Dünya Barış Kupası 3.Uluslararası Masterler Futbol Turnuvası Kuşadası'nda Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Dünya Barış Kupası 3.Uluslararası Masterler Futbol Turnuvası Kuşadası'nda Başlıyor

Her yıl Ekim Ay'ının ilk haftası Kuşadası'nda düzenlenen Dünya Barış Kupası Masterler Uluslararası Futbol Turnuvası'nın üçüncüsü 4 Ekim günü başlıyor.

02.10.2018 13:37

Yunanistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuiyeti (KKTC), Romanya gibi ülkelerden takımlarında yer aldığı turnuvada bu yıl ilk kez 50 yaş üstü takımlarda yer alıyor.

21 TAKIM KATILIYOR

Daha önceki yıllarda olduğu gibi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun destek verdiği ve geleneksel olarak düzenlenmesine önderlik ettiği turnuvaya bu yıl 40 yaş üzeri oyunculardan kurulu 17, 50 yaş üzeri oyunculardan kurulu 4 takım olmak üzeretoplam 21 takım katılıyor. Her yıl değişik ülke ve takımların katılmasına özen gösterilen geleneksel turnuvanın üçüncüsünde Türkiye'den Adıyaman, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Diyarbakır ,İzmir, Edirne, Manisa, Mersinve Trabzon illerinden, yurtdışından ise Romanya,Yunanistan ve KKTC'den takımlar bulunuyor.Konaklama her yıl olduğu gibi Kuşadası Karaova Sahil Siteleri Mevkii'ndeki bir Otelde (Atlantik Holiday Club) müsabakalar tesislerin hemen bitişiğindeki (10 Numara Sportif) 4 doğal çim sahada oynanıyor.

YURT DIŞI AYAKLARI DA DEVAM EDECEK

Turnuva Organizasyon Komitesi Başkanı Ege Masterler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Gök Dünya Barış'ına sportif faaliyetlerle katkı yapmak için çıktıkları yolda Kuşadası'nda üçüncü kez buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Organizasyonun yurtdışı ayaklarını Yunanistan'ın Kavala, Bulgaristan'ın Targoviste, Kosova'nın Prizren, KKTC'nin Gazi Magosa kentlerinde gerçekleştirdiklerini belirten Gök, sırada Bosna Hersek ve Romanya'nın olduğuna vurgu yaptı.

BAŞLAMA VURUŞU TOPUKLU EFE'DEN

Ahmet Gök; "Dünya Barış Kupası'na katılan takımlarda yer alan oyuncular arasında değişik ülkelerden bakanlar,milletvekilleri, kamu ve özel kurumların üst düzey yöneticileri, belediye başkanları gibi yetkili isimlerle profesyonel liglerde futbol oynamış çok sayıda eski futbolcuda bulunuyor. Ayrıca her meslek grubundan ve her kademeden insanlar sadece kardeşlik ve barış içinde bir arada olmak için buraya geliyor. Dört gün boyunca kültürler kaynaşıyor. Dünyanın değişik yerlerinden insanlar ömür boyu sürecek dostluklara imza atarak ülkelerine dönüyor. Biz bu nedenle sportif başarıdan çok fair play ve centilmenlik öğelerine ağırlık veriyoruz. Gelen her takıma hatıra kupalarını takdim ediyoruz. Bu güzel organizasyonu başından beri destekleyen, geleneksel hale getirilmesi için direktif veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız, Topuklu Efe'miz Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ediyorum. Kendisi bu yıl da açılış törenimizde yer almak ve başlama vuruşunu yapmak üzerefutbolun delikanlılarını yalnız bırakmayacak. " dedi.

Dünya Barış Kupası 3. Uluslararası Masterler Futbol Turnuvası 7 Ekim Pazar günü yapılacak finallerle tamamlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Barış Kupası 3.Uluslararası Masterler Futbol Turnuvası Kuşadası'nda Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement