Türkiye'nin En Büyük Aşireti Toplanıyor - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin En Büyük Aşireti Toplanıyor

Türkiye\'nin En Büyük Aşireti Toplanıyor

Bütün Türkiye'de 15 şehirde yerleşik olan bir milyon nüfuslu İzollu Büyük Ailesi, bu yılki toplantısını, Gaziantep'te yapacak.

23.01.2012 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bütün Türkiye'de 15 şehirde yerleşik olan bir milyon nüfuslu İzollu Büyük Ailesi, bu yılki toplantısını, Gaziantep'te yapacak.

Daha önceki yıllarda çeşitli şehirlerde toplanan İzollu Büyük Ailesi, en son 2 Ekim 2011'de Adıyaman'da Nemrut Dağı eteklerinde Karakuş Tepesi'nde, Adıyaman İzol-Der'in ev sahipliğinde, çeşitli illerden gelen on bin kişinin katılımıyla yemekli bir toplantı düzenledi.

Bu toplantıda alınan karar gereğince, illerdeki dernek çalışmalarının tamamlanması ve Türkiye İzollu Platformu'nun kurulması için,Gaziantep Çalıştayı düzenlendi. Türkiye İzollu Platformu, bundan böyle üç konuda yoğunlaşacak:

"Büyük aile içerisinde imkanları iyi olanlardan aktarılacak kaynaklarla ihtiyacı olanlara iş imkanı kurulmasını gerçekleştirmek ve yardımları kanalize etmek üzere Tasadduk Sandığı kurulması.

İmkanlar nispetinde Büyük Aile içerisindeki zeki çocukların ilkokuldan yurtdışı yüksek lisansa kadar eğitilmesini sağlamak,ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmek üzere Burs Fonu kurulması.

"Bir insanı öldürmenin,bütün insanlığın öldürülmesi" biçiminde algılanan bir inancın mensupları olunmasına rağmen,ne yazık ki,kan davasına dönüşen seri cinayetlerle insanları öldürmek cinayet sayılıp aşağılanacağına,intikam olarak nitelendirilip, övünülecek konuma getirilmesi sonucunda,insan öldürmeyi ne yazık ki kolaylaştırmaktadır. Bu da ancak teröre altyapı oluşturmaya yaramaktadır.

Halbuki, hiçbir neden bunu haklı gösteremez. İnsandan daha değerli bir yaratık yoktur. İnsan eşref-i mahlukattır. İnsanı ancak yaratan öldürür. Bu bilinçten hareketle, büyük aile içindeki kan davalarının beslendiği damarların kurutulması için Büyük Aile içerisindeki aksaçlılardan teşekkül edecek Nasihat ve Barış Cemaati kurulması gerçekleştirilecektir."

Toplantının, Cumali Ünaldı'nın çağrısı ve işadamı Ömer Polat'ın evsahipliğiyle, Gaziantep Safir Otel'de 14.00-19.00 arası belirtilen konularda çalışma yapılması, 19.00'dan sonra 300 kişinin iştirak edeceği yemek ve bir gece otelde konakladıktan sonra son bulacağı ifade edildi.

Toplantıya illerini temsilen İzollu Büyük Ailesi'nden, Adıyaman: Mehmet Bozkurt, Dr. Murtaza Yetiş ,Mehmet Kaya,Ramazan Işık, Serdar Çalış, Mustafa Çevik, Ankara: Ali Ünaldı, Batman: Gökhan Akın, Diyarbakır: Fethi Aslan, Dr.Adem Avcıkıran, Adil Alan, Dr.Sabih Dallı, Av. Aydın Ak, Dr.Remzi İzol, Hasan Doğan, Cengiz İzol, İrfan Akba, Elazığ: Şahin Duman, Kaya Baran, Gaziantep: Ömer Polat, Mustafa İzol, Cuma Polat, Yasin Aslan, Av.Mustafa İzol, İstanbul: Cumali Ünaldı, Süleyman Engin, Kilis: Reşit Polat, Suphi Polat, Muhittin Polat, Mehmet Pehlivan, Ali Pehlivan, Mehmet İspir, Malatya: Mehmet Akın,Naci Özhan, Mehmet Dursun, Hasan Özhan, Mersin: Hamit İzol, Reşit Başçı, Şanlıurfa: Mehmet İzol(Taşlı), Emin İzol, Av. Serdar İzol, Av. Hasan İzol, Hüseyin Alkan, Cengiz İzol, Haçim İzol, Tunceli: Mazlum Yıldırım."

Bundan sonraki ilk büyük toplantının, 13 Mayıs 2012'de yine tüm şehirlerdeki İzolluların katılımıyla, 20 bin kişilik olarak Diyarbakır Karacadağ'da, Diyarbakır İzol-Der'in evsahipliğiyle tertipleneceği kaydedildi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin En Büyük Aşireti Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement