Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Adana'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile mitinglerinin aynı güne denk gelmesiyle ilgili olarak, "O Texas'ta miting yapabilir, Adana'da miting yapamaz. Ona Adana'da miting yaptırmayacağız" dedi.

24.05.2015 22:17

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Adana'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile mitinglerinin aynı güne denk gelmesiyle ilgili olarak, "O Texas'ta miting yapabilir, Adana'da miting yapamaz. Ona Adana'da miting yaptırmayacağız" dedi.

Partisinin Antalya Konyaaltı Kent Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuşan Perinçek, Türkiye'nin bir yıl içinde ödemesi gereken 250 milyar dolarlık bir borç olduğunu iddia ederek, "Kemal Dervişlerle kurdukları sistem bitti, Tayyip Erdoğanların sisteminin sonuna geldik" diye konuştu.

Muhalefet partileri CHP ve MHP'ye "bu millete Tayyip Erdoğanlarla, AKP ile hükümet kurmayacağınızı ilan edin" dediklerini, fakat tam tersine muhalefin AK parti ile koalisyon hükümeti görüşmeleri içinde bulunduklarını iddia eden Perinçek, şöyle konuştu:

"Hep çağrıda bulunuyoruz, CHP'ye, MHP'ye diyoruz ki bu millete Tayyip Erdoğanlarla, AKP'yle hükümet kurmayacağınızı ilan edin. Tam tersine Mehmet Bekaroğlu AKP ile hükümet kuracaklarını söylüyor, MHP de AKP'yle hükümet görüşmeleri içinde. Bunların AKP'ye muhalefetleri yalnız atışmak, Karagöz-Hacıvat perdesindeki gibi atışmak."

"Kredi kartı borçlarının faizlerini sileceğiz

Perinçek, üretmeyen bir ülkede çiftçiden esnafa, sanayiciden tüccara kadar herkesin borçlu duruma geldiğini belirterek, "Kredi kartı borçlarının faizlerini sileceğiz. Mevcut borçları da beş yıl taksite bağlıyoruz. Bunu milletin rahatlaması için, üretime kaynak ayırmak, emekçiyi şevklendirmek için yapıyoruz" dedi.

Çiftçinin kullandığı mazotun üzerindeki vergileri de kaldıracaklarını bildiren Perinçek, çiftçinin toprağını ekmesinin, üretim yapmasının koşullarını sağlayacaklarını ifade etti.

Perinçek, "Bugün Türkiye saman ithal ediyor, patates ithal ediyor. Türkiye canlı hayvan ithal ediyor. Geçmişte hatırlayın kamyon kamyon Irak'a, İran'a, Suriye'ye Türkiye'den canlı hayvan giderdi" diye konuştu.

"Kaynak üreterek yaratılır"

Karma ekonominin önemine değinen Perinçek, sınırsız, hudutsuz, acımasız bir serbest piyasa ekonomisinde herkesin iş sahibi olamayacağını söyledi.

Karma ekonomide herkesin iş bulabileceğini ileri süren Perinçek, "Yaptığımız işle kaynak yaratacağız, o kaynakları halk için değerlendireceğiz. O kaynaklarla saray yapmayacağız. O Tayyip Erdoğan'ın durduğu sarayı Türkiye'nin bilim ve araştırma merkezi haline getireceğim. Onu o saraydan çıkartacağım Yüce Divan sandalyesine oturtacağım" ifadesini kullandı.

Yurtdışı ziyaretleri

Perinçek, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı ziyaret ettiklerine, bir hafta önce de partiden bir heyetin Mısır yöneticileriyle, üç hafta önce de İran yetkilileriyle görüştüklerine değinerek, şöyle devam etti:

"Terörün kökünü bölgemizde kazıyacağız. Bölgemizde teröre izin yok, anlaşıyoruz. Suriye, İran, Mısır ile anlaştık aynı fikirdeyiz. Lübnan ile anlaştık. Bakın Ortadoğu'da münafık kardeşlerin hükümetleri bir bir yıkılıyor. Şimdi münafık kardeşlerin Türkiye'de yıkılmasına sıra geldi. Tayyip Erdoğan'ın saltanatına son vereceğiz."

Adana mitingi

Perinçek, partisinin Adana'da miting için başvuru yaptığını ve Seyhan İlçe Seçim Kurulu'nun "29 Mayıs 2015 tarihinde Uğur Mumcu Meydanı Vatan Partisi'nindir" diye karar verdiğini söyledi. Perinçek, fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o tarihte o meydanda kendisinin miting yapmak istediğini bildirdi.

Yasaya göre propaganda döneminde önceliğin partilerde olduğunu belirten Perinçek, "O Teksas'ta miting yapabilir, Adana'da miting yapamaz. Ona Adana'da miting yaptırmayacağız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement