Azerbaycan'daki Turizm Fuarı'nın Türkiye Standı'na Yoğun İlgi - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan'daki Turizm Fuarı'nın Türkiye Standı'na Yoğun İlgi

Azerbaycan\'daki Turizm Fuarı\'nın Türkiye Standı\'na Yoğun İlgi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12.Azerbaycan Uluslararası Turizm ve Seyahatler Fuarı kapılarını meraklılarına açtı.35 ülkeden 250 şirketin katıldığı fuarda Türkiye standına da büyük ilgi gösterildi.

04.04.2013 15:32

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12. Azerbaycan Uluslararası Turizm ve Seyahatler Fuarı kapılarını meraklılarına açtı. 35 ülkeden 250 şirketin katıldığı fuarda Türkiye standına da büyük ilgi gösterildi.

Geçen yıla göre katılımcı sayısının arttığı fuarda Türkiye, Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan, Rusya, Slovenya, Mısır, Karadağ, Tayland, Tunus, Kanada, Marakeş ve Monako'da bulunan turizm şirketleri ise fuarda ilk defa yerlerini aldılar. Fuarda özellikle Türkiye'nin standına büyük ilgi gösterilirken konuyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Müşaviri Seyit Ahmet Arslan,"Buraya çok önem veriyoruz. Azerbaycan'dan Türkiye'nin turist aldığı ülkelerden bir tanesi. Bu sayının daha da yükselmesini arzuluyoruz. Bu yıl standımızı kültürel aktivitelerle zenginleştirdik. Örneğin "Muhteşem Yüzyıl" dizisi burada çok izlendiği için Kazazlık Sanatı'nı, İzmir'in "2020 Expo" adayı olmasıyla, Manisa'yı özellikle "Nevruz ve Mesir" şenlikleri münasebetiyle çok farklı bir şekilde ön plana çıkarttık" diye konuştu.

Sanal gezi bölümünün de bir hayli ilgi gördüğü Türkiye standında 360 derece çekilmiş videolar özel bir gözlük sayesinde insanlara sanki oradaymış hissi uyandırdı. Teknoloji hakkında bilgi veren firma müdürü Metin Yıldırım,"Gördüğünüz çalışma geçen yıl Almanya'da İT 1'de dünyanın "en iyi sunum teknolojileri" ödülünü kazandı. Bu 360 derece çekilmiş videonu sanal ortamda kafa kontrollü gözlük sayesinde kişiye aktarılan teknolojidir. Fuar alanında insanlar bire bir Manisa Sardes Antik Kenti'ndeymiş gibi yada Manisa'nın tarihi turistik mekanlarında sanki oradaymış gibi sanal bir gezinti yapıyor. Bu teknoloji bire birde insanların gidebilecekleri yerleri daha önceden görmesine olanak sağlayacaktır"

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuar 6 Nisan'a kadar devam edecek. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Azerbaycan'daki Turizm Fuarı'nın Türkiye Standı'na Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement