Gündem / 27 Eylül 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 27 Eylül 2016

Gündem / 27 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Dışi·şleri· Bakanı Boris Johnson ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki Maarif Vakfı heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

27.09.2016 09:03

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Dışi·şleri· Bakanı Boris Johnson ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki Maarif Vakfı heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

(Ankara/13.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 26. Dönem 1.Yasama Yılı faaliyetlerini değerlendirme toplantısı yapacak.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere Dışi·şleri· Bakanı Boris Johnson ve Avrupalı Türk Demokratlar Bi·rli·ği· (UETD) heyeti·ni· Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek Ekonomi· Koordi·nasyon Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00/12.15/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM Üyesi Ali Öztunç'un kayınpederi Sadık Görgülü'nün Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezinde yapılacak cenaze töreni ile Turhal ilçesinde "Geçmişten Günümüze Türkiye'de Şeker" programına iştirak edecek.

(Ankara/10.30/Tokat/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Azerbaycan'da, Çok Kültürlü Toplum ve Turizm başlıklı toplantı ile Dünya Turizm Günü kokteyline katılacak, Azeri mevkidaşı Ebülfes Garayev, Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Günay Efendiyeva ve Azerbaycan Yazarlar Birliği üyeleriyle görüşecek, Yunus Emre Bakü Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret edecek.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Azerbaycan'da, Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın açılışına katılacak.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek Işık, Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve Savunma Sanayii Bakanı Yaver Camalov ile ikili görüşmelerde bulunacak.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannesn Hahn'la ayrı ayrı görüşecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ile bir araya gelecek.

(Ankara/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'ne katılacak, Ar-Ge stantlarını ziyaret edecek.

(Ankara/10.00/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile görüşecek.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türksat ve Inmarsat arasındaki iş birliğinin kapsam ve ürün tanıtım programına katılacak, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının geleneksel toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/11: 00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, geçen yıla ait gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarını paylaşacak.

(Ankara/10.00)

5- Hazine, 5 ve 6 yıl vadeli iki ayrı tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, Dışişleri Bakanlığı Fatin Rüştü Zorlu Salonu'nda ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/11.00/11.15/12.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve beraberindeki heyet, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında ve sonrasında yaşanan olaylar hakkında bilgi almak ve hasar gören yerlerde incelemede bulunmak amacıyla TBMM'yi ziyaret edecek.

(TBMM/13.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Anadolu Ajansı, Cenevre'de gerçekleşen BM İnsan Hakları Konseyi 33. oturumu sırasında, 15 Temmuz darbe girişimi fotoğraflarından oluşan bir sergi açacak.

BM Cenevre Ofisi önündeki sergi öncesinde "Türkiye'deki demokrasi, darbeden daha güçlü" başlıklı bir konferans düzenlenecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu üyeleri Almanya'da temaslarda bulunacak.

(Hamburg) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya'nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez- Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şırnak ve Mardin'deki terör saldırılarında şehit düşen askerler, son yolculuğuna uğurlanıyor.

(Şırnak/09.00/Mardin/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Sermiyan Midyat'ın yeni filmi "Bir Baba Hindu"nun galası Harbiye Açıkhava'da yapılacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ARMAGGAN Art&Design Gallery'nin "Maddenin Halleri 4" sergisi, 10 Karaköy A Morgans Original'de açılacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2017 Dörtlü Final organizasyonunun İstanbul'da yapılacak olması nedeniyle Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlenecek imza törenine katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Beşiktaş- Dinamo Kiev maçına doğru

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Serhiy Rebrov, Vodafone Arena'da basın toplantısına katılacak.

Ukrayna temsilcisi son antrenmanını Vodafone Arena'da yapacak.

Beşiktaş, Dinamo Kiev maçı hazırlıklarını BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(İstanbul/16.00/18.00/18.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde E, F, G ve H gruplarında 8 karşılaşma oynanacak. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Kıbrıs sorununun çözümü Türkiye'nin AB üyeliğini hızlandıracak"

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı:

-"Kıbrıs sorununun çözümü tek başına Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini sağlayamasa bile, önündeki ciddi bir engelin aşılması anlamına gelecek. Bir çok başlık yeniden açılacak"

"(Türkiye'nin garantörlüğü) Kıbrıslı Türkler olarak sığınacak tek liman var; o da Türkiye'dir. Bu güvenceyi içermeyen bir anlaşmayı Kıbrıs Türk halkının onaylaması mümkün değil"

"Eğer bir çözüm istiyorsak, tüm taraflar bu konuda kararlılığını sürdürüyorsa, zaman diliminin ne kadar önemli olduğunun ayrımına varılması gerekiyor. 2017'de yeni bir BM Genel Sekreteri, yeni bir Amerikan yönetimi söz konusu olacak. Rumların hidrokarbon yatakları gündeme gelecek. Bu yeni gerginlikleri de beraberinde getirecek. 2018'in Şubat ayında Rumların cumhurbaşkanlığı seçimi ve onun kampanyaları başlayacak ve biz bu hır gür içinde Kıbrıs sorununu çözmeye çalışacağız, bu mümkün değil"

(AB konusu) KKTC'de çalışma izni olan insanlarımızın hiçbir şekilde mağdur olmamaları için gereken tedbirleri aldık. Türkiye'den gelen insanların geri gönderilmesi söz konusu değildir"

(Betül Yürük - New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye'nin kredi notu, gücünü yansıtmıyor

Moody's'in notu indirmesiyle "Ba1" kredi notu grubunda yer alan ülkeler arasına katılan Türkiye'nin, makroekonomik göstergeler açısından kendi grubundaki birçok ülkeden ayrışması dikkati çekiyor

"Ba1" grubunda, GSYH'si ile Rusya'nın ardından ikinci sırada yer alan Türkiye, büyümede de 6 ülkeyi geride bırakıyor

(Handan Güneş/İstanbul)

3- FETÖ'nün "imamları" CEO gibi maaş almış

İzmir'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarında örgüt üyeliğinden gözaltına alınan kişilerin ifadeleri ve ele geçirilen muhasebe kayıt sisteminde, örgütün şirket gibi yönetildiği ortaya çıkarıldı

Ele geçirilen kayıtlarda, örgütün "Ege Bölge İmamı" olarak anılan Bekir Baz'ın şirket genel müdürü, sözde "il" ve "eyalet imamları"nın ise şirketin yönetim kurulu başkanı olarak gösterildiği, bu kişilerin 20 ila 50 bin lira arasında değişen rakamlarda maaşlar aldıkları bilgisi yer aldı

(Mustafa Yıldırım/ İzmir)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 27 Eylül 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement