Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

Bombalı saldırıda yaralanan Derik Kaymakamı şehit olduMARDİN'in Derik İlçesi'nde dün Hükümet Konağı'nda, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

11.11.2016 09:28

Bombalı saldırıda yaralanan Derik Kaymakamı şehit oldu

MARDİN'in Derik İlçesi'nde dün Hükümet Konağı'nda, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Saldırının ardından önce Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Gaziantep'teki Doktor Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne nakledilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, tedaviye alındı. 35 yaşındaki Kaymakam Safitürk, doktorların tüm çabasına karşın bu sabah saat 07.46'da şehit oldu. Kaymakam Safitürk'ün cenazesi otopsi için morga konuldu.

Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün cenazesi, işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Sakarya'ya gönderilecek.

Görüntü Dökümü

----------------------

Olay yeri ve hastane görüntüleri

Haber: GAZİANTEP, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Orgeneral Hulusi Akar, Şırnak ve Silopi'de konuşlu birlikleri denetledi

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara, Deniz ve Hava Kuvvet Komutanları ile birlikte Silopi ve Şırnak'ta konuşlu olan birliklerde ziyaret ve denetlemelerde bulunarak teröristle mücadele harekatı, sınır güvenliği ve kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerinin sevk ve idaresini yerinde inceledi.

Orgeneral Akar, ayrıca sınır bölgesindeki gelişmeleri, yapılan hazırlıklar ve bölgede yürütülmekte olan büyük çaplı operasyonlarla ile ilgili bilgi aldı. yapılan operasyonlarda ele geçirilen silah, mühimmat ve yaşam malzemelerini inceleyen Orgeneral Hulusi Akar, başarılı personeli kutlayarak ödüllendirdi. Orgeneral Hulusi Akar, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği kara ve hava operasyonlarının asker, jandarma, polis ve korucularla omuz omuza ve masum hiçbir şahsa zarar vermeden aynı kararlılıkla son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini ifade etti. Milletin istiklali ve bekası için azimle mücadele eden ve kendisine verilen görevleri büyük bir fedakarlık ve kahramanlıkla yerine getiren Mehmetçikleri ve tüm personeli bizzat kutlayan Orgeneral Hulusi Akar, 10 kasım nedeniyle bir kez daha başta ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını; kanlarını, canlarını bayraklaşan vatan toprakları uğruna feda eden bütün aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi saygıyla andığını belirtti.

Görüntü Dökümü

----------------------

-LAR

Haber : ANKARA, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

TSK : Tunceli'de hava destekli operasyonda 14 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri Tunceli'de kış üslenmesi hazırlığı içerisinde oldukları değerlendirilen PKK'lılara yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda 14 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Tunceli Merkez Karşılar köyü mülki sınırları içerisinde bulunan Bali Deresi bölgesinde kış üslenmesi hazırlığı içerisinde oldukları değerlendirilen PKK'lı teröristler 07 Kasım 2016 Pazartesi günü keşif faaliyeti yapan İHA/İKU tarafından tespit edildi. PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan 'Hava Destekli Operasyon' sonrası düzenlenen 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Serdar YIldırım-40' operasyonu kapsamındaki arama tarama faaliyetinde; 9'u erkek 5'i kadın olmak üzere toplam 14 PKK'lının cesedi bulundu.

Aramalarda ; 15 AK-47 Kalaşnikof tüfek, 2 adet BKC makineli tüfek, 2 adet M-16 tüfek, 1 adet Zagros keskin nişancı tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet tabanca,

25 adet el bombası, 2 kg C-4 patlayıcı, 7 adet RPG-7 antitank mühimmatı, 2 adet RPG-7 antipersonel mühimmatı, 10 adet RPG-7 sevk fişeği, 633 adet BKC fişeği, 131 adet M-16 tüfek fişeği, 25 adet zagros mühimmatı, 1030 adet Kalaşnikof tüfeği fişeği, 21adet av tüfeği fişeği, 4 adet M-16 tüfeği şarjörü, 43 adet Kalaşnikof tüfeği şarjörü, 7 adet Kannas şarjörü, 27 adet elektrikli fünye, 3 adet el yapımı patlayıcı düzeneği için kullanılan kapı zili, 7 adet el yapımı alıcı/ verici anahtar sistemi, 4 adet pil bloğu (22 adet büyük pilden oluşturulmuş), 1 adet tüp (12 kg.lik), 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet silahüstü dürbün (gündüz görüş), 1 adet pointer, 3 adet el telsizi (yeusa marka), 1 adet araç tipi telsiz, 1 adet tablet bilgisayar, 2 adet radyo, 3 adet usb bellek, 1 adet hafıza kartı, 2 adet telsiz kod tablosu, 1 adet rüzgar ölçer, 49 kök kenevir, 17 adet met, 12 adet uyku tulumu, 13 adet sırt çantası, 200 kg tavuk, 100 kg çay ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-LAR

Haber: ANKARA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Fırat Kalkanı'nda 66 hedef imha edildi

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri IŞİD ve PKK/PYD'nin 66 merkezi, karadan ve havadan vurularak imha edildi. Harekatta ÖSO'nun 8 askerinin yaşamını yitirdi, 7'si de yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 80 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri IŞİD'in 53, PKK/PYD'nin ise 13 merkezi kara ve havadan bombalanarak imha edildi. ÖSO'nun 8 askerinin yaşamını yitirdiği 7'sinin de yaralandığı harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan şu bilgilendirme yapıldı: "Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından Şadır, Şuvayhat Şadır, Tileli, Hacı Küşah, Halise, Halise Şakira, Hacar Abyad, Talca Şarkiyah ve Eş Şuayp ele geçirilmesi maksadıyla başlatılan taarruzda DEAŞ'in direnişi nedeniyle ilerleme sağlanamamıştır. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda, 8 muhalif şehit olmuş, 7 muhalif yaralanmış, harekata destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 187 meskun mahalde yaklaşık 1510 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 52 DEAŞ ve 13 PKK/ PYD hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PKK/ PYD mensubu teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak, 'yerde bekler' uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından Şuvayhat Şadır bölgesinde tespit edilen DEAŞ TÖ unsurlarına yönelik 1 hava harekatı icra edilerek, bir silah monteli araç, bir Doçka uçaksavar ve bir savunma mevzii imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 6 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1495 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

Görüntü Dökümü

------------

-ARŞİV

-Fırat Kalkanı Harekatından görüntü

Haber: KİLİS - ANKARA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Kayseri merkezli 11 ilde FETÖ operasyonu: 79 gözaltı

KAYSERİ merkezli olarak Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik haklarında gözaltı kararı verilen 79 kişi için bu sabah 11 ilde operasyon başlatıldı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin başlattığı operasyon Kayseri'nin yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa, Elazığ, Yozgat, Konya, Bitlis, Adıyaman, Sakarya ve Aksaray'da yürütülüyor. Operasyonda, aralarında FETÖ'nün Sosyal Güvenlik Kurumu sorumlusu ve bir noterin de bulunduğu 79 kişi için gözaltı işlemi yapılırken evleri ve işyerleri de aranıyor.

ESKİ EMİR SUBAYI DA GÖZALTINDA

Bu arada 15 Temmuz kalkışmasının sorumluları arasında yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk'ün, Kayseri'de Tümgeneral rütbesiyle görev yaptığı sırada emir subaylığını yapan emekli astsubay A.Ü. de gözaltına alındı.

Emekli astsubay A.Ü.'nün darbe gecesi Orgeneral Akın Öztürk ile yaptığı görüşmeler nedeniyle Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

İki hastanede yüzden fazla kişi yemekten zehirlendi

Haber: KAYSERİ

==========================================

100'den fazla hasta, hasta yakını ve personel yedikleri yemekten zehirlendi

İzmir'de, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 100'den fazla hasta, hasta yakını ve personel yedikleri yemekten zehirlendi.

Olay, dün akşam saatlerinde Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. Aynı yemek şirketinden gelen yemekleri yiyen hasta, hasta yakını ve hastane personeli yemek yedikten bir süre sonra rahatsızlandı. Aynı hastane ve çevredeki hastanelere kaldırılan yüzden fazla kişi tedavi altına alındı. Yedikleri yemekten zehirlendikleri belirlenen kişilerin yemekte kadınbudu köfte, ıspanak ve yoğurt yedikleri öğrenildi. Hastane de tedavi gören kayınpederi ile kayınvalidesi zehirleme bir hasta yakını, "Yedikleri yemekten zehirlenmiş. Şu an tedavileri devam ediyor" dedi. Bir başka yakını da "Hastane personeli, hastalar ve hasta yakınları yemekten zehirlenmiş. 15.00 ile 21.00 arasında çalışan tüm personel zehirlenmiş" şeklinde konuştu.

"YEMEK ŞİRKETLERİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİNDEN SONRA..."

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne gelen Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol' da yetkililerden bilgi alırken, yemek şirketlerinin özelleştirilmesinden sonra buna benzer olayların sıkça yaşandığını belirtti. Doğruyol, "Şuan bu hastanede 40'tan hasta ve hasta yakını zehirlenmiş. Bunlara personeli de eklersek sayı artıyor. Bozyaka Hastanesi'nde de zehirlenenler var" şeklinde konuştu.

Hastaların hastanedeki tedavileri devam ederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Hastanelerden görüntü

Türk Sağlık Sen Başkanı ile röportaj

Hasta yakınları ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Tepki olunca mağazanın vitrinindeki reklam fotoğrafı kaldırıldı

İzmit'te, Ak Parti İzmit İlçe Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Tutuş, bir alışveriş merkezindeki ünlü bir mağazanın vitrininde öpüşen kişilerin olduğu ve 4 yıldır duran reklamı sosyal medyada paylaşarak tepki gösterdi. Muharrem Tutuş'un paylaşımının ardından mağaza yetkilileri vitrindeki reklamı kaldırdı.

Ak Parti İzmit İlçe Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Tutuş, dün Outlet Center adlı alışveriş merkezindeki tanınmış bir jean (kot) mağazasının vitrininde bulunan öpüşen bir çiftin olduğu reklama tepki gösterdi. Muharrem Tutuş, mağazanın vitrinindeki reklamın fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak, "Burası Kocaeli. Kaldırıma mal koyma, camda film oynat. Yuh olsun" diye yazdı.

Muharrem Tutuş'un paylaşımının ardından birçok kişi destek vererek, "Evet tahrik oluyor millet, çoluk çocuk geçiyor", "Özgürlük demek, ahlaksızlık demek değildir", "Bu dükkanın önünde bir protesto yapılsa edebiyle tepki gösterilse muhakkak geri adım atarlar ama kim uğraşacak değil mi" gibi yorumlar yapılırken, tepki gösterilmesi ile ilgili yorumun ardından "Ben hazırım", "Ben varım" ve "İnancın yarısı utançtır. Herşeyi tam olsa da utancını kaybetmiş bir millet sağlıksızdır, ahlaksızdır. Bu ahlaksızlıkları yıkmaya ben de varım" gibi yorumlar yapılırken, belediyeye şikayetçi olacaklarını belirtenler oldu.

REKLAMIN KALDIRILDIĞINI DUYURDU

Tepkiler üzerine mağazasının vitrininde bulunan reklam kaldırıldı. Muharrem Tutuş yine sosyal medya aracılığıyla reklamın kaldırıldığını şöyle duyurdu:

"Mağazanın kullanmış olduğu fotoğraf ile ilgili tepkilerimizden sonra; İlgili alışveriş merkezi yönetimi, bugün tarafımı arayarak ilgili fotoğrafın şikayetler üzerine kaldırıldığını beyan etmiştir. Duyarlı olan herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizlere gerici yakıştırması yapan tüm güruhlara da, aslımızı ve neslimizi bizlere sürekli hatırlatıp kendimizi diri tutmamıza vesile oldukları için teşekkür ediyorum."

İYİ NİYETİMİZİ KULLANARAK KALDIRDIK

Mağaza yöneticileri, reklamın uzun süredir vitrinde bulunduğunu belirterek, "Dün reklamla ilgili paylaşımda bulunulmuş. Bunun neden, ne ile ilgili olduğunu biz de bilmiyoruz. Amerika'daki merkezimize kadar aramışlar. Konu ile ilgili şubemiz arandı. Bilgi aldılar. 4 yıldır duran reklamı iyi niyetimizi kullanarak kaldırdık. Kendisi ile ilgili irtibata geçtik, görüşmek için gelmesini bekliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Sosyal medya paylaşımlarından görüntü

-Mağazadan görüntü

-Kaldırılan afişten görüntü

Haber-Kamera: Mesut ÇATAK - Faruk KIYAK/ İZMİT(Kocaeli),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Devrilen TIR'daki çelik halatlar, araçların üzerine düştü: 4 yaralı

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde lastiği patlayıp devrilen TIR'ın dorsesinde bulunan rulo halindeki halatlar, iki aracın üzerine düştü. Kazada 4 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde, TEM Otoyolu'nun Körfez Hamzadere Viyadüğü mevkiinde meydana geldi. İstanbul yönüne giden Ersin Yıldız yönetimindeki 55 GM 437 plakalı TIR, ön lastiği patlayınca kontrolden çıkıp bariyerlere çarparak devrildi. TIR'ın dorsesinde bulunan rulo halindeki çelik halatlar, savrulup İstanbul yönüne giden 34 GH 0627 plakalı hafif ticari araç ile Ankara yönüne giden Cüneyt Aksoy yönetimindeki 06 DL 3469 plakalı aracın üzerine düştü. Ankara yönüne giden Melda Oktay yönetimindeki 34 KN 4898 plakalı otomobil de kazaya karıştı.

Kazada, TIR sürücüsü Ersin Yıldız ile diğer araçlardaki Mehtap Cindemir, Melda Oktay ve Zeynettin Çalışkan yaralandı. Yaralılar, kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan TEM otoyolu Ankara istikametinde yaklaşık 15 kilometrelik kuyruk oluştu. İstanbul istikametinde ise tek şerit ulaşıma kapandı, ulaşım 2 şeritten sağlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Olay yerinden görüntüler

Yola devrilen çelik halatlar, kaza yapan araçlar

TIR sürücüsünün polislere soru sorması

TIR sürücüsü ile röp.

Yaralılara müdahale edilmesi

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK/ KÖRFEZ(Kocaeli),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================================

Otomobilin yakıt deposunda 27 tabanca ele geçti

Şanlıurfa'da polis tarafından şüphe üzerine durdurularak aranan otomobilin yakıt deposunda ruhsatsız 27 tabanca ve 52 şarjör ele geçirildi, sürücü gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentin girişinde oluşturdukları kontrol noktasına yaklaşan 34 PU 0588 plakalı otomobili, sürücüsü Mehmet Sultan Ç.'nin hareketlerinden şüphelenip durdurdu. Yapılan aramada otomobilin yakıt deposundaki poşetlere konulmuş ruhsatsız 27 adet tabanca ve 52 şarjör ele geçirildi. Tabanca ve şarjörlere el koyan ekipler, otomobil sürücüsü Mehmet Sultan Ç.'yi gözaltına aldı.

Görüntü dökümü

-----------------------

Durdurulan otomobil

Otomobilde arama yapan polis

Yakıt deposu

Tabancalar

Ele geçirilen geçirilen tabancalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL/ ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Tunceli'de PKK'nın aracını yaktığı kişiden 2 aydır haber alınamıyor

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde yol kesen PKK'lılar tarafından aracı durdurularak yakılan Mehdin Kayalıalp'tan, 2 aydır haber alınamadığı belirtildi. Babasını bulmak için yaşadığı yurt dışından gelen oğlu İsa Kayalıalp, İHD Tunceli Şubesine başvurarak yardım talebinde bulundu.

Hozat İlçesindeki orman kesimi için 1 arkadaşı ile görüşme yapmak için Yenibaş Karakolu'na giderken 9 Eylül'de yol kesen PKK'lılar tarafından durdurularak aracı yakılan Mehdin Kayalıalp'ten 2 aydır haber alınamadığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin yaptığı incelemede yanan araç içerisinde bulunan cesedin araçta olan Ramazan Mağra'ya ait olduğu ortaya çıkarken, Mehdin Kayalıalp'ın ise izine rastlanmadı. Babasını bulmak için yurt dışından Tunceli'ye gelen İsa Kayalıalp, ailece Bingöl'de yaşadıklarını belirterek, 2 aydan beri kayıp olan babasını bulmak üzere İnsan Hakları Derneği (İHD) Tunceli Şubesine başvurdu. Babasının ölü yada canlı olduğunu bilmediklerini, bunun da çok acı verici bir durum olduğunu anlatan Kayalıalp, "Babam 2 ay önce bir karakola giderken araçları bomba ile patlatıldı. Araçta bir kişi vardı. Ramazan Mağra o öldü, babamın PKK'lılar tarafından kaçırıldığı iddia edildi. Ama hiçbir haber alamıyoruz. Kimse bize bir şey söylemiyor. Babam ölü, yada canlı ise bize teslim edilsin, tarifi imkansız acılar çekiyoruz. Ben babamın en büyük oğluyum, yurt dışında yaşıyorum. Bu olaydan sonra Bingöl'e geldim ve 2 aydır babamın izine rastlamak için çaba harcıyorum. Babamın olayı Eylül ayında oldu ve o günden beri kendisinden haber alamıyoruz. 60 gündür çalmadığımız kapı kalmadı. Kime gittiysek, 'haberimiz yok' dediler. Buradan bütün insanlığa sesleniyorum; Allah rızası için babam canlıysa da, ölüyse de bize teslim etsinler. Ben burada herkese çağrı yapıyorum; kimsenin ölmesini istemiyoruz. Babamız nerde? Bilmiyoruz. PKK kaçırmışsa bize söylesin, yada öldürmüşse yine bize söylesin. Devlet bu konuda bize yardım etsin ve babamızın izine rastlayalım. Ölüyse cesedini alalım. Biz babamıza kavuşmak istiyoruz lütfen yardım etsinler bize" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-İsa Kayalıalp'in konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/ TUNCELİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Yerinden çıkan dorsenin altında kalıp can verdi

Konya'nın Selçuklu ilçesinde park halindeki TIR'ın dorsesi belirlenemeyen nedenle yuvasından çıktı. Yokuş aşağı hızla inen dorsenin altında kalan 52 yaşındaki Bekir Alkış olay yerinde hayatını kaybetti.

Kaza, dün akşam saat 19.15 sıralarında ilçeye bağlı Tepekent Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre park halindeki 42 FE 369 plakalı TIR'ın dorsesi henüz belirlenemeyen nedenle yuvasından çıkarak hızla yokuş aşağı inmeye başladı. 32 KA 576 plakalı minibüsü ile elma satmak için Isparta'dan geldiği öğrenilen Bekir Alkış, kaldırım üzerinde durduğu sırada dorsenin altında kalarak ağır yaralandı. Kazayı görenler durumu jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yapılan müdahale sonrası Alkış'ın öldüğünü tespit etti. Alkış'ın cenazesi dorsenin altından itfaiye ekipleri tarafından güçlükle çıkartıldı. Kaza sonrası TIR sahibi ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. Bekir Alkış'ın cenazesi olay yeri incelemelerinin ardından otopsi için Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Morguna kaldırıldı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

-----------

Kaza yeri detay

Jandarmanın güvenlik önlemleri

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Bakan Yılmaz ve Çelik ziyaretlerde bulundu

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Hakkari'de şehit düşen 25 yaşındaki sözleşmeli Er Nurullah Çakır'ın cenaze törenine katıldıktan sonra Sivas Valisi Davut Gül'ü makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz ve Çelik daha sonra Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin'i makamında ziyaret ederek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne geçti. Burada konferans salonunda kurum çalışanlarıyla bir araya gelen Bakan Yılmaz, her yerde tarım yapılamayacağını belirterek, "Mutlaka tarımsal bir arazinin olması lazım. Yerine göre toprağın suyla birileştirilmesi lazım ki bereket olsun. Bilimin kalkınması gerekir ki ilave katma değerli ürünler elde edilebilsin. Bunun içinde yer lazım, toprak lazım, su lazım. Biz istiyoruz ki ülkemiz güçlü olsun. Biz istiyoruz ki insanmız daha zengin olsun. Geçmişe kıyasla gerçekten çok büyük bir ilerleme kaydettik." dedi. Bakan Çelik ise, tarımda küçümsenemeyecek kadar önemli bir noktaya geldiklerini ifade ederek, "Çalışma arkadaşlarımın hepsine söylüyorum. A'dan başlayıp Z'ye kadar çalışacaksınız. Konularınıza hakim olacaksınız. Konuyu bileceksiniz, nerede arıza var, nasıl çözeriz diye bununla dertleneceksiniz. Ben klasik anlamda memurlukla çalışamam. Saat 08.00, saat 09.00, saat 17.00 anlayışıyla değil, 'A ilçesinden bir vatandaş gelmişti, derdi vardı. Akşamüstü çözemedim ama sabahleyin bunu çözeyim' düşüncesiyle çalışırsanız ve sabahta gelir gelmez o işi halledersiniz bana göre memurluk budur. Dertlenmek gerekiyor. Çünkü devlet bize bakan olarak, size memur olarak bu görevi verirken bu vatandaşın yükünü hafifletin diye veriyor." dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Bakan Yılmaz ve Çelik'in valilik, belediye ile AK parti ziyaretleri

-Bakan Yılmaz ve Çelik'in konuşmaları

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Lastik fabrikasında çıkan yangın maddi hasara neden oldu

SAMSUN'da bir lastik fabrikasının imalathane bölümünde gece vardiyası sırasında çıkan yangın maddi hasara neden oldu. Dumandan etkilenen 3 işci hastaneye kaldırıldı.

Olay, gece saatlerinde Tekkeköy İlçesi Organize Sanayi Bölgesi Sakarya Caddesi'nde meydana geldi. Yaklaşık 30 işcinin gece vardiyasında çalıştığı bir Lastik fabrikasının imalathane kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İşyeri çalışanları alevlere yangın tüpüyle müdahale etti. Alevler kısa sürede yayılınca işciler fabrkadan tahliye edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile Çarşamba ve Tekkeköy ilçe belediyelerinden cok sayıda itfaiye aracı olay yerine gelip yangına su ve köpük sıkarak müdahale etti. İmalathanedeki kimyasal maddelerin bulunduğu kısımda patlamalar yaşanırken, dumandan etkilenen 3 işci Gazi Devlet Hastanesi ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangın mahallinde bekleyen sağlık ekipleri dumandan etkilenen itfaiyecilere de ambulans içinde müdahale etti.

Can kaybının yaşanmadığı, maddi hasarın meydana geldiği yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü:

---------

-Yangın yerinden detaylar

-Ambulansta müdahale anından detay

-Çalışanlardan detay

-Röpörtaj

-Diğer detaylar

Haber-kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement