Deniz Feneri Derneği 32 Ülkede Kurban Kesimi Yapacak - Son Dakika
Güncel

Deniz Feneri Derneği 32 Ülkede Kurban Kesimi Yapacak

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, derneğin bu yıl Türkiye'nin yanı sıra dünyanın 32 ülkesinde kurban kesimi yapacağını ve 300 bin ihtiyaç sahibine kurban eti dağıtmayı hedeflediklerini bildirdi.

04.09.2015 11:08

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, derneğin bu yıl Türkiye'nin yanı sıra dünyanın 32 ülkesinde kurban kesimi yapacağını ve 300 bin ihtiyaç sahibine kurban eti dağıtmayı hedeflediklerini bildirdi.

Cengiz, yaptığı yazılı açıklamada, derneğin, yıllardır kendisine emanet edilen iyilikleri gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflediğini ifade etti.

Bu yıl vekaleten kesilecek kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirten Cengiz, kurbanları İslami kurallarına uygun olarak kesmek suretiyle bağışçıların vekaletlerini yerine getireceklerini aktardı.

Cengiz, kurban etlerinin ülkenin dört bir yanındaki dul, yetim ve öksüzler başta olmak üzere dernek tarafından tespit edilmiş binlerce aileye ulaştırılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Dernek bu yıl Türkiye'nin yanı sıra dünyanın 32 ülkesinde kurban kesimi yapacak. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl Türkiye dışında Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna Hersek, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Filipinler, Filistin, Gana, Gürcistan, Irak, Karadağ, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Moğolistan, Moritanya, Nijer, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tanzanya, Tayland, Uganda, Yemen ve Zimbabwe'de kurban kesimi yapacağız. Bu ülkelerde toplam 300 bin ihtiyaç sahibine kurban eti dağıtmayı hedefliyoruz."

Türkiye'de ise 5 bin kimsesiz, yoksul kişiye kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerine işaret eden Cengiz, kurban organizasyonundaki hisse bedelinin, yurtiçinde 680 lira, Balkanlar için 450, Filistin için bin 100 lira, Suriye için 680 lira, diğer ülkeler içinse 360 lira olarak belirlendiğini belirtti.

Cengiz, "www.denizfeneri.org.tr" internet adresi üzerinden kredi kartı ile ya da 0212 414 60 60 numaralı çağrı merkezini arayarak bağışta bulunulabileceğine dikkati çekerek, Halkbank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Kuveyt Türk, Albaraka Türk ve Vakıfbank şubelerinden de bağış yapılabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Feneri Derneği 32 Ülkede Kurban Kesimi Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement