Lösev Samsun'da Konferans Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Lösev Samsun'da Konferans Düzenledi

Lösev Samsun\'da Konferans Düzenledi

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından AB destekli olan "Kanser Kaderimiz Olmayacak" Projesi kapsamında Samsun’da lösemili hasta yakınları için konferans düzenlendi.

14.04.2015 18:05

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından AB destekli olan "Kanser Kaderimiz Olmayacak" Projesi kapsamında Samsun'da lösemili hasta yakınları için konferans düzenlendi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen olan "Kanser Kaderimiz Olmayacak" Projesi kapsamında Atakum ilçesinde bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde lösemili hasta yakınlarına yönelik konferans gerçekleştirdi. Proje kapsamında, 2015 yılı boyunca Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Konya, Çorum, Kocaeli, Aydın, Eskişehir, Adana, Gaziantep ve Batman ilerinde de proje kapsamında yapılacak olan konferansların Samsun ayağında ilk olarak hemşire Sevim Dağ kanser ve korunma yolları hakkında, Samsun Barosu Avukatı Nurgül Aral hasta hakları ve LÖSEV Proje Asistanı Gamze Demirel ise proje hakkında konuşmalar yaptı.

Hemşire Sevim Dağ yaptığı konuşmada, "Kanser, bazı etkilerde değişime uğramış hücrelerin vücudun çeşitli noktalarında kontrolsüz olarak çoğalıp büyümelerinin sonucu oluşan bir hastalık grubudur. Kanserin 100'den fazla tipi vardır ve vücudun her yerini etkileyebilir. Lösemi yani kan kanseri çocukluk çağı kanser türleri arasında birinci sırada yer almaktadır" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lösev Samsun'da Konferans Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement