Akbank'tan Edirneli Çiftçilere "İyi Tarım" Eğitimi - Son Dakika
Ekonomi

Akbank'tan Edirneli Çiftçilere "İyi Tarım" Eğitimi

Akbank\'tan Edirneli Çiftçilere "İyi Tarım" Eğitimi

Akbank, Edirneli çiftçilere, daha kaliteli üretim yapıp daha iyi kazanç sağlayabilmeleri amacıyla "iyi tarım" eğitimi verecek.

20.02.2014 15:21

Akbank, Edirneli çiftçilere, daha kaliteli üretim yapıp daha iyi kazanç sağlayabilmeleri amacıyla "iyi tarım eğitimi" verecek.

Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, yaptığı yazılı açıklamada, iyi tarım eğitimlerini köy kahvelerinde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sektörde azalan kaynaklar nedeniyle iyi tarımın öneminin giderek arttığını ifade eden Oğuz, teknolojinin geliştiği bu dönemde geleneksel üretim tekniklerinin yetersiz kaldığını ve iyi tarım yapan çiftçilerin kazanç sağladığını vurguladı.

İyi tarım yapan çiftçilerin ürünlerinin daha kaliteli olduğunu ve perakendecilerle daha nitelikli anlaşma sağladığına aktaran Oğuz, bu ürünlerin iç ve dış pazarda da daha çok tercih edildiğini bildirdi.

Üretimlerine katkı sağlayacak çözümler ve yenilikçi uygulamalar hakkında çiftçileri bilgilendirdiklerine işaret eden Oğuz, şunları kaydetti:

"Akbank'ın ekipleri, üç otobüsle eş zamanlı olarak çıktığı eğitimleri Trakya, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde başlattı. Mart ayına kadar sürecek eğitimler, Silivri, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli'nin köylerinde gerçekleştiriliyor. Akbank'ın uzman ekipleri, 21- 28 Şubat tarihleri arasında Edirne, Uzunköprü, İpsala ve Keşan'ın köylerinde akşamları çiftçilere iyi tarım eğitimlerine devam edecek."

Oğuz, Türkiye ekonomisinin en önemli bileşenlerinden birinin tarım sektörü olduğunu Akbank olarak tarım sektörünün ihtiyaçlarını, sezonluk nakit akışlarını göz önünde bulundurarak hazırladıkları bankacılık ürünleri ve sigorta hizmetleriyle karşıladıklarını belirtti.

Üreticilerin, Akbank Tarım Kart ile mazot, gübre, ilaç, fide, tohum gibi tarımsal ihtiyaçlarını hemen alabildiğini ifade eden Oğuz, şu bilgileri verdi:

"Çiftçiler, satın aldıkları ürünlerin ödemesini hasat zamanı ellerine para geçtiğinde rahat rahat yapabiliyorlar. Çiftçiler, kart ile hasat zamanına göre yılda bir kez ödeme gerçekleştirebiliyor, ayrıca karta diledikleri zaman da ödeme yaparak yeniden kullanabiliyorlar. Çiftçiler anlaşmalı kampanyalı üye iş yerlerinden yapacakları alışverişlerde, vade farksız kampanya avantajlarından yararlanarak chip-para kazanabiliyorlar. Ayrıca, Akbank Tarım Kart ile 7/24 Akbank ATM'lerinden vadesiz mevduat hesaplarına ulaşıp nakit para çekebiliyorlar." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Akbank'tan Edirneli Çiftçilere 'İyi Tarım' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement