Yozgat haberi | Yozgat Valisi Polat: Tarım-Hayvancılık Kentinin Yanına Sanayi Kentinin de Eklenmesini İstiyoruz - Son Dakika
Yerel

Yozgat haberi | Yozgat Valisi Polat: Tarım-Hayvancılık Kentinin Yanına Sanayi Kentinin de Eklenmesini İstiyoruz

Yozgat haberler: Yozgat’ta uluslararası E-88 kara yolu ile Karadeniz-Akdeniz bağlantılı kara yolunun kesiştiği bölgede altyapı çalışmaları tamamlanan Bozok Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yönelik çalışmalar devam ediyor. Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat’ın önemli bir tarım, hayvancılık bölgesi olduğunu hatırlatarak, bu özelliğinin yanına sanayi kenti unvanını da eklemek istediklerini söyledi.

25.10.2022 12:52  Güncelleme: 13:30

Yozgat'ta uluslararası E-88 kara yolu ile Karadeniz- Akdeniz bağlantılı kara yolunun kesiştiği bölgede altyapı çalışmaları tamamlanan Bozok Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yönelik çalışmalar devam ediyor. Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat'ın önemli bir tarım, hayvancılık bölgesi olduğunu hatırlatarak, bu özelliğinin yanına sanayi kenti unvanını da eklemek istediklerini söyledi.

Yozgat'ın Saray köyü yakınında bulunan OSB'de 36 firmanın çeşitli sektörlerde faaliyet gösteriyor. Boğazlıyan ilçesindeki Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırıma yönelik inşaat çalışmaları devam ediyor. Akdağmadeni ilçesinde de 'Karma ve Orman Ürünleri İhtisas Organize Sanayi' kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı. Yozgat'ın ikinci organize sanayi bölgesi olan Bozok OSB'de ise 39 sanayi parselinin bulunduğu, yatırımcıların taleplerinin değerlendirildiği kaydedildi.

"BOZOK OSB HER YÖNÜYLE HAZIR"

Yozgat Valisi Ziya Polat, "Yozgat'ta yatırım yapmak isteyen, iyi yatırım yapmak isteyen iyi iş insanlarını Yozgat'a çekmek istiyoruz" diyerek yatırımcıları ile davet etti. Bozok OSB'de altyapı çalışmalarının tamam olduğunu, doğal gaz bağlantısı ile ilgili ihalenin de yapıldığını kaydeden Polat, "Bozok OSB de her yönüyle hazır. Biz, yatırımın ve yatırımcının her daim emrinde olduğumuzu söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Yozgat'ımıza katma değer katacak, üretim yapacak iş insanlarının Yozgat'a gelmesini sağlıyoruz. Bazen birebir görüşmeler yaptığımız insanlar da oluyor. Kocaeli ve İstanbul'da da görüşmeler yapıldı. Bursa'da bir görüşme yapmaya niyetimiz var. Biz, toplu halde değil de nokta atışıyla şirket şirket ziyaretler yapmaya devam edeceğiz. İnşallah tarım ve hayvancılığın yanında sanayi kenti olma yolunda da hızla ilerlediğimizi biliyoruz" dedi.

Boğazlıyan ilçesinde kuruluşu tamamlanan ve yatırımcılar tarafından projelendirilen fabrikaların inşaat çalışmalarını inceleyip bilgi alan Vali Polat, "Boğazlıyan OSB'de fabrika temelleri atıldı, yükselmeye başladı. En yakın zamanda da Bozok OSB'de fabrika temellerinin atıldığına hep beraber şahit olacağız. Biz, tarım-hayvancılık kentinin yanına sanayi kentinin de eklenmesini istiyoruz" diye konuştu.

BOZOK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

E-88 kara yolu ile Karadeniz-Akdeniz bağlantılı kara yolunun kesiştiği bölgede yer alan Bozok OSB'nin, yapımı devam eden havaalanı ile yüksek hızlı tren istasyonlarına da çok yakın olduğu kaydedildi. Başkent Ankara'ya 210 kilometre, Yozgat'ı Sorgun'a bağlayan E-88 kara yoluna mesafesi 1 kilometre, Yerköy yük treni yoluna 50 kilometrelik mesafede yer alan Bozok OSB, Samsun limanına ise 260 kilometre, yapımı devam eden Yozgat havaalanına da 2 kilometre mesafede bulunduğunun altı çizildi. Yozgat'ta buğday, nohut, şeker pancarı, mercimek gibi tarım ürünleri; kaya tuzu, çinko, demir, kireçtaşı, kuvarsit, tuğla-kiremit, florit, grafit ve çimento ham maddelerinin bulunduğu, süt ve süt ürünlerinin gelişen hayvancılık alanında son yıllarda artış olduğu, bu nedenle bu alanlarda yatırım yapacakların ham madde sıkıntısı çekmeyecekleri bildirildi.

Yozgat haberi | Yozgat Valisi Polat: Tarım-Hayvancılık Kentinin Yanına Sanayi Kentinin de Eklenmesini İstiyoruz
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yozgat haberi | Yozgat Valisi Polat: Tarım-Hayvancılık Kentinin Yanına Sanayi Kentinin de Eklenmesini İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement