Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.AFYONKARAHİSAR İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) talep ettiği konteynırlar, kente gönderilmeye başlandı.

28.02.2013 10:16

Foto: Kaleden

===

Afet kenti kuruluyor

AFYONKARAHİSAR İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) talep ettiği konteynırlar, kente gönderilmeye başlandı. Van depremin kullanılan ve bölgede kalıcı konutların yapılmasının ardından boşa çıkan konteynırların, olası afet durumlarında kullanılması amacıyla deprem riski yüksek yerlere gönderilmesine karar verildi. Bu kapsamda Afyonkarahisar AFAD Müdürlüğü, 2 bin konteynır talep etti. Bunun üzerine AFAD tarafından kente konteynırlar gönderilmeye başlanıldı.

İl AFAD Müdürü Mehmet Buldan, "Talebimiz toplam 2 bin tane konteynırdı. Yaklaşık 40 tanesi geldi. Burada herhangi bir afet durumunda mağdurların kullanması için tahsis edilecek" dedi. Konteynırların korunması ve kullanılması için Afyonkarahisar Belediyesi ile protokol imzalama yoluna gidebileceklerini kaydeden Buldan, "Fuar Alanı ve Devlet Parkı'nda konuşlandırılacak. Bir protokol imzalanması gündemde. Belediye'nin kullanımında olacak konteynırlar, afet anında bize devredilecek" diye konuştu.

SURİYE İÇİN BİR TALEP YOK

Van'dan gelecek konteynırların, Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle ülkelerini terk eden kişilere tahsis edilmesi ile ilgili söylentileri de hatırlatan Buldan, "Konteynırların Suriyeliler için kullanılması için herhangi bir talep yok. Böyle bir talep olsa bile Afyon içeride kaldığı için en son düşünülecek iller arasında. Van'da kullanılan konteynırların tedbir amaçlı illere dağıtılması amacıyla böyle bir uygulamaya gidildi" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Mehmet Buldan, konteynırlar

===

Şehit Fethi Bey törenle anıldı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne ismini veren Türkiye'nin ilk hava şehidi Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 99'uncu yıl dönümünde törenle anıldı. Şehit Fethi Bey Parkı içerisinde bulunan Fethi Bey Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım ve Fethiyeli yöneticiler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Fethiye Belediyesi bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı okunarak başlayan törende Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey'i anlatan şiirler okudu.

'2014'TE TÜRK BAYRAKLI UÇAKLAR GÖKYÜZÜNÜ SÜSLEYEBİLİR'

Törende konuşan THK Başkanı Osman Yıldırım, Şehit Fethi Bey'in ölümünün 100'ncü yılında Türkiye'nin havacılık alanında önemli yol kat edeceğini söyledi. Avrupa'nın 3'ncü Havacılık ve Uzay Üniversitesi'nin Türkiye'ye kurulması ile 2 yıl önce bunun ilk adımının atıldığını belirten Yıldırım, 2014 yılında Türk yapımı uçakların gökyüzüne açılabileceğini aktardı. Türkiye'nin ilk hava şehidi Fethi Bey yaşasaydı görmek isteyeceği şeylerin başında Türk bayraklı uçakların Türkiye semalarında gezmesi olacağını anlatan Yıldırım, kendilerinin bu hedefle çalıştıklarını açıkladı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise Fethi Bey'in, 27 Mart 1914 tarihinde kullandığı uçakla Şam'da düşerek şehit olduğunu hatırlattı. Daha önce Meğri olan ismin, 26 Mart 1914 tarihinde Fethiye olarak değiştirildiğini anlatan Saatcı, "Şehrimiz düşman istilasına uğramamış. Dolayısıyla bir kurtuluş günü yok. Fakat 'bugün de nereden çıktı' diye düşünenler olabilir. Bizim bu anmadaki ısrarcı tavrımızın altında geçmişiyle bütünleşmek, ne olduğunu unutmamak, her şeyden önce de kahramanlarına sahip çıkma duygusu yatmaktadır" dedi.

GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENDİ

Konuşmaların ardından Türk Hava Kurumu Yangın söndürme uçakları ve paramotorlar tarafından gösteri yapıldı. 30 saniye içerisinde denizden su alan yangın söndürme uçaklarının 1 dakika içerisinde suyunu boşaltıp denize geri dönmesi izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Törenden genel ve detay fotoğraflar

===

KOSGEB kursu iş sahibi yaptı

BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı'nda eğitim alan genç girişimci Serhat Dereli, Isparta'da kendi işyerini açtı. Nida Unlu Mamulleri'nin açılışını Vali Memduh Oğuz, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile KOSGEB Isparta Merkez Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım birlikte yaptı.

Açılış kurdelesini çocuklara kestiren Vali Memduh Oğuz, teşhir salonu ile üretim yerini gezdi. Açılışın ardından konuşan BAKA Genel Sekreteri Engin, BAKA ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokolü uyarınca Antalya, Burdur ve Isparta'da uygulamalı girişimcilik eğitimlerini sürdürdüklerini söyledi.

KOSGEB Merkez Müdürü Yıldırım ise, BAKA ile birlikte genç girişimci sayısının artırmak amacıyla çalışmalara destek verdiklerini, mesleği olup da girişimcilik kurslarına katılan gençlerin girişimlerini desteklediklerini belirtti. KOSGEB'ten 30 bin lira hibe alarak Nida Unlu Mamulleri açan Serhat Dereli de, Halıkent Caddesi'nde açılan işyerinde yöresel lezzetler olan Yalvaç bazlaması, Yalvaç hamursuzu ile tahinli çörek ve diğer unlu mamullerin üretiminin yapılacağını kaydetti.

ISPARTA,(DHA)

Foto: Açılıştan

===

Vergi şampiyonuna teşekkür plaketi

KORKUTELİ'nde vergi Haftası kutlamaları kapsamında, son 3 yıldır vergi şampiyonu olan Nur Pastaneleri sahibi Fahrettin Karateke'ye teşekkür plaketi verildi. Mal Müdürü Halil Karayel, Nur Pastaneleri'nin son 3 yıldır Korkuteli'nde vergi şampiyonu olduğunu hatırlatarak Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Karateke'ye teşekkür etti.

Nur Pastanelerinin istihdam için önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Karayel, "Geliri ve ödediği vergiyle Nur Pastaneleri çok önemli bir marka. 700 personelin istihdam edilmesi de büyük bir başarıdır" dedi.

Ziyaretten dolayı memnun olduğunu kaydeden Fahrettin Karateke ise "2012 bizim için güzel geçti. 2013 yılına da güzel bir başlangıç yaptık. Yeni şubelerimizle büyümeye devam ediyoruz. Antalya ve ilçelerinin tamamında şubemiz var. Hedefimizi Ege'ye çevirdik. Amacımız ağaçta meyve olabilmek" dedi. Ziyaretin ardından Mal Müdürü Halil Karayel, Nur Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Karateke'ye teşekkür plaketi verdi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Ziyareten

===

'Trafik kurallarına uyalım'

KORKUTELİ'nde 2012 yılında meydana gelen toplam 52 kazada, 3 kişi öldü, 120 kişi yaralandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl polis bölgesinde 28, jandarma bölgesinde 24 trafik kazası meydana geldi. İlçe Emniyet Müdürü Metin Demirbağ, 2012 yılının Korkuteli açısından huzurlu geçtiğini kaydetti. Korkuteli'nde yapılan çevre yolunun kazaların önlenmesine önemli katkı sağladığını anlatan Demirbağ, "Korkuteli huzurlu bir kent. Bizler de bu huzuru daha üst seviyeye çıkarmak için çalışıyoruz" dedi.

İlçede trafikle ilgili sıkıntılar bulunduğunu anlatan Demirbağ, bu nedenle uygulamaları artırdıklarını söyledi. Vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda uyardıkları ve bu amaçla Toplum Destekli Polis projesini devam ettirdiklerini vurgulayan Demirbağ, 2012 yılında jandarma ve polis bölgesinde 582 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 3 kişi öldü, 120 kişi yaralandı. Amacımız bu oranları daha da düşürmek" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: İlçe Emniyet Müdürü Metin Demirbağ ve kazalar

===

Erken kayıta tablet bilgisayar

KÖRFEZ Dershanesi Serik Şubesi, 2013-2014 eğitim-öğretim sezonu öncesinde erken kayıt yaptıran öğrencilerine tablet bilgisayar hediye ediyor. Dershane Müdürü Mustafa Oğuz, hediye bilgisayarlarda 'Körfez Video' ile 'Akıllı Tahta' konu anlatım uygulamasının bulunduğunu söyledi. Oğuz, ders ve konu tekrarları için önerdikleri tablet uygulamasının öğrencilerin performansını ciddi oranda arttıracağına inandığını kaydetti.

Verdikleri kaliteli eğitimin yanında tablet bilgisayar, körfez video, akıllı tahta, akıllı defter gibi tekno uygulamalarla eğitimde çıtayı bir derece daha yükselttiklerini belirten Oğuz, "Amacımız öğrencilerin bilgiye ulaşırken zaman kaybını sıfıra indirmek. Okula takviye, liseye hazırlık ve üniversiteye hazırlık kursları kayıtlarımız başladı" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Öğrencilere tablet verilirken - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement