Nevruz kutlamalarında gerginlik! 7 gözaltı - Son Dakika
3.Sayfa

Nevruz kutlamalarında gerginlik! 7 gözaltı

Diyarbakır'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğünde düzenlenen nevruz etkinliğine terör örgütü PKK'yı simgeleyen kıyafetlerle gelen 7 kişi, gözaltına alındı.

21.03.2024 13:22  Güncelleme: 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğünde düzenlenen nevruz etkinliğine katılanlar arasında terör örgütü PKK'yı simgeleyen kıyafetlerle gelenlerin olduğu fark edildi. Polis ekipleri olayda 7 kişiyi gözaltına aldı.

POLİS EKİPLERİ GÜVENLİK TEDBİRİ ALDI

DEM Parti öncülüğünde Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda gerçekleştirilen nevruz etkinliği, sabah saatlerinde başladı. 136 bin metrekarelik alanda toplam uzunluğu 10 kilometreyi bulan bariyerle çevrilen alanda 7 bin 500 polisi görev yaparken, alana gelenler 6 ana giriş kapısında oluşturulan 3 kademeli arama noktasından geçerek içeri alındı.

ÖRGÜTÜ SİMGELEYEN KIYAFETLER GİYDİLER

Birçok noktada bomba imha uzmanı ve eğitimli bomba arama köpekleri ile aramalar yapıldı. Nevruz alanı helikopterle havadan izlenirken, çevrede de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Etkinliğin yapıldığı alana terör örgütü PKK'yı simgeleyen kıyafetlerle gelen 7 kişi, gözaltına alındı.

ÖCALAN'IN KARDEŞİ DE ETKİNLİKTE

Partinin nevruz kutlamasına DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Grup Başkanvekilleri Sezai Temelli ile Gülistan Koçyiğit, eski HDP milletvekili Leyla Zana ve terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da katıldı.

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında 7 gözaltı
Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında 7 gözaltı
Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında 7 gözaltı
Nevruz kutlamalarında gerginlik! 7 gözaltı
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Nevruz kutlamalarında gerginlik! 7 gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Seyhan Aktaş: bayram he 0 0 Yanıtla
  • S. DEMİR: Nevruz Türk’ün bahar bayramıdır, bu paçozlara noluyor da yıllardır olay çıkarmak için fırsat arıyorlar. 0 0 Yanıtla
  • Gökhan pars: PKK bile kabul etti bittiğini bu dingiller hala örgüt paçavraları takıyolar… 0 0 Yanıtla

Advertisement