Bartın AB Konusunda Tarihi Fırsatı Yakaladı - Son Dakika
Güncel

Bartın AB Konusunda Tarihi Fırsatı Yakaladı

Bartın AB Konusunda Tarihi Fırsatı Yakaladı

Valiliklerde AB İşleri için kapasite oluşturulması projesi kapsamında, Avrupa Birliği Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı Dr.

28.06.2012 16:53

Valiliklerde AB İşleri için kapasite oluşturulması projesi kapsamında, Avrupa Birliği Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir başkanlığında, vali yardımcıları ve Valilik AB Birimi personelinin katılımıyla istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıya Bartın Valiliğini temsilen İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Türker Öksöz ile Valilik AB Proje koordinasyon merkezi koordinatörü Cevdet Duran katıldı. Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yerelde yürütülen çalışmalara ivme kazandırmak üzere Avrupa Komisyonu ile yapılan görüşmeler sonucunda Avrupa Birliği Katılım Öncesi mali yardımı (IPA) altında yer alan Avrupa Birliği'ne Entegrasyon Sürecini Destekleme Faaliyetleri Projesi (SEI) kapsamında bu sürece destek verilmesi hususunda mutabakata varılması ile oluşturuldu.

Proje ile Bartın'ın da arasında olduğu 20 pilot ilde Valilik AB birimlerinin kapasitesinin artırılması planlanıyor. Proje, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Antalya, Bartın, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Isparta, İstanbul, Karaman, Kahramanmaraş, Manisa, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon ve Yalova'da uygulanacak. Avrupa Birliği Bakanlığının daha önce yürütülen çalışmaları ve valiliklerin ihtiyaçlarının yanı sıra AB birimlerinin projeyi uygulayabilme kapasiteleri de göz önünde bulundurularak tespit edildi.

Bartın Vali Yardımcısı Türker Öksüz, yaptığı açıklamada, 2012 yılı son çeyreği itibarı ile uygulamaya geçirilecek proje kapsamında, Bilgilendirme Toplantıları, Proje Hazırlama Eğitimleri, Eğiticilerin Eğitimi Programı, AB Politikaları Eğitimi, Brüksel Çalışma Ziyareti, Uzman Yetiştirme Programı, Avrupa Birliği Bakanlığı Staj Programı, Eşleştirme Programı, Web Portalı ve Aylık Haber Bülteni çalışmaları öngörülmektedir. Toplam bütçesi 1 milyon 950 bin Avro olan proje kapsamında hibe niteliğinde bir destek sağlanmayacak ancak kapasite geliştirmeye yönelik tüm faaliyetlerin finansmanı proje bütçesinden karşılanacaktır. Bartın'ın bu 20 pilot il arasına seçilmesi Bartın için büyük bir fırsattır. Bu sayede ilimizde yapılacak projelerde artış olacağına inanıyorum" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bartın AB Konusunda Tarihi Fırsatı Yakaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement