam ettiğimiz aşure geleneğimizi sürdürüyoruz. İçerisinde 27 çeşit malzeme olan aşuremizi hijyenik ortamda pişirip vatandaşımıza ilçemizin değişik noktalarında ikram ediyoruz. Sağ olsun Milletvekillerimiz Ali Şahin ve Nejat Koçer'de aşure ikramımızda bizlerle birlikte vatandaşlarımıza aşure ikram ettiler. Aşure demek bolluk, bereket ve kardeşlik demek. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin" diye konuştu.

Şahinbey\'de aşure geleneği sürüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey'de aşure geleneği sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement