Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

Dha Yurt Bülteni - 10

Fırat Kalkanı'nın 13'üncü şehidi memleketine gönderildi (2)GEBZE'DE TOPRAĞA VERİLDİFırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan topçu er 21 yaşındaki Oğuzhan Demir'in cenazesi bugün Gebze Gaziler Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

20.11.2016 17:32

Fırat Kalkanı'nın 13'üncü şehidi memleketine gönderildi (2)

GEBZE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan topçu er 21 yaşındaki Oğuzhan Demir'in cenazesi bugün Gebze Gaziler Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Evlerinin önünde alınan helalliğin ardından şehit cenazesi Çoban Mustafapaşa Camii'ne getirildi. Buradaki törene şehidin babası Satılmış Demir, annesi Reyhan Demir, kardeşleri Şehri, Ülkü ve Yiğit Demir, yakınları, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, EDOK Muhabere Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Ak Parti Kocaeli milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Şehidin annesi Reyhan Demir camiye yakınlarının kollarında güçlükle getirildi. Oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğulan Reyhan Demir oğlunun fotoğrafını öperek, "Oğlum mekanın cennet olsun. Kuzum benim. Sen vatanı korumak için gittin oğlum, şehit oldun oğlum" dedi. İkindi namazının ardında kılınan cenaze namazı sonrası düzenlenen törende 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Kahrolsun PKK' sloganları atıldı.

Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, tören mangasınca bir süre omuzlarda taşındı. Şehidin cenazesi daha sonra top arabasına konuldu. Şehidin cenazesi Gebze Merkez Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Askerlerin tabutu taşıması

-Şehidin yakınlarından görüntü

Haber: Ergün AYAZ- Selda Hatun TAN-Haluk TURGUT-Çağla DAŞCI/GEBZE(Kocaeli), -

=====================

ŞİRVAN'DA 1 İŞÇİNİN CESEDİ DAHA ÇIKARILDI (EK)

SEDAT BULUT'UN CESEDİ TOPRAĞA VERİLDİ

Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde, 4 günden beri devam eden arama ve kurtarma çalışmaları kapsamında bugün cansız bedeni göçük altından çıkarılan Sedat Bulut, otopsi için Siirt Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Burada yapılan otopsinin ardından Bulut'un cenazesi, ailesine teslim edildi. Yakınları tarafından Şirvan'ın Otluk Köyü'ne getirilen Sedat Bulut'un cenazesi, burada gözyaşları arasında toprağa verildiği öğrenildi.

Haber: Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

=================

Bakan Eroğlu: Kuraklık olmasına rağmen su sıkıntısı yok

EROĞLU: AVRUPA'YA ALMAYAN ÜLKELER VAR YA, ONLAR ÇOKTAN DAĞILACAK

Yalova gezisini sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Raif Dinçkök Kültür Merkezi'ndeki sertifika dağıtım ve 22 milyon liralık 5 yatırımın da temel atma törenine katıldı. 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili konuşan Bakan Eroğlu, FETÖ'yü maşa olarak kullanan devletlerin tarih sahnesinden silinmesini istediklerini söyledi. 15 Temmuz'da Türk tarihindeki en alçak, en kanlı bir darbe teşebbüsünün olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Aslında bu darbe teşebbüsü değil, bu ülkeyi parçalamak, karışıklık yaparak bölme ve parçalama girişimiydi. İşte görüyorsunuz, bütün milletimiz kahramandır. Böyle kahraman bir millet; dünyada başka millet yok. Bizim milletimiz yiğittir, kahramandır. Ben de bu milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Bu hain, dış kaynaklı olan, Türkiye'nin yükselmesini hazmedemeyen bazı devletlerin bu hain FETÖ terör örgütünü maşa olarak kullanması neticesinde bu planlandı ama milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve dirayeti, Başbakanımızın, bakanlarımızın ve tüm siyasi partilerin kararlılığı neticesinde bu hain girişim püskürtüldü. Allah bir daha böyle bir şey göstermesin."

Eroğlu, bayrak yere düşmesin diye yaşamlarını seve seve feda eden kahraman şehitleri hayırla yad ettiğini kaydederek şöyle devam etti:

"Ruhları şad olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Sadece FETÖ değil değerli kardeşlerim. Şu anda bu ülke bu devlet her zamankinden daha güçlüdür. Son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadele sürecektir. Kusura bakmayın. Arkalarında hangi devlet, hangi ülke, hangi istihbarat örgütleri olursa olsun bu kahraman millet onları mahvu perişan edecektir. Ben de diyorum ki; Yarabbi, FETÖ terör örgütü, PKK, PYD, DEAŞ gibi bütün terör örgütlerini mahvu perişan eyle, mahvu perişan eyle, mahvu perişan eyle. Onları maşa olarak kullanan bütün devletleri de rabbim tarih sahnesinden siliver. Tarih sahnesinden siliver, tarih sahnesinden siliver. Bakın göreceksiniz, Türkiye'nin yıldızı parlak. Bizi Avrupa'ya almayan ülkeler var ya, onlar çoktan dağılacak. Bizi alıncaya kadar dağılacaklar ama bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacak. Küresel bir güç olacak çünkü bizim büyük hedeflerimiz var. Cumhuriyetimizin kuruluşunu 2023 yılında kutlayacağız. O zaman Allah nasip ederse dünyada ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz."

Bakan Eroğlu konuşmasının ardından 22 milyon yatırım bedelli 2'si baraj, 2'si taşkın koruma tesisi, 1'i ise ağaçlandırma ve ormancılık projesi olan 5 tesisin temel atma butonuna bastı. Eroğlu, 13 aileye orman ve köy ilişkileri (Orköy) sertifikası, 5 aileye gelir getirici tür sertifikası verdi.

Haber: Yalova,

=================

Şanlıurfa'da KPSS dönüşü kaza: 1'i polis 5 yaralı

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ın koruması olan polis memuru Osman C.'nin, KPSS'ye giren bir yakınıyla birlikte ilçeye dönüşü sırasında kullandığı otomobil ile karşı yönden gelen başka bir otomobilin çarpışması sonucu kendisiyle birlikte 5 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Şanlıurfa- Akçakale karayolu 35'inci kilometresinde meydana geldi. Bir yakınını Şanlıurfa'da kent merkezindeki Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) sınavına götüren Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ın koruma görevini yürüten Osman C.'nin kullandığı 06 FT 6498 plakalı otomobil ile sürücünün adı öğrenilmeyen 47 KR 154 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada her iki otomobil yola savrulurken, sürücüler ile polis memuru Osman C.'nin eşi Esra, kızı Buglem ve adı öğrenilmeyen KPSS'ye giren genç kız yaralandı. İhbar üzerine gelen sağlık görevlileri tarafından olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar ambulanslarla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kazaya karışan araçlar

Sağlık görevlilerinin yaralılara müdahalesi

Yaralıların ambulansa taşınması

Toplanan kalabalık

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

=================

Çorlu'da park halindeki servis minibüsü yandı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde park halindeki servis minibüsünde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, araç kullanılmaz hale geldi.

Alipaşa Mahallesi'nde park halinde duran özel bir taşıma şirketine ait olan 59 S 9120 plakalı servis minibüsünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm aracı sararken, çevredekiler itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına alırken, araç tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. İtfaiye ve polis ekiplerinin yangınla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

-Yanan minibüs

-İtfaiye ekiplerinin gelmesi

-Yanan araca müdahale edilmesi

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),–

=================

Antalya'da kedi ölümleri protestosu

ANTALYA'da bir grup hayvansever, Muratpaşa İlçesi'nde bir süredir devam eden kedi ölümlerini protesto etti.

Düdenpark'taki Kedi Evi'nde toplanan hayvanseverler, 16 Eylül tarihinde başlayan kedi ölümlerinde ihmali olduğunu düşündükleri Büyükşehir Belediyesi, Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Orman Su İşleri İl Müdürlüğü'ne tepki gösterdi. Antalya Dayanışma Grubu adına konuşan Tuğba Acar, onlarca kedinin vahşice katledildiğini belirterek, toplumun en zayıf halkası olan hayvanla başlayan şiddet olaylarının, çocuk istismarı, yaşlı, kadın diye devam ettiğini belirtti.

Hayvana şiddet vakalarının tüm kurumlarca önemle değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Tuğba Acar, şöyle konuştu:

"Düdenpark ve Muratpaşa ilçesinde şu anda elini kolunu sallayarak gezen bu seri katil ya da katiller, toplum için de büyük tehdit. Konunun önemine değinmemize rağmen, bu parkta güvenlik önlemlerini tamamen bırakmış olan Büyükşehir Belediyesi, günde yüzlerce turistin gezdiği bu parkta emniyet önlemlerini almayan emniyet müdürlüğü, hayvanlar tecavüze uğrayıp, işkence edilip yok edilmesine rağmen hiçbir çalışma yapmayan Orman Su İşleri İl Müdürlüğü'nün görev ihmalinde bulunduğunu düşünüyoruz."

Belediyeye ait halka açık yerlerde güvenlik ve düzeni sağlamakla yükümlü olan Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün görev ihmalinde bulunduğunu düşündüklerini sözlerine ekleyen Tuğba Acar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Belediye Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan, belediyenin bu olaylardaki görev ihmalinin soruşturulmasını istiyoruz. Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü hakkında da güvenlik zafiyetine sebep olması nedeniyle soruşturma açılmasını talep ediyoruz. Düdenpark'ın halka açık bir yer olarak çocuklarımızı ve hayvanlarımızı gezdirebildiğimiz güvenli bir yer haline getirilmesini istiyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kedi evindeki kedilerden göründü

Parktaki kedilerden görüntü

Kendi aralarında konuşan vatandaşlardan görüntü

Tuğba Acar'ın konuşması

HABER- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=======================

Falezlerden düşüp öldü

ANTALYA'da 54 yaşındaki Yavuz Yeşilkuş, Eski Lara Caddesi üzerindeki falezlerden düşerek yaşamını yitirdi.

Öğle saatlerinde Muratpaşa İlçesi Eski Lara Caddesi üzerindeki Falez 2 Parkı'na balık tutmaya gidenler, kayalıklara yakın bir noktada çalılıklar arasında hareketsiz yatan bir erkek görünce önce 112'ye, ardından polise haber verdi. Gelen sağlık ekipleri, üzerinden Yavuz Yeşilkuş adına kayıtlı kimlik çıkan kişinin öldüğünü belirledi. Polisin yaptığı incelemenin ardından ceset, Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Balık tutmaya gelenler, Yavuz Yeşilkuş'un falezlerde kayalıklar arasında yaşadığını belirterek, uzun süredir de hasta olduğunu söyledi. Yeşilkuş'un falezlerden inerken ayağının kayarak düştüğü üzerinde duruluyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Olay yeri inceleme memurunun falezlere inişi

Polislerin ceset başındaki görüntüsü

Falezlerin genel görüntüsü

Olay yeri inceleme ekibinden görüntü

Falezlere izleyen vatandaşlardan görüntü

112 ambulansının görüntüsü

Parkın genel görüntüsü

112 ekibinin olay yerinden ayrılışı

Detay görüntü

Ölen kişinin opağı

HABER- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

================

Trafikte yardımlaşmak için sosyal medyada grup kurdular

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, Sosyal medya platformlarında oluşturulan Megane II Club İzmir grubu üyeleri, şehitler anısına lokma döktürdü. Grubun yöneticileri kar amacı gütmeyen kulübe İzmirli Megane II kullanıcılarını davet etti.

İzmir'de Megane II sahipleri yolda yaşadıkları aksaklıklarda birbirlerine yardım etmek amacıyla sosyal medyada grup kurdu. Yaklaşın 3 ay önce kurulan grubun takipçi sayısı 1500'ü geçti. Bornova'daki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda pazar günü bir araya gelen üyeler, şehitler anısına lokma döktürdü. Aileleriyle organizasyona katılan üyeler birlikte vakit geçirerek diğer üyelerle tanıştı. Kar amacı gütmediklerini belirten kulüp yöneticilerinden Dinçol Dinçel, "Bizim en büyük amacımız yolda sıkıntı yaşayan arkadaşlarımıza yardım etmek. Bir araya gelip sosyal sorumluluk projeleri oluşturmak. İlk adımı bugün burada toplanarak attık. Şuan sosyal medya hesaplarımızı 1500'ün üzerinde kullanıcı takip ediyor. Kulüp çıkartmamıza sahip 120 üyemiz var. Bu üyelerimizden biri yolda herhangi bir sorun yaşadığında Whatsapp grubuna yazıyor. En yakındaki arkadaşımız da yardımına koşuyor. Aracında arıza varsa çekici gönderiyoruz. Amacımız sadece yardımlaşmak. Ne kadar çok kullanıcı kulübümüze üye olursa yardım ağımız da o kadar genişleyecektir" diye konuştu.

Haber: Timur TARLIĞ/ İZMİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement