Dha Yurt Bülteni - 23 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 23

Dha Yurt Bülteni - 23

Komiser yardımcısı görevi başında intihar ettiÇANAKKALE İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Anafartalar Polis Merkezi Amirliği'nde görevli komiser yardımcısı 41 yaşındaki Musa Derinyar, görev başındayken beylik tabancasıyla intihar etti.

22.03.2017 01:30

Komiser yardımcısı görevi başında intihar etti

ÇANAKKALE İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Anafartalar Polis Merkezi Amirliği'nde görevli komiser yardımcısı 41 yaşındaki Musa Derinyar, görev başındayken beylik tabancasıyla intihar etti.

Olay, bugün saat 18.00 sıralarında Cevatpaşa Mahallesi'nde bulunan Anafartalar Polis Merkezi Amirliği'nde meydana geldi. Evli ve 2 çocuk babası komiser yardımcısı Musa Derinyar, polis merkezinin mescidinde başına dayadığı beylik tabancasını ateşledi. Silah sesi üzerine mescide giren mesai arkadaşları, Derinyar'ı yerde, kanlar içinde buldu.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Musa Derinyar, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

18 Mart Karakolundan görüntü

Hastaneye getirilen komiser yardımcısından görüntü

Hastane Acil Servisinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE,

==========================================

Gürcü hırsızlık çetesi operasyonla çökertildi

AFYONKARAHİSAR'da banka önünde takip ettikleri bir otomobilden sinyal kesici jammer kullanarak otomobilin kilitlenmesini engelleyip 12 bin lira değerinde para çalan Gürcistan uyruklu 2 şüpheli Konya polisinin operasyonu sonucu yakalandı.

Olay, dün öğle saatlerinde Afyonkarahisar'da meydana geldi. İddiaya göre banka önünde bekleyen iki şüpheli, sinyal kesici jammer kullanarak bir otomobilin kilitlenmesini engelleyip içinde türk lirası, euro ve dolar olmak üzere 12 bin lira para bulunan çantayı alarak kayıplara karıştı. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüphelilerin gidebileceği illerdeki emniyet birimleri ile temasa geçti. Bunun üzerine harekete geçen Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri şüphelilerin Antalya plakalı bir otomobille olay yerinden kaçıp Konya yönüne geldiğini tespit etti. Şüphelilerin Konya'da gelebilecekleri adreslerde önlem alan ekipler şüphelendikleri bir otomobili Yeni İstanbul Caddesi üzerinde durdurdu. Yapılan operasyonda Gürcistan uyruklu Gocha Sıgua (51) ve Zaza Gabunıa (33) gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramalarda türk lirası, euro ve dolar olmak üzere 12 bin lira para bulundu. Bunun yanı sıra sinyal kesici jammer, fotoğraf makinesi ve dizüstü bilgisayarda ele geçirildi. Polis şüphelilerin diğer illerdeki bağlantılarını bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şüphelilerin Konya'daki işlemlerinin ardından Afyonkarahisar'a gönderileceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmeleri

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

===========================

Kalkınma Bakanı Elvan, mahallelilerle buluştu

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa'daki bazı ülkelerin terör örgütlerine kucak açtığını söyleyerek, "16 Nisan'da siz ve Avrupa'da yaşayan 6,5 milyon kardeşimin onlara güçlü bir tokat vuracağına inanıyorum" dedi.

Mersin'de referandum çalışmalarını sürdüren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, merkez Toroslar İlçesi'ne bağlı Çukurova Mahallesi'nin sakinleriyle buluştu. Otobüsün üzerinden vatandaşlara seslenen Bakan Elvan, milletin referandumda 'Evet' diyerek Avrupa ülkelerine gereken cevabı vereceğini söyledi. Avrupa'daki bazı ülkelerin terör örgütlerine kucak açtığını ifade eden Elvan, "Onların hayır propagandası yapmalarına izin verdiler mi, verdiler. Bizim bakanlarımızın, milletvekillerimizin Avrupa'da evet propagandası yapmalarını istemediler. Bununla da yetinmediler, gazete ve televizyonlarında hayır kampanyası yapmaya başladılar. Kimler, bu Avrupa'daki ülkeler. Sana ne kardeşim, Türkiye'deki referandumdan sana ne. Sane ne oluyor, sen ne karışıyorsun. Onlar Türkiye'nin gelişmesinden, kalkınmasından, büyümesinden rahatsızlar. Onun için Fetullahçı Terör Örgütü'ne, bölücü terör örgütüne kucak açıyorlar, destekliyorlar. 16 Nisan'da siz ve Avrupa'da yaşayan 6,5 milyon kardeşimin onlara güçlü bir tokat vuracağına inanıyorum" dedi.

Konuşmasının son bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bakan Elvan, "Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, 'Yeni sistemde eğer cumhurbaşkanı bir partiden, başbakan bir başka partiden seçilirse ne olacak' diyor. Halbuki biz başbakanlığı kaldırıyoruz haberi yok. Böyle bir ana muhalefet lideri olur mu? Böyle bir anlayış olur mu?" diye konuştu.

Bakan Elvan, konuşmasının ardından mahalleden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Vatandaşlardan görüntüler

Bayrak sallayan vatandaşlar

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN,

=============================

15 gündür kayıptı, taziye evinin tuvaletinde ölü bulundu

ADANA'da ailesinin 15 gündür haber alamadığı 37 yaşındaki Mehmet Demir, bir taziye evinin tuvaletinde ölü bulundu.

Olay, saat 19.30'da merkez Yüreğir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi 792 Sokak'ta meydana geldi. Cenaze için taziye evine gelenler, abdest almak için tuvaleti kullanmak istedi. Kapının kilitli olduğunu ve içeriden pis kokular geldiğini fark edenler, durumdan şüphelenip camı kırıp içeriye baktıklarında cesetle karşılaştı. İhbarı üzerine, olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Polis inceleme yaparken, olay yerine gelen İsa Demir, cesedin 15 gündür kayıp olan oğlu Mehmet Demir'e ait olabileceğini belirtip görmek istedi. İsa Demir'in cesedi teşhis etmesinin ardından Mehmet Demir'in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

Madde bağımlısı olduğu öne sürülen Demir'in kesin ölüm nedeni, yapılacak otopsi ise belli olacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Taziye evinin dış görüntüsü

Taziye evinin önünde bekleyen kalabalık

Taziye evinin tabelası

Evlerin damından çalışmaları izleyen vatandaşlar

Tabutun olay yerine getirilişi

Tabuta koyulan cesedin, cenaze aracına taşınması

Cenaze aracının olay yerinden ayrılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

===============================

Bakan Soylu: (Kılıçdaroğlu) ya korkuyor, ya diyetini ödüyor, ya da esirdir

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kasetle genel başkan olduğunu söyleyerek, "Bu, nasıl genel başkan oldu? Kasetle genel başkan oldu. Peki kaseti kim yaptı? FETÖ yaptı. Türkiye'de aklı eren herkes bunun böyle olduğunu biliyor. Peki bugün niye kol kolalar? Bu sorunun cevabı lazım. Ben İçişleri Bakanıyım, bizde bilgileri de, belgeleri de var. Mahkemeye de ilettik. Gereği de yerine getirilecek. Ben söyledim, çağrılarda da bulundum. Peki bugün niçin beraberler? Bugün niçin birlikteler? Söyleyeyim, ya korkuyor, ya diyetini ödüyor, ya da esirdir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akşam saatlerinde Konya'ya gelerek Karatay Belediyesi tarafından Celalettin Karatay Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen '5. Karatay Konferansı'na katıldı. Bakan Soylu, Pensilvanya'dan gelen talimatla Gezi, 17-25 Aralık ve 6-7 Ekim olaylarıyla, 15 Temmuz darbeleriyle ülkeyi yorduklarını, yormaya devam edeceklerini bu nedenle de 16 Nisan'da yapılacak referandumun önemli olduğunu söyledi.

"TC'Yİ TÜKÜRÜĞÜMÜZLE BOĞARIZ DİYORLARDI"

Bakan Soylu, konuşmasında isim vermeden HDP'yi eleştirerek, şunları söyledi:

"Yüzde 10'un üzerinde oy alınca şımaranlar, afra tafralarından geçilmeyenler, yürüyüşlerinden, cakalarından geçilmeyenler, oyları nasıl aldıklarını biliyoruz. Musluklardan kan akıtarak, oyları nasıl aldıklarını biliyoruz. İnsanları tehdit ederek oy aldıklarını biliyoruz. Evlere pusulalar göndererek o oyları aldıklarını biliyoruz. O oyları bir taraftan okullarda okuyan çocuklara, 'anne ve babanıza söyleyin, eğer oy vermezlerse gereğini yerine getiririz', diye tehdit ederek aldılar. Bir kısmını da kandırdılar. 'Artık biz silahı bıraktık, bundan sonra siyaset yapacağız' diye yüzlerini maskelediler. 'Ne olursunuz yüzde 10'un üzerini aşalım' diye bir kısmını da böyle ikna etmeye çalıştılar. Onlardan bir tanesi vardı. TC'yi tükürüğümüzle boğarız diyen. Şimdi tükürüğüyle nerede olduğunu biliyoruz. Şimdi bu milletin birliğinin ne olduğunu onlar anladılar."

"ÖZERKLİK İLAN EDECEĞİZ DEYİN BOYUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ ALALIM"

HDP'ye yönelik eleştirisini sürdüren Bakan Soylu, "Dediler ki, '7 Haziran'dan sonra artık buralarda bizim borumuz öter' dediler. Nusaybin'de, Muş Varto'da, Cizre'de özerklik ilan edeceğiz diyorlardı. O gün sözleri, cesaretleri çok yüksek çıkıyordu. Hadi bakalım Türkiye Cumhuriyeti devleti bir karar verdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatıyla bir adım atılıyor. Hükümetimiz, milletvekillerimiz, bütün milletimiz bir irade ortaya koyuyor. Hadi bakalım, o günkü cesaretin birazını görelim. 'Bugün biz özerklik ilan edeceğiz' deyin de boyunuzun ölçüsünü bir alalım" diye konuştu.

CHP'YE ELEŞTİRİ

Ak Parti'nin oyunu yüzde 34'den yüzde 52'ye çıkardığını belirten Soylu, CHP'nin de yüzde 25'de kaldığını belirtti. Soylu, CHP'nin eline pusula verildiğini belirterek, "Onun eline bir pusula vermişler. Demişler ki, 61-82 anayasasından hiç vazgeçmeyeceksin. Sana, millet lazım değil. Sana, ben lazımım. Sen, iktidar olmak isteyebilirsin. İktidar da yapmayabiliriz seni, ama bilesin ki, sen muktedirsin. Bir gün anayasa mahkemesiyle, bir gün yargıtayla, bir gün benim sermayemle muktedirsin, deyip onu milletle beraber bütünleştirmeyen, sadece Türkiye'nin üzerinde egemen olarak durmaya çalışanların sözcüsü haline getiren bir anlayışla karşı karşıya kalırsın" dedi.

"KASETLE GENEL BAŞKAN OLDU"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kasetle genel başkan olduğunu ileri süren Bakan Soylu, "Bu, nasıl genel başkan oldu? Kasetle genel başkan oldu. Peki kaseti kim yaptı? FETÖ yaptı. Türkiye'de aklı eren herkes bunun böyle olduğunu biliyor. Peki bugün niye kol kolalar? Bu sorunun cevabı lazım. Ben İçişleri Bakanıyım, bizde bilgileri de, belgeleri de var. Mahkemeye de ilettik. Gereği de yerine getirilecek. Ben söyledim, çağrılarda da bulundum. Peki bugün niçin beraberler? Bugün niçin birlikteler. Söyleyim, ya korkuyor, ya diyetini ödüyor, ya da esirdir. Bunu Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimin sorması gerekir" ifadelerini kullandı.

"HDP VE PKK İLE UZLAŞTILAR"

MHP ile uzlaşarak anayasa paketini hazırladıklarını hatırlatan Soylu, "Peki onlar kimle uzlaştılar ' Bir taraftan HDP ve PKK ile uzlaştılar. Ben her gün istihbaratları okuyorum. Terör örgütleri ne diyor' Kim ne anlatmaya çalışıyor ? Bu ülkenin başına hangi çorapları örüyor diye onları takip etmekle görevliyim" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN KAZANMA İHTİMALİ ZATEN YOK"

Bakan Soyla, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında kazanma ihtimalinin olmadığını belirtti. Soylu, "Diyelim ki, sayın Cumhurbaşkanımızla, Kılıçdaroğlu (Tartı tam uymuyor ama) seçime çıktı. Eğer Kılıçdaroğlu, o seçimde kazanma ihtimali zaten yok. Eski sistemde olsa mebus devam eder. Parti genel başkanlığı devam, sırça köşkler devam, ekmek elden su gölden devam. Zaten çene de bol, Allah selamet versin, o da devam. Ama yeni sistemde kaybettiği an adamın arkasına tenekeyi bağlarlar, doğru gönderiverirler. Eruh'ta konuşurken vatandaş, 'SSK'yı batırdı, sabredin CHP'yi de batıracak' diyor. Cumhurbaşkanımız güzel bir laf söyledi. 'Buna 3 tane keçiyi versen, kaybeder' dedi. Ben bunu Muğla'da geçen hafta anlatıyorum. Tam önümde birisi var. Bir şey söyleyeceğim diyor. Söyle dedim; 'Bu cümle doğru da, bir düzeltme yapmam lazım. Ben keçileri iyi tanırım, ben hayvancıyım, keçiler kendini kaybetmez, bu kendini kaybeder' dedi" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ(GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ)

--------------------------------

Genel ve detay

Haber-Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ/KONYA,

====================================

Çatı katında çıkan yagın paniğe neden oldu

NİĞDE'de bir apartmanın çatı katında çıkan yangın, paniğe neden oldu.

Yangın, akşam saatlerinde Selçuk Mahallesi Mezbaha Caddesi'ndeki 6 katlı bir apartmanın çatı katında çıktı. Yükselen duman ve alevleri fark eden çevredekiler, durumu itfaiyeye bldirdi. Bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve AFAD ekipleriyle ambulans sevk edildi. Yangının çevredeki binalara sıçraması ihtimaline karşı, vatandaşlar tahliye edildi. İitfaiyenin 3 saatlik çalışması sonucu yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü.

Çatı katında büyük maddi hasara yol açan yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Yangından ve söndürme çalışmalarından görüntüler

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

========================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement