CHP'li İnce: Büyükkanıt'ın Yakasına Mahkeme Celbini Takacağız - Son Dakika
Politika

CHP'li İnce: Büyükkanıt'ın Yakasına Mahkeme Celbini Takacağız

CHP\'li İnce: Büyükkanıt\'ın Yakasına Mahkeme Celbini Takacağız

Utku BOLULU/İZMİR, (DHA) CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükkanıt ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nu eleştirdi.

02.09.2010 19:58

Utku BOLULU/İZMİR, (DHA)

CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükkanıt ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nu eleştirdi. Hazırladığı 'e-muhtıra' ile AK Parti'ye oy kazandırdığını öne sürdüğü Büyükkanıt'ın yakasına CHP iktidarında mahkeme celbini takacaklarını söyleyen İnce, Allianoi'nin sular altına kalmasına tepki gösteren Tarkan'a "İşine bak, uzmanlık alanın değil" diyen Çevre ve Orman Bakan Veysel Eroğlu'na tepki göstererek, " Sezen Aksu anayasa profesörü ya" diye yanıt verdi.

İzmir Çiğli'de Belediye tarafından düzenlenen 5'inci Zafer ve Barış Festivali kapsamsında 'Demokrasi ve Anayasa' konulu panel yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi avukat Rıfat Özer'in yönettiği panelde araştırmacı yazar Vecihi Timuroğlu ve CHP Grup Başkan Vekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce görüşlerini açıkladı. Sillion İş Merkezi Konferans Salonu'nu dolduran izleyeciler TBMM'de yaptığı konuşmalarını videoları internette tıklanma rekoru kıran İnce'ye büyük ilgi gösterdi.

İnce, 12 Eylül'le hesaplaştıkların öne süren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın doğruyu söylemediğini, 12 Eylül'ü yapan 5 Orgeneral'den biri olan Nurettin Ersin'in cenezine katıldığını ve oğlunu yüksek maaşlı bir işe yerleştirdiğini söyledi. Bülent Arınç'ın da Kenan Evren'le açılışlara gittiğini, Abdullah Gül'ün Çankaya'da Evren'i ağırladığını belirten İnce, "Bunlar ne Kenan Paşa'dan ne de Yaşar Paşa'dan zarar gördü" dedi.

İnce, 2007 seçimlerinden bir gün önce Abdullah Gül'ün e- muhtıranın oylarını arttırdığını açıkladığını, başka bir AK Parti'li milletvekilinin de yüzde 15 oy artışının nedeninin e-muhtıra olduğunu söylediğine dikkat çekti. Birdenbire 27 Nisan 2007 gecesi Genelkurmay sitesinde e-muhtıra yayınlandığı belirten İnce, şöyle konuştu:

" Ordu göreve' pankartı asıyorlar. Hayır, sen göreve geleceksin, sandığın başında duracaksın! 'Ordu göreve' pankartı açan, askerden medet uman, şeriatçılardan daha tehlikelidir. Büyükkanıt'ın yaptığını ise bu ülkeye şeriatçılar yapmamıştır. Sen kimin için verdin bunu? Kendisine zırhlı araç verdiler. Bakanlar Kurulu üstün hizmet madalyası taktı. Millet CHP'yi 2011 yılında iktidar yaptığında bir yakasında şeref madalyası varsa Büyükkanıt'ın, öbür yakasına da mahkeme celbini takacağız."

Son dönemde referandumla ilgili "Evet" vereceğini açıklayan sanatçılara da gönderme yapan İnce, "Sanatçıların bir kısmı vergi incelemesinden korkuyor. Bu kesin. Çünkü Türkiye'de faşist mantıklı bir iktidar var" dedi. İnce, "Hitler işgal ettiği Avusturya'da referandumla halka Almanya'ya bağlanmak isteyip istemediğini sordu. Evet için ayrılan bölüm kocaman, hayır için ayrılan bölüm ise küçüktü. İşgal edilmiş ülke vatandaşı olarak sıkıysa hayır de" dedi.

İnce, 'Hayır' pusulasının en itici renk kahverengi yapılmasından dolayı oluşacak psikolojiden bile medet umulduğunu belirterek, "Beyazı kirletmeyelim, mührü kahverengiye basalım", "Recep Bey'i kurtarmak isteyen evet, vatanı kurtarmak isteyen hayır desin" dedi.

İnce, son günlerde tartışması konusu olan İzmir'in Bergama İlçesi sınırları içinde yapımak istenen Yortanlı Barajı nedeniyle Allianoi antik yerleşiminin sular altında kalacak olmasına sanatçı Tarkan'ın duyarlılığına tepki gösteren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nu da eleştirdi. İnce, "Tarkan, Allianoi antik yerleşimiyle ilgli bir açıklama yapıyor. Çevre Bakanı kıyameti koparıyor. 'İşine bak. Senin uzmanlık alanın değil' diyor. Doğru ya, Sezen Aksu Anayasa profesörü olduğu için" dedi.

Araştırmacı- yazar Vecihi Timuroğlu da referadumda "Hayır" verilmesi çağrısı yaptı. AK Parti'nin bir yandan pozitif ayrımcılık öte yandan da kadınlara yönelik ayrımcılığın göstergesi türbanı öne çıkarmasının çelişki olduğunu belirten Timuroğlu, başı açık kadınların değil kapalı kadınların kendisine erkek olduğunu hatırlattığını, bunun da ayrımcılığın göstergesi olduğunu söyledi. Bu sözler üzerine salonda bulunan birkaç türbanlı kadın, "Hakarete uğradık" tepkisi gösterip salonu terketti. Timuroğlu'nun yanlış anlaşıldığını, başını örten kadına saygı duyduğunu bunun siyasetini yapanları eleştirdiğini söylemesi, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Muharrem İnce'nin de özür dilemesi üzerine kadınlar salona döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li İnce: Büyükkanıt'ın Yakasına Mahkeme Celbini Takacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement