Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ile Sanko Koleji öğrencileri, İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatı'nda (İTÜRO) Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğünü kazandı.
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde bu yıl onuncusu düzenlenen robot olimpiyatına Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ile Sanko Koleji öğrencilerinden oluşan Robot Takımı "Kendini Dengeleyen Robot" kategorisine katılarak tüm yarışmacıları geride bıraktı ve yarışma tarihinde bir ilke imza attı.
Özel Sanko Okulları Robot Takımı öğrencilerinden Tekin Orkun Hengirmen, Cemil Serden Şahin, Süleyman Sevban Solmaz, Rümeysa Özkarslı, Murat Altındağ, Furkan Özdoğan ve Cihan Erdoğanyılmaz öğretmenleri Abdülkadir Güçyetmez, Muzaffer Harun Bayseçkin, Özgül Güner ve Neriman Ersönmez danışmanlığında katıldıkları ve 38 katılımcının bulunduğu "Kendini Dengeleyen Robot" kategorisinde jüri tam puanı ile Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğünü elde ederek robot olimpiyatlarında eşine ender rastlanan bir puanlama tablosu ortaya koydu.
İTÜRO NEDİR?
İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından 8-9-10 Nisan 2016'da, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde onuncusu düzenlenen İTÜ Robot Olimpiyatları, robotik alanında çalışma yapmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini düzenlenen etkinlikler aracılığıyla bir araya getiren ve meydana gelen teknolojik gelişmeler ışığında bu alanda yapılan çalışmaları sorgulamayı planlayan bir oluşumdur.
Her yıl Türkiye'nin dört bir yanından binlerce lise ve üniversite öğrencisi İTÜRO'ya yarışmacı veya izleyici olarak katılmaktadır. İTÜRO'da robotlar "Çizgi İzleyen", "Mikro Sumo", "Basketbol", "Yangın Söndüren", "Merdiven Çıkan", "Labirent", "Renk Seçen", "Kendini Dengeleyen", "Senaryo" ve "Serbest" kategori olmak üzere on farklı yarışmada yer almakta, aynı zamanda organizasyon katılımcıları Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde kurulan masalarda robotlarını sergileme fırsatı bulmaktadır.
İTÜ Robot Olimpiyatları kapsamında akademisyenler, sanayi katılımcıları ve deneyimli öğrenciler tarafından, robotik ve kontrol bilimi gibi alanlarda seminerler, söyleşiler, paneller ve sergiler düzenlenmektedir. Yarışmalarla eş zamanlı olarak düzenlenen bu etkinlikler, bu alanda çalışmalar yapmakta olan katılımcılara yol göstermekte ve katılımcıların bakış açılarını genişletmektedir.
13. ROBOTCHALLENGE DÜNYA ROBOT ŞAMPİYONASI
Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ile Sanko Koleji öğrencileri tasarladıkları robotla, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen "13. ROBOTCHALLENGE Dünya Robot Şampiyonası"nda 50'den fazla ülke, 644 robotla 13 farklı kategoride yarışmış ve Serbest Kategoride Dünya Şampiyonu olmuşlardı.
"ROBOTCHALLENGE" yarışmasına, Türkiye'den yarışmaya 6 okul ve 2 üniversite katılmış, Özel Sanko Okulları ülkemize altın madalya ile dönen tek takım olmuştu. - GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › Türkiye'nin Robot Üretim Merkezi: Özel Sanko Okulları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?