23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" Denizli, Manisa ve Uşak'ta etkinliklerle kutlandı.

23.04.2014 14:08

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" Manisa, Denizli ve Uşak'ta etkinliklerle kutlandı

Manisa'daki etkinlikler, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy'un Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Anıt önündeki törenin ardından 7 İlkokul öğrencilerinden oluşan yaklaşık 500 öğrencinin katılımıyla Cumhuriyet meydanında kutlamalara devam edildi.

Altınsoy, burada yaptığı konuşmada çocuklara armağan edilen 23 Nisan'ın "yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek, tek yürek haline geldiği destan günü" olduğunu söyledi.

Altınsoy şunları söyledi:

"Bu milletin kahramanlığı ve karakteri, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Milleti bu düştüğü durumdan, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' ve 'Hakimiyet, kayıtsız ve şartsız milletindir' sözlerindeki düşüncenin bir tezahürüdür. Dünyada kendi kurtuluş mücadelesinde irade gösteren, bu irade ile bağımsızlığını kazanan ve Cumhuriyet rejimi ile taçlandıran başka bir millet, milletin iradesinin tezahür ettiği başka bir meclis yoktur. Bugün gönderlerinde ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı, minarelerinde ruh ve mana dünyamızın sembolü ezanların çınladığı, milli egemenliğin hakim olduğu özgür bir Türkiye'de başı dik, gönül birliği ve dayanışma içerisinde yaşıyorsak, çocuklarımız neşe içerisinde cıvıldaşıp oynaşıyorsa bunu kanlarını ve canlarını bu ülke için gözünü kırpmadan feda eden, fütursuzca ölüme koşan atalarımıza borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Onlar hayırla ve minnet duygularıyla yad etmek, bize emanet edilen bu cennet vatanı muasır medeniyet seviyesine ve daha üstüne çıkarmak en büyük idealimiz olmalıdır."

Törende öğrenciler şiir okudu, "Yedi Bölge Türkiye" temalı gösteri ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Cumhuriyet meydanındaki kutlama CBÜ Cimnastik gurubu gösterileri ile sona erdi.

Kutlama programına Vali Abdurrahman Savaş, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Manisa İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya, Şehzadeler ilçesi Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunus Emre ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile kurum müdürleri ile öğrenciler, vatandaşlar katıldı.

Denizli

Denizli'de, kutlamalar Valilik önünde dözenlenen törenle başladı. Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, öğrencilerle Atatürk Anıtı'na çelen sundu, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Törene Denizli Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subasıoğlu ile bazı siyasi partilerin başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileriyle öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin oğlunun okuduğu Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu'nda düzenlenen etkinliği, Bakan Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, oğlu Efe ile izledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli'nin ilçelerinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Uşak

23 Nisan Ulusal  Egemenlik ve Çocuk Bayramı Uşak'ta şehir meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Sabah Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törene Uşak Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, törende yaptığı konuşmada Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. yılında ülke genelinde büyük bir coşkuyla kutlandığını belirterek, "Bu mutlu günü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Türk çocuklarına armağan ederek, Dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanmasına vesile oldu. Bu asil milletin güzel çocukları bu öneli ve anlamlı günü bütün dünya çocuklarıyla paylaşarak kutluyor" dedi.

Törende daha sonra şiirlerin okundu, öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösteriler gerçekleştirilirken, il genelinde okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement