Gündem / 21 Eylül 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 21 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Bakanlar Kurulu Bas¸kan Yardımcısı ve I·c¸is¸leri Bakanı Muhammed bin Naif bin Abdulaziz Al-Suud'u ayrı ayrı kabul edecek.

21.09.2016 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Bakanlar Kurulu Bas¸kan Yardımcısı ve I·c¸is¸leri Bakanı Muhammed bin Naif bin Abdulaziz Al-Suud'u ayrı ayrı kabul edecek.

- Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile görüşecek Erdoğan, I·I·T Genel Sekreteri İyad Emin Medeni tarafından verilecek resepsiyona katılacak.

- Erdoğan, Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent ile görüşecek, DEI·K ile Bas¸bakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından du¨zenlenecek çalıs¸ma yemegˆine iştirak edecek, Du¨nya Ekonomik Forumu Bas¸kanı Klaus Schwab'ı kabul edecek.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı ile 15 Temmuz Şehitler Köşesi'nin açılışına katılacak.

(Ankara/10.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Karabağlar kentsel dönüşüm alanında incelemede bulunacak, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, İnciraltı Turizm Merkezi EXPO alanında incelemede bulunacak.

(İzmir/16.30-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemerburgaz Üniversitesi açılış törenine iştirak edecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TEI İleri İmalat Teknolojileri Binası'nın açılış törenine katılacak.

- Avcı, 17. Antalya Piyano Festivali Akdeniz Flarmoni Orkestrası Konseri'ne iştirak edecek.

(Eskişehir/11.00/Antalya/21.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Valiliği ziyaret edecek.

(Eskişehir/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, Irak'ın Erbil şehrinde temaslarda bulunacak.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır Al Sani tarafından kabul edilecek, Kalkınma Planlaması ve İstatistik Bakanı Saleh Muhammed Salem Al Nabit ile görüşecek ve Katarlı iş adamları ile buluşup basın toplantısı yapacak.

(Katar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na katılacak.

(Kocaeli/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, geçen yıla ait gelir ve yaşam koşulları araştırması sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Emin Medeni, Mali Dışişleri Bakanı Abdoulaye Diop, Kenya Dışişleri Bakanı Amina Cevahir Muhammed ve Paraguay Dışişleri Bakanı Eladio Loizaga ile görüşecek.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, düşünce kuruluşu Center of Political and Foreign Affairs'te konuşacak, basın mensupları, sivil toplum temsilcileri ve Türk vatandaşlarıyla buluşacak.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- BM Genel Kurulu genel görüşmeleri devam ediyor.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye konusu görüşülecek.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez- Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler, muhalifler ile Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Yönetmenliğini Seren Yüce'nin üstlendiği, 2016 İstanbul Film Festivali Yarışma Filmi "Rüzgarda Salınan Nilüfer"in basın gösterimi, Beyoğlu Sineması'nda yapılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aykut Ertuğrul, Ali Emre ve Remzi Şimşek, Cibali Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesinde "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Edebiyat" konusunu ele alacak.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesince düzenlenen "Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" altıncı yılı basın toplantısı, İstanbul Crowne Plaza Harbiye'de sanat, sinema ve basın dünyasından konukların katılımıyla yapılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Rodolfo Choperena'nın "50" isimli sergisi, W Hotel Extreme Wow Suite'te açılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Hakan Altıner'in yönettiği "Ölü Ozanlar Derneği" oyunu, Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde sahnelenecek.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 2. turuna 36 maçla devam edilecek. (Fotoğraflı)

2- Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı, Erkekler VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda Portekiz temsilcisi ABC/UMinho ile karşılaşacak.

(Kocaeli/19.00) (Fotoğraflı)

3- Bayanlar Hentbol Süper Lig 1. hafta erteleme maçlarında Muratpaşa Belediyespor ile Ardeşen Gençlik ve Kastamonu Belediyespor ile Yenimahalle Belediyespor karşılaşacak.

(Antalya/Kastamonu/17.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Gümrük kapılarında kaçakçılığa geçit yok

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

- "Almış olduğumuz önlemlerle uyuşturucu ticareti yön değiştirdi. Türkiye'yi artık bir geçiş hattı olarak kullanmamaya başladılar"

- "Biz kaçak eşyalar noktasında hem insan unsuru itibarıyla hem de teknoloji ve istihbarat unsurlarıyla beraber takip noktasında ciddi yakalamalar ve başarılar gösterdik. Bu titizliğimiz ve çalışmamız artarak devam edecek"

(Volkan Kaşik/Malatya)

2- ANALİZ - ECB politikaları bölgedeki sorunlara çare olmadı

- Avrupa Merkez Bankası'nın düşük faiz politikası ve aylık 80 milyar avroluk tahvil alım programına karşın bölgede düşük enflasyon sorun olmaya devam ederken, büyüme ivmesi de henüz hedeflenen seviyeye ulaşamadı

- Bankanın ekim ayındaki toplantısında para politikasına ilişkin değişiklikler yapılabileceği belirtiliyor

(Abdulselam Durdak/Frankfurt)

3- "Babam hep şehit olmak istiyordu"

- Tendürek Dağı'ndaki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Ağrılı emekli köy korucusu Ali Dülek'in çocukları, babalarının şehit düştüğü geceyi anlattı

- Şehit korucu Dülek'in oğlu Zeki Dülek: "Babam kahramandı, eski köy korucusuydu ve hep şehit olmak istiyordu. Saldırı esnasında vicdanı kabul etmedi ve arkadaşlarını orada bırakmak istemedi"

- Şehit korucu Dülek'in oğlu Hikmet Dülek: "Babam o esnada hiç düşünmeden oraya girdi. Ben babama telefon açtım ve 3 tane korucunun şehit olduğunu söyledim. O da bana 'eğer onlar şehit olmuşsa onlar bizim kardeşlerimizdir, ben de gideceğim oraya' dedi ve kahramanca şehit oldu"

(Orhan Güngör-Musa Can Eraslan/Ağrı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement